نشستی با شرکت اعضای کاروان مهربانی صنعت چاپ ایران به میزبانی سعید کلاری فرزند مرحوم محمد کلاری برای بزرگداشت آن مرحوم و یادی از درگذشتگان این محفل در تاریخ دوشنبه ۹ آبان ماه در رستوران نایب برگزار شد.
در این جلسه برای برپایی دوباره و مستمر کاروان مهربانی؛ هیئت مدیره جدید نیز با رأی گیری دیگر اعضا مشخص و میریونس جعفری به عنوان رئیس هیئت مدیره کاروان مهربانی صنعت چاپ، سید هاشم احمدی به عنوان دبیر، علی بصره ای به عنوان خزانه دار، امیر شهلائی مقدم عضو هیئت مدیره و سعید کلاری به عنوان عضو هیئت مدیره و مسئول اجرایی کاروان مهربانی صنعت چاپ انتخاب شدند.
در همین راستا خبرنگار چاپ و نشر آنلاین با میریونس جعفری رئیس جدید هیئت مدیره کاروان مهربانی صنعت چاپ به گفت و گو پرداخت و از اهداف برپایی این تشکل و تصمیماتی که در این نشست گرفته شد پرس و جو کرد که در ادامه می خوانید.
میریونس جعفری گفت: دیدارهای کاروان مهربانی صنعت چاپ از سال ۱۳۷۰ و با ملاقات مرحوم استاد عبدالعلی شریفی آغاز شد. بنیان این کاروان توسط ۵ نفر از بزرگان صنعت چاپ ازجمله حاج مسلم صلاحی، حاج محمد بلالی، حاج محمد کلاری، آقای حسین عسگری یغمائی نژاد و بنده گذاشته شد.
وی در ادامه بیان کرد: متاسفانه این جلسات ادامه دار نبود تا سال ۷۹ که تصمیم گرفتیم این دیدارها و ملاقات با بزرگان و پیشکسوتان صنعت چاپ را مجددا راه اندازی کنیم و در حدود ۱۰ سال به صورت پراکنده کاروان مهربان صنعت چاپ به کار خود ادامه داد تا اینکه سال ۸۹ مرام نامه ای را برای این تشکل نوشتیم که کاروان مهربانی صنعت چاپ نامی غیردولتی است و توسط ۵ تن از پیشکسوتان صنعت چاپ تهران به منظور پاسداشت، احترام و تجلیل از نام آوران، بزرگان و پیشکسوتان صنعت چاپ تشکیل شده و از آنجا بود که کاروان مهربانی رسمیت پیدا کرد و بر همین اساس نیز به دیدار عزیزان لیتوگراف، صحاف، چاپخانه دار می رفتیم و از تجربیات ارزنده آنها برای آیندگان صنعت چاپ استفاده بهره می بردیم.
رئیس هیئت مدیره کاروان مهربانی صنعت چاپ در ادامه توضیح داد: بعد از به رسمت شناختن کاروان مهربانی صنعت چاپ باز به دیدار مرحوم استاد عبدالعلی شریفی رفتیم و تا قبل از شیوع کرونا در جهان از ۱۵۰ پیشکسوت، کارآفرین و کارفرمای این صنعت در شهرهای تهران، تبریز، مشهد، قم، قزوین و مازندران بازدید کردیم.
به گفته جعفری هدف از راه اندازی این کاروان ملاقات با همکاران، کارگران، کارفرمایان و کارآفرینان صنعت معظم چاپ است که دچار کهولت، بیماری و غم شده بودند؛ دیدارهای کاروان مهربان صنعت چاپ به آنها یادآوری می کرد که صنعت معظم و نوع دوست چاپ آنها را فراموش نکرده و همواره اساتید و بزرگان این صنعت هستند.
جعفری در ادامه گفت: نشریه چاپ و نشر نیز از روز اول با کاروان مهربان صنعت چاپ همراه و همقدم بوده و این اسم زیبا نیز یادگار این نشریه است و عکس های یادگاری که از عزیزان گرفته می شود در این نشریه ثبت شده و به یادگار می ماند.
وی ادامه داد: در سال های گذشته مجله چاپ و نشر آماری از مخاطبان خود بابت سرفصل های خواندنی این مجله تهیه کرد که در آن مشخص شد در حدود ۸۰ درصد خواندگان، مطلب کاروان مهربانی صنعت چاپ را دنبال می کنند.
رئیس هیئت مدیره کاروان مهربانی صنعت چاپ با بیان اینکه راه اندازی کاروان مهربانی صنعت چاپ یکی از افتخاراتمان است گفت: با رفتن به دیدار بزرگان صنعت چاپ توانسته ایم قدمی برداریم و از عزیزان این صنعت که گاهی به فراموشی سپرده شده اند در منزل هایشان دیدار کنیم تا خانواده هایشان این افراد بزرگ را بیشتر بشناسند.
وی با بیان خاطره ای از دیدارهای کاروان مهربانی خاطرنشان کرد: در سفری که کاروان مهربانی به استان قم داشت؛ متوجه شدیم که چاپخانه داری مدتی است با همسرش به اختلاف برخورد کرده است؛ پسر چاپخانه دار به مادرش گفته بود که قرار است کاروان مهربانی از تهران برای تجلیل از پدر به قم بیایند و همین دیدار و بیان خاطراتش باعث رفع اختلافاتشان شد و ما نیز از این اتفاق مثبت بسیار خوشحال شدیم.
جعفری در ادامه بیان کرد: جناب علی جنتی در دوره بازدید از پیشکسوتان صنعت چاپ قم وزیر وقت ارشاد بود و با شنیدن این مورد، از عملکرد کاروان استقبال و سپاسگزاری کردند و گفتند که می توانند بودجه ای را برای این تشکل در نظر بگیرند که ما در آن زمان تصمیم گرفتیم این پیشنهاد را رد کنیم و متکی به اعضای کاروان باشیم.
رئیس هیئت مدیره کاروان مهربانی صنعت چاپ در انتها درباره راه اندازی مجدد این کاروان بعد از فروکش کردن پیک کرونا بیان کرد: متاسفانه با شیوع کرونا به مدت ۲ سال در دیدارهای کاروان مهربانی وقفه افتاد ولی با تشکیل جلسه امروز قرار شد از آذرماه اولین ملاقات را با یکی از بزرگان این صنعت داشته باشیم.