افزایش اجاره‌بهای غرفه های نمایشگاه سی و سوم کتاب

    گفت و گو با مدیر مسئول انتشارات کتاب کوله‌پشتی

    0
    63
    نمایشگاه سی و سوم کتاب

    مدیرمسئول انتشارات کتاب کوله‌ پشتی می‌ گوید افزایش اجاره‌ بهای غرفه های نمایشگاه سی و سوم کتاب با توجه به هزینه ‌های جاری در نمایشگاه کتاب، فشار مضاعفی برای ناشر ایجاد نمی‌ کند و تاثیری در شرکت کردن و یا شرکت نکردن در نمایشگاه سی و سوم کتاب ندارد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ اباذر رضانیا معلم، مدیرمسئول انتشارات کتاب کوله‌پشتی در گفت‌وگو با ایبنا، درباره تغییرات در آئین‌نامه و افزایش ۵۰ درصدی اجاره‌بهای غرفه های نمایشگاه سی و سوم کتاب بیان کرد: شرایط بازار به‌ گونه‌ ای است که به ‌نظر من فشارها بر ناشران بیش از این خواهد شد و ما باید به این وضعیت عادت کنیم؛ اما هزینه غرفه ‌ها آنقدر بالا نیست که افزایش ۵۰ درصدی آن لطمه سنگینی به ناشران وارد کند.

    نمایشگاه سی و سوم کتابمعلم افزود: افزایش ۵۰ درصدی اجاره‌بها برای ناشران با توجه به هزینه‌ های جاری در نمایشگاه سی و سوم کتاب، فشار مضاعفی ایجاد نمی‌ کند و تاثیری بر شرکت کردن و یا شرکت نکردن او در نمایشگاه ندارد.

    وی با اشاره به تخصیص متراژ غرفه ‌های ناشران براساس تعداد عناوین و کیفیت کتاب ‌ها گفت: قضاوت روی کیفیت کتاب‌ ها، چندان اجرایی نیست. از طرف دیگر هر کتابی خاصی برای کتاب ‌هایش دارد؛ حتی کتاب ‌های زرد.

    متاسفانه مسئولان با حوزه نشر بیگانه هستند و این انتقادی است که من همیشه در حوزه نشر دارم. تا به ‌حال ندیده‌ ام که مسئولان در بازار نشر حضور پیدا کنند و از نزدیک شاهد فعالیت ناشران پرکار، چاپ کتاب‌ های مفید در کتاب‌ فروشی ‌ها و تلاش ناشران فعالی باشند که چرخ کتاب ‌فروشی ‌ها را به ‌حرکت در می ‌آورند

    مدیر نشر کتاب کوله‌پشتی افزود: بنا بر این به‌راحتی نمی ‌توان گفت کتاب ‌های عامه‌پسند یا حتی زرد، به ‌دلیل کیفیتی که دارند باید متراژ کم ‌تری به خود اختصاص بدهند و ناشرانی که کتاب‌ های مرجع عرضه می‌ کنند، باید فضای بیشتری در اختیار داشته ‌باشند.

    معلم ادامه داد: از کودک ۵ ساله تا یک فرد ۶۰ ساله کتاب‌ های خاصی می ‌خوانند و مخاطب کتاب‌ های متفاوتی هستند. بنا بر این از نظر من، تعیین این‌ گونه معیارها برای تخصیص متراژ غرفه‌ ها، کارساز و مناسب نیست.

    بیشتر بخوانید: نظر ناشران درباره آئین‌نامه جدید نمایشگاه کتاب تهران

    بهترین غرفه های نمایشگاه سی و سوم کتاب از آن ناشران دولتی و سازمانی

    مدیر مسئول انتشارات کوله پشتی عنوان کرد: متاسفانه مسئولان با حوزه نشر بیگانه هستند و این انتقادی است که من همیشه در حوزه نشر دارم. تا به ‌حال ندیده‌ ام که مسئولان در بازار نشر حضور پیدا کنند و از نزدیک شاهد فعالیت ناشران پرکار، چاپ کتاب‌ های مفید در کتاب‌ فروشی ‌ها و تلاش ناشران فعالی باشند که چرخ کتاب ‌فروشی ‌ها را به ‌حرکت در می ‌آورند.

    وی با بیان اینکه ناشران دولتی و سازمانی در نمایشگاه کتاب تهران همیشه بهترین غرفه ‌ها را در اختیار دارند، خاطرنشان کرد: نزدیک به ۲۰۰ ناشر فعال در حوزه کتاب ‌های عمومی داریم که وظیفه نشر کتاب ‌ها بر دوش این کتاب ‌فروشی ‌ها است؛ اما در پدیده ‌ای به ‌نام نمایشگاه کتاب تهران، همیشه شاهد حضور ۸۰۰ ناشر عمومی هستیم که در طول سال یک بار هم اسم‌شان به گوش‌مان نرسیده ‌است.

    معلم ادامه داد: همیشه بر سر گرفتن متراژ غرفه در نمایشگاه با مشکل مواجه هستم و در مقابل شاهد آن هستیم که هر سال برخی ناشران دولتی و انتشارات سازمان‌ها و نهادها غرفه‌های بزرگ، چشم‌گیر و سرنبش دارند تا صرفا دیده‌ شوند؛ درحالی‌که خروجی قابل توجهی هم ندارند.

    مدیر مسئول انتشارات کوله پشتی تاکید کرد: امیدوارم که این طرح اجرایی شود؛ البته در کنار این طرح نیز باید با نقد کردن بن‌کارت‌ها و عرضه مصادیق کتاب‌سازی مقابله شود.

    مقاله قبلیپروازهای رفت و برگشت ایران و چین متوقف شد
    مقاله بعدیپرداخت مالیات خدمات چاپی به صورت عادلانه

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.