مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد گفت: سال آینده تمام کتابهای درسی دانشآموزان با کاغذ ایرانی چاپ خواهد شد و احتمالا تا پایان دولت، به جز کاغذهای خاص، سایر کاغذهای عادی از داخل تامین خواهد شد.
برنامه ریزی برای چاپ کتابهای درسی دانشآموزان
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایسنا اسماعیل جانعلیپور، امروز یکشنبه ۲۷ آذر در دیدار با اهالی فرهنگ و رسانه شهرستان محلات، اظهار کرد: لازم است تعداد مدیران در این سفرها بیشتر باشد و مدلهای سفر نیز اصلاح شود. باید مدیرکل چاپ و معاونت مطیوعاتی حضور داشته باشند و مطالب را بشنوند اما مطالب مطرح شده، از باب وظیفه به مدیران منتقل خواهد شد. کتابهای درسی دانشآموزان
وی در ارتباط با صندوق اعتباری هنر گفت: مسائل بسیار سخت شده است و همه مشکلات به مسائل مالی برمیگردد. صندوق باید توان مالی داشته باشد که پوشش بیمه را انجام دهد. برای این کار آیتمهای سختی در نظر گرفته شده، به عنوان مثال بیمه شاعری که تحت عنوان بازیگر تئاتر ثبت نام شده، قطع شده است.
جانعلیپور در مورد پایان کار «طرح کتاب من» در نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: در این شرایط مشکلات بودجهای و زیرساختی؛ کتابخانهها و کتابخوانی، ارزانترین و در دسترسترین پناهگاه است.
وی با بیان اینکه خرید کتاب آغاز شده و امیدواریم با تزریق کتاب به کتابخانهها، این مسئله تا حدودی برطرف شود، در ارتباط با افزایش بهای کتاب گفت: مسئله کاغذ در وزارت ارشاد جدی گرفته شده است و اگر این مسئله حل شود، قیمت کتاب کاهش مییابد. تلاش شده است که پروژه کلان کاغذ در کشور حل شود. این مهم کمکی به ناشران و چاپخانه داران است و موجب رونق چاپ کتاب ارزان از جمله کتابهای درسی دانشآموزان خواهد شد.
جانعلی پور افزود: کارخانه کاغذ مازندران از ۱۰ ماه پیش، یک سوم ظرفیت خود را افزایش داده و سال آینده تمام کتابهای درسی دانشآموزان با کاغذ ایرانی چاپ خواهد شد و احتمالا تا پایان دولت، به جز کاغذهای خاص، سایر کاغذهای عادی از داخل تامین خواهد شد.
وی در ارتباط با باشگاههای کتابخوانی اظهار کرد: اسامی تسهیلگران از استانها اخذ شده و اکنون ۲۰۰۰ تسهیلگر یا مربی کتابخوانی در کشور وجود دارد و طرح باشگاه کتابخوانی از ماه آینده آغاز می شود.
وی در ارتباط با درخواست ارایه آموزش تخصصی به هنرمندان از طریق اساتید وزارتخانه گفت: ظرفیت آموزش در وزارتخانه وجود دارد و بخشی از این کار میتواند به صورت مجازی و بخشی دیگر به صورت عملی یا ورکشاپ صورت بگیرد. قطعا این اتفاق خواهد افتاد و این توان وجود دارد.
وی ادامه داد: طرح روستاهای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران آغاز شده است و اگر در روستایی این توان وجود داشته باشد، حمایت ۱۰ دستگاه بزرگ کشوری برای ارائه خدمت به آن روستاها جلب شده است.
بیشتر بخوانید: تولید کاغذ تحریر و پیششرطهای صنایع کاغذ پارس
حمید صادقی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی محلات نیز در این نشست گفت: یکی از مشکلات حوزه فرهنگی، نبود اعتبار فرهنگی است. از ابتدای امسال تا امروز، تنها ۳ میلیون تومان به ما تخصیص داده شده است که این یک مشکل بزرگ زیرساختی است. اگر اداره ارشاد بودجهای داشته باشد، میتوان برخی از مشکلاتی را که بیان شد، در شهرستان حل کرد. کتابهای درسی دانشآموزان