نماینده ولی فقیه در وزارت صمت از همکاری و مساعدت این وزارتخانه برای ساماندهی و استقرار چاپخانه های پایتخت در حاشیه شهر تهران خبر داد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از روابط عمومی اتحادیه چاپخانه داران تهران، شنبه ۲۴ دی ماه در نشست بررسی دستاوردها و توانمندی های وزارت صنعت، معدن و تجارت که در محل این وزارتخانه با حضور نمایندگان صنایع مختلف از جمله احمد ابوالحسنی نماینده صنعت چاپ و بسته بندی تهران و مسئولان صنعتی وزارت صمت برگزار شد؛ رئیس اتحادیه چاپخانهداران در بیان اهمیت چاپ و بسته بندی برای اقتصاد ملی گفت: هیچ تولیدی بدون چاپ و بسته بندی امکان عرضه بازار را ندارد و هر اندازه که صنعت چاپ توسعه یافته تر باشد؛ اقبال فروش و ماندگاری کالا در بازارهای داخلی و خارجی بیشتر افزایش می یابد.
وی افزود: در حالی که در جهان توسعه یافته امروز، به چاپ و بسته بندی به عنوان یک فراصنعت نگاه میشود متاسفانه صنعت چاپ ایران از فقدان نگاه صنعتی رنج می برد و بخش زیادی از مشکلاتش نیز به دلیل نبود همین نگاه است. چاپخانه های پایتخت
بیان مشکلات چاپخانه های پایتخت
ابوالحسنی با اشاره به دستاوردهای صنعت چاپ ایران در طول سال های اخیر اظهار داشت: با وجود مشکلات کوچک و بزرگ که عرصه را بر توسعه صنعت چاپ ایران تنگ کرده ولی با این حال شاهد موفقیت های بسیاری هستیم.
وی ادامه داد: تولید نوارهای طلاکوب در طیف رنگ های مختلف با استانداردهای جهانی، تولید سلفون های متالایز و سلفون های متالایز رنگی، تولید سلفون های حرارتی مات، براق و مخملی، تولید لمینت مات و براق به صورت رول و شیت از ۲۰ تا ۱۵۰ میکرون، تولید کاغذ های بهداشتی برای تولید لیوان های یکبار مصرف و جعبه های بهداشتی، تولید کاغذ متالایز جهت مصارف بهداشتی (کاغذ شکلات، کاغذ سیگار، کاغذ بسته بندی کره) و تولید طیف گسترده ای از کاغذهای پشت چسب دار به شکل رول و شیت در مجتمعهای بزرگ چاپ کشور از موفقیت های این صنعت به شمار می رود.
نماینده صنعت چاپ تهران با برشمردن مشکلات صنعت چاپ کشور گفت: کمبود فضا و زمین برای فعالیت چاپخانه های پایتخت یکی از مسائلی است که توسعه صنعت چاپ را با مشکل روبرو کرده است و هرگونه کمک و مساعدت در این زمینه میتواند گامی بلند جهت رفع مشکلات و محدودیت ها برای توسعه بزرگترین قطب تولید محصولات چاپی در کشور باشد. چاپخانه های پایتخت
تسریع در رفع مشکلات صنعت چاپ
در این نشست که آقامحمدی نماینده ولی فقیه در وزارت صمت، مهدی نیازی قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، مهدی برادران معاون امور صنایع وزیر صمت و مونا ابروفراخ مدیرکل دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشتافزار نیز حضور داشتند؛ آقامحمدی نماینده ولی فقیه پس از شنیدن سخنان رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران گفت: با توجه به نقشی که صنعت چاپ و بسته بندی می تواند در حوزه اقتصاد مولد و صادرات محور ایفا کند باید هر چه سریعتر نسبت به رفع مشکلات این صنعت اقدامات لازم صورت گیرد.
وی افزود: از آنجایی که یکی از مشکلات فعلی واحدهای چاپی تهران، کمبود فضا برای فعالیت و توسعه بیان شده، از این رو ما آمادگی داریم جهت ساماندهی و استقرار چاپخانه های پایتخت، هرگونه مساعدت و همکاری را با صنف چاپ تهران به عمل آوریم.
آقامحمدی با اشاره به برنامهریزی های در دست انجام وزارت صمت برای رفع مشکلات صنایع مختلف از جمله صنعت چاپ توصیه کرد: فهرستی از مشکلات صنعت چاپ و بسته بندی و راهکارهای رفع آن را به صورت مکتوب از سوی اتحادیه چاپخانه داران به وزارت صمت ارائه شود تا برنامهریزیها برای توسعه این صنعت مبتنی براطلاعات و آماری باشد که از داخل بدنه صنف چاپ تولید و استخراج شده است.
وی همچنین به برگزاری آتی نمایشگاه توانمندی های صنعت و معدن کشور که مجری برپایی آن وزارت صمت است؛ نیز اشاره کرد و گفت: پیشنهاد میشود فعالان چاپ و بسته بندی در این نمایشگاه، حضوری پررنگ و قوی داشته باشند تا با نمایش توانمندی ها و دستاوردهای این صنعت، زمینه رایزنی و چانهزنی هدفمند با مسئولان اقتصادی و صنعتی کشور جهت هموار کردن مسیر توسعه صنعت چاپ فراهم شود. چاپخانه های پایتخت
تاکید بر نقش صنعت چاپ در توسعه صادرات غیرنفتی
مونا ابرو فراخ نیز در این نشست بر نقش صنعت چاپ در توسعه صادرات غیرنفتی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای تولیدات ایرانی تاکید کرد و گفت: برنامه ریزی های کلان کشور بر پایه و بستر افزایش صادرات متمرکز شده و بر کسی پوشیده نیست که افزایش صادرات بدون توسعه صنعت چاپ و بستهبندی هرگز امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: خوشبختانه در بخش هدایت دیدگاه ها بر ضرورت توسعه صنعت چاپ، اتحادیه چاپخانهداران تهران نقش دست راست وزارت صمت را در این حوزه ایفا میکند.
بیشتر بخوانید: هدف وزارت صمت؛ رفع مشکلات فعالان صنعت چاپ است
وی با تایید دیدگاه مهدی برادران معاون امور صنایع وزیر صمت در خصوص صنعت چاپ گفت: ایشان به درستی نقش چاپ و بسته بندی را دماسنج صنعت کشور توصیف کردند و این توصیف می تواند زمینه ساز تغییر نگاه مسئولان به چاپ به عنوان یک فراصنعت باشد.
چاپخانه های پایتخت