برگزاری اختتامیه بیست و دومین جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر

    0
    165
    جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر

    اختتامیه بیست و دومین جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر عصر سه‌شنبه، ۲۷ دی‌ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی‌اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از فعالان صنعت چاپ کشور در تالار وحدت برگزار شد.

     

     

    جشنواره ملی صنعت چاپ و نشرعلی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: در سال ۱۴۰۱ وزارت  فرهنگ و ارشاد اسلامی توانست همکاری بسیار خوبی با روسای اتحادیه‌ی استان های کشور داشته باشد و جلسات متعددی نیز با حضور این عزیزان برپا شد.

    در طی این جلسات فعالان صنعت چاپ به بیان مشکلات و مصائب خود پراختند و ما نیز توانستیم پیگیری های خوبی در حوزه مسائل مربوط به بیمه، ارزش افزوده، وام تبصره ۱۸ برای این حوزه داشته باشیم. اولین گردهمایی بین کارشناسان، مسئولان ادارات و استان ها و روسای اتحادیه ها  نیز در همین راستا شکل گرفت که در سال آینده دومین گردهمایی مشترک را خواهیم داشت. موضوع معافیت مالیات از جمله  این موارد بود.جش

    طی سفرها و جلسات متعددی که با همکاران و روسای اتحادیه داشتیم دو موضوع مهم مطرح شد، مشکلات صنعت چاپ که به دلیل نبود نیروهای کارآمد و ماهر ایجاد می شد و دیگری نبود مراکز آموزشی؛ در همین راستا مذاکراتی با رئیس دانشگاه امیرکبیر داشتیم که منجر به تدوین یک تفاهم شد و امروز به دست وزیر محترم  فرهنگ و ارشاد اسلامی به امضا خواهد رسید. جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر

    مذاکراتی با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور داشتیم که منجر به ایجاد رشته‌هایی در این زمینه شد. بحث تاسیس دانشگاهی در زمینه چاپ مطرح بود اما باید رشته ای در سطح متوسطه داشته باشیم تا بتوانیم نیرو تربیت کنیم.

    جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر

    گزارشی کوتاه از تلاش برای برپایی اختتامیه بیست و دومین جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر

    جشنواره ملی صنعت چاپ و نشرمحسن یگانه کاری دبیر اجرایی جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر ضمن خوش آمدگویی و تشکر از حضور مدعوین در آیین اختتامیه بیست و دومین جشنواره ملی صنعت چاپ، گزارش مختصری از برگزاری جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر ارئه داد:

    مقدمات برگزاری جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر از اواسط اردبیهشت ماه امسال همزمان با بازنگری آیین نامه برگزاری جشنواره صنعت چاپ و نشر شروع شد. به موازات آن، تعیین ارکان جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر یعنی شواری راهبری، ریاست، و ستاد اجرایی در برنامه کار قرار گرفت. این دو فرآیند تا اواخر مردادماه به پایان رسید و در سی و یکم مرداد، شورای راهبری برای تعیین سیاست های کلی این جشنوراه تشکیل جلسه داد.

    بر اساس آخرین تغییرات آیین نامه که به تایید مقام عالی وزارت رسید، دو بخش اصلی در جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر تعریف شد: بخش اول، فرد محور و برای انتخاب فعالان برتر؛ و بخش دوم، محصول محور و برای انتخاب آثار چاپی برتر است.جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر

    ۱-در بخش اول، فعالان حوزه ی چاپ با عناوین پیشکسوت، چهره ی علمی- آموزشی، کارآفرین، صادرکننده، سازنده ماشین آلات و تجهیزات وابسته ی چاپ، و تولید کننده مواد اولیه، مورد ارزیابی قرار می گیرند. در هر دوره متناسب با شرایط موجود، امکان افزایش عناوین جدید به عناوین فوق وجود دارد که در بیست و دومین جشنواره صنعت چاپ، انتخاب «بانوی فعال» و توجه ویژه به خانواده گرامی شهدا» در دستور کار این بخش قرار گرفت.

    دبیر این بخش از جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر آقای دکتر رضا بشر دوست، معاون دفتر امور چاپ، بودند که به همراه ۴۵ داور متخصص این حوزه، ۱۲۷ پرونده را از سراسر کشور در ۹ عنوان مذکور و بر اساس معیارهای تعیین شده بررسی کردند.

    بخش دوم جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر که محصول محور، تخصصی و رقابتی است، شامل چهار قسمت با عناوین: «مصحف شریف» مربوط به چاپ و کتاب آرایی قرآن کریم،«نشان شیرازه» مربوط به هنر طراحی و چاپ کتاب، چاپ بسته بندی، و چاپ تبلیغاتی است. بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است در هر دوره از جشنواره به ۲ عنوان از چهار عنوان فوق پرداخته شود که به این ترتیب همه ی عناوین به صورت دو سالانه برگزار خواهد شد.

    در بیست و دومین جشنواره صنعت چاپ و نشر دو برنامه«مصحف شریف» و «نشان شیرازه» در دستور کار قرار گرفت. در پنجمین دوره ی «نشان شیرازه» که با دبیری آقای دکتر علی ثابت برگزار شد، ۵۵۰۰/۲۲ عنوان کتاب منتشر شده در سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، موجود در بایگانی موسسه ی خانه کتاب و ادبیات ایران را، سه داور متخصص بررسی کردند، که جا دارد از همکاری مدیر و کارکنان محترم آن موسسه، تشکر ویژه شود.

    بخش «مصحف شریف»، که دبیری آن را آقای محمدتقی حق بین بر عهده گرفتند، نیز قرار شد به صورت بین المللی برگزار شود. به همین دلیل آیین اختتامیه ی آن به صورت مستقل برگزار می شود که متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.

    ۳-مقارن با برنامه ریزی سایر بخش های بیست و دومین جشنواره ی ملی صنعت چاپ، کمیته علمی و فرهنگی با دبیری آقای دکتر ایرج قره داغی شروع به کار کرد. این کمیته سه میز گرد تخصصی با عناوین:

    • زبان فارسی و هویت ملی؛ پاسداشت و بایسته ها
    • چاپ و بسته بندی محصولات فرهنگی؛ الگوها و فرهنگ ایرانی
    • فناوری چاپ در جهان و ایران

    طراحی، و برنامه ریزی کرد و در ماه های آبان و آذر سال جاری با ریاست آقای دکتر احمدوند و ۴۰ نفر از استادان سرشناس و صاحب نظر علمی در حوزه های تخصصی اجرا شد. این بخش به آسیب شناسی و ارائه راهکارهای علمی و اجرایی در سه حوزه یاد شده تخصیص یافت.

    مهم ترین نکته ی مورد تاکید استادان و صاحب نظران در میزگردهای تخصصی « توجه عالمانه به موضوع و کاوش آن ها بر مبنای روش های علمی بررسی پدیده ها بود تا امکان آزمون پذیری آن ها» وجود داشته باشد.

    علاوه بر این، همکاری با انجمن علمی و فناوری چاپ ایران برای برگزاری ۷ نشست هم اندیشی علمی در هفته ی علوم و فناوری چاپ ایران از ۵ تا ۱۱ شهریور، یکی دیگر از فعالیت های کمیته علمی و فرهنگی بود.

    ۴-همچنین به منظور تمرکز زدایی از برنامه های جشنواره چاپ، آیین های استانی بزرگداشت فعالان صنعت چاپ در هر استان با محوریت ادارات کل استان و همکاری اتحادیه های استانی و تشکل های صنفی و با حمایت و نظارت دفتر امور چاپ و نشر برگزار شد. در این بخش، ۲۵ استان، موفق به برگزاری آیین های استانی شدند و از فعالان چاپ در آن استان ها تقدیر به عمل آمد.

    ۵-در این مدت یعنی از اردیبهشت ماه سال جاری که اولین گام های برگزاری جشنواره برداشته شد تا به امروز، سیاست توزیع فعالیت های جشنواره از یک مقطع زمانی به یک بازه زمانی بلند اجرا شد. حاصل این امر انتشار ۲۸ عنوان خبر، گزارش و مصاحبه در رسانه ها بود.

    ۶-در پایان، به عنوان مدیر اجرایی بیست و دومین جشنواره صنعت چاپ، وظیفه دارم از زحمات همکارانم در دبیرخانه دائمی جشنواره و کمیته های مالی، پشتیبانی، هماهنگی استان ها، اطلاع رسانی، رایانه و سایر عزیزان مشارکت کننده صمیمانه تشکر، و از خداوند متعال برای همه ی آن ها سلامت و بهروزی آرزو کنم.

     

    توجه به اهمیت جایگاه حوزه  چاپ در قامت یک صنعت

    جشنواره ملی صنعت چاپ و نشرمجید محبی رئیس اتحادیه چاپخانه داران  آذربایجان غربی، به نمایندگی از اتحادیه‌های چاپخانه داران در ادامه جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر به ایراد سخنرانی درباب اهمیت صنعت چاپ و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد پرداخت و بیان داشت:

    اهمیت صنعت چاپ بر کسی پوشیده نیست، جایگاه این صنعت و تاثیرگذاری آن در تمامی حوزها مشهود است، این صنعت بر بخش هایی مانند پزشکی، ساختمان سازی، صنایع غذایی و حوزه های دیگری تاثیر گذارده است؛ در بخش پزشکی هم اکنون با استفاده از قابلیت های صنعت چاپ پرتزهای دندانی ساخته می شود. گوشی هایی که هم اکنون در دست شما است به کمک جوهرهای رسانای این حوزه در بعد الکتریکی اش تکمیل می شود.

    صنعت چاپ به واسطه نقش پر رنگی که در امر صادرات دارد می تواند نماینده فرهنگ ایران زمین باشد. جعبه های که برای صادرات محصولات مختلف به کار می رود نمایان گر هنر و تکنیک ایرانیان در جهان است؛ و ما می توانیم به همین واسطه فرهنگمان را صادر کنیم.

    باید این موضوع را درک کنیم که چاپ یعنی زندگی، همان طور که اشاره کردم این حوزه در ساخت کتاب یا جعبه خلاصه نمی شود؛ از همین رو به جا است تا جایگاه واقعی این بخش به آن بازگردانده شود، از جناب وزیر خواهش می کنم تا در این مورد رایزنی های لازم را انجام دهند و با صحبت های لازم صنعت چاپ را از زیر عنوان خدمات خارج کنند، حضورش را در بخش صنعت به رسمیت بشناسند تا این حوزه بتواند طبق تبصره های ۱۶ و ۱۸ از مواهبی که صنایع برخوردار هستند استفاده کنند.جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر

     جا دارد همینجا از جناب ابراهیمی مدیر مردمی مربوط به این حوزه قدر دانی ویژه ای به عمل آورده شود. ایشان موفق شدند تا تصمیمات خوبی با کمک اتحادیه ها و اصناف برای صنعت چاپ اتخاذ کنند. یکی از اقدامات موثر ایشان در بخش آموزش بود که نتایج خوبی را برای این حوزه به ارمغان آورد.

     با توجه به قیمت بالای دستگاه های چاپ این بخش نیاز به اپراتورهای آموزش دیده ای دارد که به خوبی آموزش دیده باشند. چاپخانه هایی که مکان و تجهیزات خود را  در امر آموزش در اختیار موسسات آموزشی قرار دهند می توانند از معافیت مالیاتی برخوردار شوند.

    یکی از پیشنهاداتی که بنده می توانم به مسئولان ارائه دهم تشکیل یک اتحادیه کشوری است؛ به این ترتیب می توان با استفاده از خرد جمعی و تشریک مساعی به حل مشکلات این حوزه کمک کرد؛ ماشین آلات صنعت چاپ  به دلیل قیمت بسیار بالایی که دارند باید از معافیت های گمرکی برخوردار شوند. داشتن دید صنعتی به بخش چاپ حائز اهمیت است و می تواند مشکلات زیادی را در این حوزه سامان دهی کند.

    نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد مسئله برپایی نمایشگاه های حوزه چاپ است، همانطور که می دانید کشورهای اروپایی هر چند سال یکبار نمایشگاه های در این بخش برپا می‌کنند تا به این وسیله یافته های نوین خود را چنین آوردگاه هایی به معرض تماشا بگذارند و به این ترتیب از ارتباطات و تعاملاتشان بهر مند شوند؛ متاسفانه در کشور ما هر سال چندین نمایشگاه برگزار می شود و این نه تنها باعث رشد این صنعت نخواهد شد بلکه به اتلاف وقت و انرژی صاحبان این صنایع منجر خواهد شد. باید دید واقعا هدف از برپایی نمایشگاه ها چیست.

    تمرکز زدایی باید در صنعت چاپ استان تهران صورت بگیرد  تا سرمایه ها به سمت چاپخانه های سایر استان ها نیز برود.

    نشان شیرازه فرصتی برای شناسایی نقاط قوت و ضعف

    جشنواره ملی صنعت چاپ و نشرعلی ثابت دبیر جوایز نشان شیرازه در جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر بیان داشت: صنعت چاپ کشور بزرگترین صنعت فرهنگی کشور است که  از جهات مختلف دارای اهمیت ویژه ای  است، این صنعت پدیده ای فرا فرهنگی و فراهنری محسوب می شود که در حوزه ای گسترده ای از جمله کتاب، پژوهش، تولید، تبلیغات و هنر ایفای نقش می کند، افرادی که از فعالان حوزه چاپ هستند از منزلت خاصی برخوردار هستند، زیرا زندگی اجتماعی بشر در ابعاد مختلف با این هنر/ صنعت، در ارتباط بوده و تاریخ بشریت مرهون و مدیون این قشر زحمت کش هستند.

    با عنایت به نقش به سزای صنعت چاپ کشور، امسال نیز همچون سنوات گذشته اختتامیه بیست و دومین جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر برگزار شد. در بخش انتخاب فعالان برتر تلاش این عزیزان در ۹ عنوان رسته، چهره علمی آموزشی، نو آور، بانوی فعال، کارآفرین، تولید کننده ماشین و مواد اولیه، صادرکننده، کارشناس نمونه و بخش ویژه خانواده شهدا مورد ارزیابی قرار گرفت که چهره های برتر این صنعت برگزیده و معرفی شدند.

    همچنین در این دوره از جشنواره در بخش آثار چاپی برتر محصول کتاب در رویداد پنجمین دوسالانه هنر طراحی و چاپ کتاب نشان شیرازه مورد نگاه ویژه قرار گرفت، در همین ارتباط موضوع کتاب آرایی و سابقه بلند درخشان گذشته یکی از مواردی است که باعث  بروز خلاقیت در قسمت هنری تجسمی ایران بوده است و نشان دهنده احترام مخاطبان توسط کتاب پردازان است، که کتاب را علاوه بر غنی بودن محتوا به سبب محصول اندیشه آرستگی همراه با ذوق و قریحه هنرمندان ایران عجین کرده است؛ با تغییرات گسترده در تدوین فنی تولید کتاب و تحول صنعت چاپ و نشر سال های گذشته، تولید کتاب علاوه بر بخش فرهنگی وجه صنعتی به خود گرفته و به عنوان یک اثر مبتنی بر خلاقیت معارف و دانش و استعداد در زمره صنایع خلاق قرار دارد.

    کتاب یکی از کارهایی است که به فعالیت های ترکیبی خلاق از سوی شماری از پدیدآوران، هنرمندان و کتاب پردازان نیاز دارد. همه این فرآیند توصیفی در یک مدیریت درست چاپ در غالب کتاب جلوه گر می شود. کتاب عرصه ای برای هنرمندی هنرمندان خلاق است.

    نشان شیرازه فرصتی است برای شناسایی نقاط قوت و ضعف وجه هنری و خلاقانه ی شکل و ظاهر کتاب و معرفی الگوی مناسب برای طراحی الگوی کتاب تا میراث کتاب آرایی بازآفرینی و در اختیار مخاطبان قرار گیرد.

    بیشتر بخوانید: مساعدت وزارت صمت برای استقرار چاپخانه‌ های پایتخت در حاشیه شهر تهران

    توجه به علم آینده پژوهی برای داشتن آینده ای بهتر

    جشنواره ملی صنعت چاپ و نشرسیدحسن قدسی‌پور رئیس دانشگاه امیر کبیر به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: ۱۵ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری در دانشگاه امیر کبیر مشغول به تحصیل هستند و ما مفتخر هستیم که به ترتبیت متخصصانی می پردازیم که آینده سازان این سرزمین هستند. یکی دیگر از افتخارات ما این است که ۲۰۰ واحد فناوری و ۵۰ شرکت دانش بنیان داریم.

    یکی از موارد مهمی که باید به آن توجه کنیم و در برنامه ریزی هایمان همواره نیم نگاهی به آن داشته  باشیم مسئله آینده است، یعنی  در برنامه هایی که تدوین می شود باید آینده را در نظر داشته باشیم. علمی مخصوص به این مهم وجود دارد به نام آینده پژوهی که در معتبرترین دانشگاه های دنیا تدریس می شود. موسسه گارتنر در آمریکا روی آینده پژوهی کار می کند به این معنا که آینده مشاغل را تحلیل و تبیین و نتایج آن را نیز انتشار می دهد.

    ما آماده هستیم تا متخصصان علم آینده پژوهی را تربیت کنیم و در این بخش سرمایه گذاری های منابع انسانی را انجام دهیم. مطالعه آینده و برنامه ریزی برای آن ضروری است. نیاز داریم آینده را با فکری باز رقم بزنیم. مدیران صنایع ما باید به این مسئله مهم توجه داشته باشند.

    بیست و دومین جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر

    قوانین حمایتی از صنعت چاپ کشور لازم است

    جشنواره ملی صنعت چاپ و نشریاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بیان داشت: ما خود را خادمان صنعت چاپ می دانیم و برای حل مشکلات آن از هیچ کوششی فروگذار نخواهیم کرد. امیدواریم و تلاش می‌کنیم مشکلات این صنعت کمتر شود و در زمینه اصلاح قوانین، حمایت از تسهیلات، به سامان شدن فعالیت‌ها، کاهش مالیات و عوارض، آموزش و نوسازی ماشین آلات برنامه‌های مختلفی را طراحی کنیم. وزارت ارشاد، خانه صنعت چاپ است.

    جلسات زیادی با اتحادیه های چاپ سراسر کشور داشتیم که در آن ها به مشکلات فعالان این حوزه پرداخته شد. در همین راستا نیز اصلاح آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های حوزه چاپ را در دستور کار داریم و مجمع‌های عمومی‌ در این زمینه شکل گرفته است.

    صنعت چاپ، ویترین اصلی پیشرفت کشور است

    جشنواره ملی صنعت چاپ و نشرمحمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ما با فعالان صنعت چاپ در بخش خصوصی همواره احساس قرابت می کنیم و به حضورشان می بالیم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را موظف به حمایت از صنعت چاپ می داند.

    ما به عنوان پشتیبان در بحث واردات ماشین آلات، معافیت های مالیاتی و… در خدمت عزیزان هستیم؛ اگر لوایحی نیز برای حمایت از این بخش نیاز است باید با همکاری و هم اندیشی تدوین شود تا ما بتوانیم آن را به مجلس تقدیم کنیم؛ چالش‌های قانون گذاری این حوزه با تدوین لایحه نوسازی صنعت چاپ و تصویب در دولت و مجلس قابل حل خواهد بود. در بخش کاغذ نیز فعالیت هایی جهت رفاه حال افراد فعال در این حوزه انجام شده است.جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر

    بنده برای حوزه چاپ اهمیت ویژه ای قائل هستم . آموزش‌های هنری در قالب قرارگاه محرومیت زدایی، توسعه هنرستان‌ها و ایجاد رشته‌های جدید برای مهارت افزایی از جمله اقدامات حمایتی در امر آموزش‌های فرهنگی و هنری محسوب می‌شود. امضای تفاهم نامه با دانشگاه امیر کبیر حکایت از تصمیم وزارت ارشاد برای حمایت از امر آموزش در این حوزه دارد. صنعت چاپ، ویترین اصلی پیشرفت کشور است.جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر

    نگاه ما به صنعت چاپ بیش از آنکه صنعتی باشد فرهنگی است، از دیدگاه ما حوزه چاپ در بخش خدماتی قرار ندارد بلکه جایگاه آن در حوزه فرهنگ است؛ از همین رو باید به نمادهای فرهنگی از جمله زبان فارسی در این بخش بیش از پیش توجه داشت. در عناوین منتشر شده نباید از زبان لاتین استفاده شود؛ توجه به اصالت و هویت در این حوزه برای ما در اولویت قرار دارد.ج

    جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر

    شنواره ملی صنعت چاپ و نشر

    در انتهای مراسم تفاهم‌نامه تاسیس مرکز علمی، پژوهشی و فناوری (انستیتو چاپ) بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه امیرکبیر منعقد و از رشته‌های مصوب مهارتی صنعت چاپ در مقطع متوسطه رونمایی شد.

    مقاله قبلیجلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور برگزار شد
    مقاله بعدیاجاره نشینی اکثر واحدهای اتحادیه چاپخانه‌ داران زنجان

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.