بهره مندی از چسب حساس به فشار در صنعت بسته بندی

    0
    59
    چسب حساس به فشار

    یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه فردوسی مشهد با استفاده از فناوری نانو موفق به ساخت نوعی چسب حساس به فشار شده است که از آن می‌ توان در زمینه‌ هایی چون بسته‌ بندی، تولید نوارچسب و نوارهای الکتریکی بهره برد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایسنا، مهدی همتیان دامغانی از محققان این طرح اجرای این پروژه را مربوط به سابقه همکاری میان گروه تحقیقاتی دکتر غلامحسین ظهوری از اعضای هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با صنعت دانست و گفت: پیش از اجرای این پروژه، پنج نسل از دانشجویان این گروه با صنعت پروژه‌ های مختلفی را اجرایی کردند.

    وی ادامه داد: با توجه به نیاز یکی از شرکت ‌های تولیدی و صنعتی به چسب حساس به فشار و با توجه به نتایج مثبت به دست آمده از تحقیقات پیشین مبنی بر نقش مهم فناوری ‌نانو در تولید چسب ، پروژه ساخت چسب حساس به فشار در قالب یک پایان‌نامه دانشجویی تعریف و اجرا شد.

    این دانش ‌آموخته دانشکده شیمی دانشگاه فردوسی مشهد خاطر نشان کرد: در این پروژه از پلیمریزاسیون امولسیونی دو مرحله‌ ای به روش هسته – پوسته در شرایط کنترل شده و دقیق برای تولید چسب حساس به فشار استفاده شد. با کاهش ابعاد ساختار چسب به مقیاس نانومتری، استحکام پوستگی از ۰.۰۷ به ۸۲ نیوتن بر میلی ‌متر رسید که نتیجه بسیار جالب توجهی است.

    چسب حساس به فشار

    مشخصات چسب حساس به فشار

    همتیان، اندازه قطر ذرات در این چسب را کمتر از ۱۰۰ نانومتر ذکر کرد و یادآور شد: معمولا مقیاس‌ های کار پایان‌نامه‌ های دانشجویی در حد ۱۰۰ میلی‌لیتر است، اما ما ساخت این چسب را در مقیاس‌ های حجمی یک لیتری انجام دادیم تا کمی به مقیاس‌ نیمه‌ صنعتی نزدیک ‌تر باشیم. با این کار تجاری ‌سازی این فرآیند ساده ‌تر می ‌شود.

    محقق این طرح اظهار کرد: با توجه به نتایج به‌ دست آمده به نظر می ‌رسد که مسیر برای تجاری ‌سازی و تولید صنعتی هموار شده است.

    به گفته وی، در حال حاضر این شرکت تولیدی صنعتی در حال ساخت راکتوری برای تولید نوعی چسب است که در قالب پروژه‌ دانشجویی پیش از این پروژه فعلی، تعریف و اجرا شده بود.

    همتیان، دامنه استفاده از این چسب را بسیار وسیع دانست و به گفته وی می‌توان از آن در بسته‌بندی، تولید نوارچسب و نوارهای الکتریکی و بسیاری از محصولات دیگر استفاده کرد.

    چسب ‌های حساس به فشار که با استفاده از فناوری نانو ساخته شده اند در مقایسه با دیگر چسب ‌ها مزایایی همچون: داشتن قابلیت اتصال سطوح ظریف ‌تر، توانایی اتصال مواد غیر مشابه با احتمال سازگاری بیشتر، زمان مونتاژ کوتاه ‌تر، از بین بردن اتصال دهنده‌ های مکانیکی قابل مشاهده، توانایی اتصال به سطوحی مانند پوست انسان، ضخامت یکنواخت در سراسر محصول، عدم نیاز به فرآیند پخت و سازگاری با مسائل زیست محیطی است.

    بیشتر بخوانید: تولید بالای کارتن بسته بندی مواد غذایی در غرب کشور

    مقاله قبلینوستالژی های برتر دنیای تبلیغات
    مقاله بعدیکتاب سازی ناشران برای بقا

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.