انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران به توضیح دبیر این انجمن با تلاش جمعی از صحافان برای ایفای حقوق صنف صحاف، رفع مشکلات و دغدغه های این صنف تشکیل شد.
مهدی بیات، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران در گفت و گو با خبرنگار چاپ و نشر آنلاین؛ درباره نحوه تشکیل این انجمن توضیح داد: اواخر آذرماه سال ۱۳۹۹ جمعی از همکاران صنف صحاف در جلسه ای به بررسی کنترل قیمت های محصولات فصلی آخر سال پرداختند، به فاصله یک ماه بعد جلسه دیگری با مشارکت بیشتر همکارانمان برگزار شد.
بیات افزود: پس از برپایی چند جلسه با محوریت تعیین قیمت که در سال ۱۴۰۰ صورت گرفت و با توجه به این موضوع که در همه نشست ها و آنالیزها بیشترین گلوگاه در برآورد قیمت تمام شده در کارگاه های همکارانمان و عدم رعایت موارد قانونی صنف به صورت واحد نمایان بود، به همین خاطر بر آن شدیم تا انجمنی برای ایفای حقوق قانونی صنف صحاف تشکیل و ثبت کنیم.
وی در ادامه افزود: با این تصمیم گروهی متشکل از صحافان کل کشور ایجاد و یکسری جلسات در سال گذشته برپا شد که گزارش های سلسه نشست های این گروه و انتخابات هیئت مدیره و تشکیل هیئت ناظر گروه در سایت و مجله چاپ و نشر انتشار یافت و به اطلاع همکاران رسید.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران درباره تشکیل گروه صحافان ایران گفت: در حال حاضر این گروه دارای ۲۱۳ عضو از شهرهای تهران، کرج، قم، اصفهان، مشهد، آمل، اهواز، تبریز و کرمانشاه است. درصدد هستیم کانون کشوری صنف صحاف را در کنار انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران داشته باشیم تا از مهجور ماندن این صنف در بدنه صنعت چاپ جلوگیری کنیم و به ایفای حقوقمان بپردازیم.
بیشتر بخوانید: انتخابات هیئت مدیره انجمن صحافان ایران برگزار شد
ثبت انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران
بیات تصریح کرد: با پیگیری مستمر جناب وحید قدیری، یکی از همکاران فعال صنف صحاف مراحل اولیه ثبت انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران با ۳۷ عضو از همکاران دارای جواز از اتحادیه صنف صحاف تهران صورت گرفت و در دی ماه ۱۴۰۱ نیز جلسه انتخابات این انجمن کارفرمایی تشکیل و آقایان جاوید جعفری (به عنوان رئیس هیئت مدیره)، علی یازرلو (به عنوان نایب رئیس)، مهدی قانونی (به عنوان خزانه دار)، مهدی بیات (به عنوان دبیر)، حسن کیاپاشا و سعید شاهواروقی فراهانی (به عنوان عضو اصلی هیئت مدیره انجمن)، احمد دلشاد اقدم (به عنوان عضو علی البدل)، اسحاق ابراهیمی و مهدی ترابی (به عنوان بازرسین اصلی) و مصطفی صمد زاده (به عنوان بازرس علی البدل) این انجمن با بیشترین رای انتخاب شدند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران درباره مجوز این انجمن توضیح داد: در آخرین روزهای اسفند ماه ۱۴۰۱ نیز این انجمن با اخذ مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت رسمی ثبت شد و هیئت مدیره منتخب به مدت دو سال از تاریخ صدور خدمتگزار صنف در این انجمن خواهند بود.
وی درباره اهداف تشکیل این انجمن گفت: تاکنون هیچ احقاق حقی در صنف صحاف صورت نگرفته و همواره مغفول واقع شده است، ایفای حق این صنف از مهمترین اهداف تشکیل این انجمن است.
بیات در پاسخ به این پرسش که آیا مطالبه حقوق صنف صحاف از طریق اتحادیه قابل پیگیری نبود اظهار کرد: ما بارها و بارها از طریق اتحادیه به دنبال مطالبه حقوق صنف صحاف بوده ایم تا به تشکیل سازوکاری قانونی برای فعالیت کارگاه های صحافی بدون مجوز که اقدام به قیمت شکنی می کنند و با واحدهای دارای مجوز به رقابت ناسالم می پردازند، باشد اما متاسفانه تا این لحظه هیچ گونه پیگیری نسبت به این دغدغه مهم صنف صحاف صورت نگرفته است و ما درصدد این موضوع هستیم که این اتفاق به صورت جدی در انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران پیگیری شود.
وی ادامه داد: قیمت محصولات صحافی های بدون مجوز با صحافی های دارای جواز که به ارائه فاکتور رسمی، پرداخت بیمه، مالیات و ارزش افزوده و دیگر موارد می پردازند؛ بسیار متفاوت است و در این میان رقابتی ناسالم در مورد قیمت های تمام شده شکل می گیرد که اتحادیه باید بر این موارد نظارت داشته و به دنبال راهکاری برای رفع این مشکل صنفی باشد که متاسفانه به دلیل عدم ارائه راهکار از سوی اتحادیه برای این موضوع بسیاری از همکاران با مجوزهای رسمی محکوم به ترک صنف هستند، در صورتی که اگر صحافی های بدون مجوز تحت نظارت قرار بگیرند بسیاری از مشکلات یکسان سازی قیمت های تمام شده مرتفع خواهد شد.
رسیدگی به مسئله کارگری و تجهیزات صنف صحاف
پیگیری حقوق صنفی، رسیدگی به رقابت ناسالم، آگاهی بخشیدن صنف از مسائل قانونی، ساماندهی مسائل کارگری، نوسازی و تجهیز ماشین آلات صحافی ازجمله مواردی است که دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران آن را حائز اهمیت خواند و در ادامه گفت: اگر تمامی همکاران در این صنف به صورت قانونمند به فعالیت بپردازند دیگر رقابت بر سر قیمت نخواهد بود و کیفیت ملاک عمل قرار می گیرد. امیدواریم در این انجمن بتوانیم بر اهمیت این موضوع تاکید کنیم و صحافان را به رعایت این امر مهم مجاب کنیم.
وی با مهم خواندن مسئله نیروی انسانی در صنف صحاف تاکید کرد: اغلب کارگاه های بدون مجوز به دلیل عدم پرداخت بیمه، مالیات و برخورداری از حق و حقوق کم، اتباع غیرمجاز را استخدام می کنند؛ همین موضوع باعث می شود هزینه هایشان به طور چشمگیر کاهش یابد؛ در صورتی که صحافان دارای جواز بابت اشتغال غیرمجاز هر کارگر خارجی مشمول جریمه های سنگین می شوند و همین امر از رقابت آنها با کارگاه های غیرمجاز جلوگیری می کند. متاسفانه مشتریان نیز ترجیح می دهند کارهایش را با هزینه پایین تری به انجام برساند و این مورد یکی از بزرگ ترین مشکلات صنف ما است.
بیات با اشاره به مشکلات و سختی واردات ماشین آلات صنف صحاف اظهار داشت: اکثر ماشین آلات صنف صحاف مستهلک شده و عدم مدیریت صحیح و البته عدم دانش کافی مدیران صحافی ها ایران را به قبرستان ماشین آلات چاپ و صحافی فرسوده اروپایی بدل کرده است. امیدواریم در این انجمن بتوانیم برای این موضوع راهکاری ارائه دهیم و به تجهیز ماشین آلات این صنف بپردازیم.
تعیین نرخ نامه صحافی
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران درخصوص تعیین تعرفه قیمت صنف صحاف توضیح داد: به واسطه تورم، افرایش نرخ ارز، گرانی ها و نوسانات قیمت مواد اولیه و دیگر عوامل تاثیرگذار، برای تعیین تعرفه از اواخر سال ۱۴۰۱ و با شروع سال جدید جلسات کارشناسی و آنالیز قیمت با مشارکت کارشناسان و کارگروهان رسته های مختلف این صنف برگزار و مقرر شد تا در دهمین جلسه گردهمایی صحافان کشور که در روز یکشنبه ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۲ برگزار می شود این موضوع با اعضای انجمن و گروه صحافان ایران به مشورت گذاشته شود تا به اجماع نظر رسیده و در نهایت نرخ نامه سال ۱۴۰۲ توسط انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران ابلاغ شود. انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران
بیشتر بخوانید: جلسه تعیین تعرفه انجمن صحافان ایران برگزار شد
مدیران لایق و توانمند شرط ادغام
در تمام کشورهای جهان اتحادیه ای واحد، تمام صنوف صنعت چاپ ازجمله صحاف، لیتوگراف، چاپ دیجیتال و … را تحت پوشش و نظارت خود دارد و همه تحت یک نام به فعالیت می پردازند، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران درباره ادغام اتحادیه های صنوف زیرمجموعه صنعت چاپ مانند صحاف و لیتوگراف و غیره توضیح داد: با توجه به این مطلب که هنوز انجمن صنفی کارفرمایی صحافان استان تهران به هیچ اتفاق نظری نسبت به ادغام یا عدم ادغام در این مبحث نرسیده ولی به نظر بنده درست است که ادغام و همسویی باعث هم افزایی و قدرت بیشتر یک تشکل می شود اما قطع به یقین یک تشکل واحد نیازمند مدیریت و بهره مندی از مشاورهای کارآمدی است.
وی افزود: مدیریت و کنترل یک تشکل واحد در صنعت چاپ اشراف کامل بر صنوف را می طلبد، صحافی با اینکه جزئی از صنعت چاپ محسوب می شود متاسفانه دید صنعتی به آن ها نداشته و بیشتر صنفی تلقی می شود. بنده معتقدم ادغام صنوف زیر مجموعه چاپ به ساز و کار منظم و همچنین مدیران لایق و کارآمد، همدل و استفاده از کارشناسان موفق نیاز دارد که شناخت کافی از صنف و دغدغه هایشان داشته تا درصدد رفع آن ها باشند.