ضرورت توجه به تولید زینک در کشور از سوی هیئت وزیران

    گفت و گو با جلال ذکایی، نایب رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران

    0
    82
    جلال ذکایی زینک ایرانی

    نایب رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران در رابطه با چالش های موجود بر سر راه واردات همچنین تولید زینک در کشور به عنوان یک کالای استراتژیک سخن گفت و بر ضرورت توجه مقام های دولتی به حوزه تولید زینک در کشور تاکید کرد.

    جلال ذکایی، نایب رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران در گفت و گو با خبرنگار چاپ و نشر آنلاین اظهار داشت: زینک یکی از کالاهای استراتژیک صنعت چاپ به حساب می آید. به ویژه در چاپ افست اگر از لحاظ قیمت یا واردات دچار نوسان شود، کل صنعت را تحت تاثیر خود قرار می دهد. طبق برآوردها مصرف کشور در حوزه زینک در ابعاد مختلف کوچک یک ورقی و دو ورقی و بزرگ چهار و نیم ورقی، حدود چهار میلیون متر مربع است که از این جهت قابل اعتنا است.

    وی در رابطه با قیمت زینک گفت: قیمت این کالا متاثر از قیمت ارز است که مستقیم روی بهای نهایی محصولات چاپی تاثیرگذار است. در بحث تخصیص ارز، آنچه معمول است ارز نیمایی است که این بهترین روش برای مدیریت زینک مورد نیاز در کشور است اما بنده خودم شخصا با اختصاص هرگونه ارز ترجیحی با هر قیمت دیگری غیر از نرخ مصوب مخالف هستم. به دلیل اینکه ناخودآگاه موجب ایجاد فساد و قیمت تصنعی می شود که به محض تغییر و نقصان در نرخ ترجیحی، یک جهش در قیمت تمام شده خواهیم داشت.

    تولید زینک در کشورذکایی تصریح کرد: بنابراین بهتر است برای واردات پلیت یک قیمت معمول و مرسوم تعیین شود. مهم تر از همه تداوم این اختصاص ارز است. اینکه یک روز باشد و یک روز نباشد، بازار را دچار نوسان می کند. به این معنا که به مجرد اینکه ثبت سفارش انجام نشود و تخصیص ارز اتفاق نیفتد، ناخودآگاه در بازار تاثیر گذاشته و تبدیل به یک کالای قاچاق می شود.

    نایب رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران در رابطه با پیش بینی خود از وضعیت بازار زینک در کشور گفت: از آنجا که تخصیص ارز از طرف دولت انجام می شود و این موضوع در ید اختیار ما نیست خیلی قابل پیش بینی نیست. به طور منطقی اگر ارز به صورت منطقی به بازار تزریق شود این روال ادامه می یابد در غیر اینصورت دچار نوسان می شود.

    بیشتر بخوانید: ورود محموله جدید زینک به گمرک

    ضرورت تولید زینک در کشور

    ذکایی در ادامه به ضرورت تولید زینک در کشور اشاره کرد و گفت: مهمتر از همه مواردی که به آن اشاره شد، ضرورت توجه و تفکر در رابطه با تولید زینک در کشور است. البته ناگفته نماند که پیش از این چندین بار این موضوع مطرح شد و منابع مالی هم به بهانه راه اندازی کارخانه تولید پلیت تامین شد اما در نهایت اتفاقی رخ نداد. بنابراین مسئله تولید زینک در کشور ابتدا باید به شکل یک مطالبه عمومی از دولت درآمده و مورد توجه هیئت وزیران به عنوان یک موضوع جدی قرار بگیرد.

    وی در رابطه با توان، تخصص و تکنولوژی تولید زینک در کشور، خاطرنشان کرد: برای تولید زینک اکتفا به تخصص و فناوری داخلی ضرورتی ندارد، ضمن اینکه باید این را هم در نظر بگیریم که این تکنولوژی قابل دستیابی است. به این معنا که بسیاری از کشورها فناوری را وارد می کنند و تحت لیسانس کمپانی های بزرگ کالا را تولید می کنند. این کار عجیب و پیچیده ای نیست و به راحتی می توان آن را در مورد تولید زینک انجام داد. اگر این اتفاق بیفتد-تولید زینک در کشور- صرفا نباید به بازار خودمان اکتفا کنیم؛ یعنی باید نگاهی به بازار حدود ۵۰۰ میلیونی اطراف داشته باشیم تا این خط تولید توجیه اقتصادی داشته باشد.

    مقاله قبلیعدم تخصیص سهمیه کاغذ به ناشران کودک و نوجوان مستقل
    مقاله بعدینزول قیمت کاغذ و رکود

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.