مصاحبه امید نیکنژاد درباره کاهش سهمیه برق کارخانه چوب و کاغذ مازندران، واکنش شرکت توانیر را به همراه داشت که متن آن منتشر میشود.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، شنبه ۲۷ خردادماه بود که امید نیکنژاد مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران در گفتوگو با تسنیم از خاموشی خط تولید کاغذ تحریر در این مجموعه خبر داد. وی در این مصاحبه اعلام کرده بود: «حدود ۵ تا ۶ روزی است که اداره برق منطقهای استان مازندران در مکاتبهای با کارخانه اعلام کرده است که با کاهش سهمیه برق کارخانه چوب و کاغذ مازندران از ۳۵ مگاوات به ۲۱ مگاوات روبرو بوده است، بنابراین عملاً از دو خط ما حداکثر یک خط میتواند روشن باشد.»
نیکنژاد همچنین گفته بود: «این اتفاق در حالی است که بنده در ۲۰ اردیبهشتماه در نامهای به معاون اول رئیس جمهور ضمن اعلام آمادگی کارخانه برای تأمین کلیه کاغذهای مورد نیاز کتابهای درسی خواستار حذف کارخانه از فهرست خاموشیهای برق تابستان شدم. معاون اول رئیس جمهور نیز به سرپرست وزارت صمت بهصراحت دستور دادند که اقدامات لازم انجام شود، پس از آن مدیریت کسبوکار وزارت صمت نیز موضوع را با وزارت نیرو پیگیری کرد تا بهجهت تولید کاغذ یک استثنا برای کارخانه قائل شوند تا به تولید تحریر خدشهای وارد نشود.»
بیشتر بخوانید: قطعی برق خط تولید کاغذ تحریر در مازندران را از کار انداخت
بدون شک موضوع تولید کاغذ در داخل کشور و جلوگیری از واردات، مسئله مهمی است که بارها از سوی مقامات کشوری به ویژه رئیس جمهور مورد تأکید قرار گرفته است. طبیعی است کارخانههای تولید کاغذ برای آنکه بتوانند به مسئولیت خود در زمینه تولید و تأمین کاغذ برای کتابهای درسی و غیردرسی عمل کنند، نیاز به راهاندازی حداکثر توان خود دارند.
از سویی دیگر وزارت نیرو نیز به دلیل فرا رسیدن فصل تابستان که همراه با افزایش چشمگیر برق به دلیل سرمایش منازل و اماکن عمومی است، با محدودیتهای زیادی برای تأمین برق مواجه شده است. کما اینکه از نیمه خردادماه ساعات کاری کارمندان دولت به دلیل کاهش مصرف برق دچار تغییرات جدی شده و شروع کاری دستگاههای دولتی از ساعت ۶ صبح شده است.
مصاحبه امید نیکنژاد مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران با موضوع کاهش سهمیه برق کارخانه چوب و کاغذ مازندران با خبرگزاری تسنیم؛ واکنش شرکت توانیر را همراه داشت. خبرگزاری تسنیم در راستای عمل به قانون مطبوعات و رعایت بیطرفی در پوشش اخبار متن ارسال شده از سوی این شرکت را بدون کم و کاست در زیر منتشر میکند.
«خبرگزاری محترم تسنیم
با سلام و احترام؛
پیرو درج خبر با عنوان «قطع برق تهدیدی برای خاموشی خط تولید کاغذ تحریر مازندران» در تاریخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲، موارد ذیل جهت تنویر افکار مردم شریف باستحضار میرسد:
طی بخشنامه شماره ۱۹۲۹۳/۶۱۲۱۱ مورخ ۱۰/۲/۱۴۰۲ معاون اول محترم ریاست جمهوری، جناب آقای دکتر مخبر، اجرای کامل و دقیق تصویبنامه شماره ۲۶۷۴۳/ت/۵۹۷۹۰ه مورخ ۲۴/۲/۱۴۰۱ هیئت محترم وزیران جهت حفظ پایداری شبکه سراسری برق، به کلیه دستگاههای اجرایی و استانداریها ابلاغ گردیده است.
مطابق بند ۱ تصویبنامه شماره ۲۶۷۴۳/ت/۵۹۷۹۰ه مورخ ۲۴/۲/۱۴۰۱ هیئت محترم وزیران، بهمنظور حفظ پایداری شبکه سراسری برق کشور در ایام گرم سال به تشخیص وزارت نیرو، دستورات مرکز دیسپاچینگ ملی برق ایران (شرکت مدیریت شبکه برق ایران) برای کلیه مدیران برق و مشترکان بزرگ لازمالاجراست. استانداران و مدیران استانی موظفند ضمن ایجاد هماهنگی برای رعایت دقیق سهمیه برق ابلاغی دیسپاچینگ ملی برق ایران، از بروز هرگونه اختلال در بهرهبرداری از شبکه برق جلوگیری نمایند.
جهت رعایت بندهای فوقالاشاره و با هدف حفظ پایداری شبکه برق، وزارتین محترم نیرو و صمت طی تفاهمنامه مشترکی در ایام گرم سال ۱۴۰۲، برای کارخانه چوب و کاغذ مازندران با مقدار متوسط برق مصرفی به میزان ۲۵ مگاوات در شبانهروز، به میزان ۲۱ مگاوات میزان مصرف تعیین نمودهاند که این میزان مصرف تعیین شده ضمن اینکه به بیش از ۲ برابر مقدار تعیین شده در برخی ایام گرم مشابه سال قبل میرسد، برابر اظهار نظر متخصصین ذیمدخل، برای تولید کاغذ تحریر آن کارخانه کفایت مینماید.
برغم مکاتبات مکرر و پیگیریها و تذکرات متعدد شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان به کارخانه چوب و کاغذ مازندران مبنی بر رعایت میزان مصرف تعیین شده، کارخانه مذکور با تخطی از دستور دیسپاچینگ ملی، پایداری شبکه برق منطقه را به مخاطره انداخته و لذا وفق مصوبه هیئت محترم وزیران، مصرف آن کارخانه به میزانی که تخطی نمود، از سوی شرکت برق محدود گردید.
کارخانه چوب و کاغذ مازندران با بدهی به میزان ۱۸۹۰۳۷۰۰۰۰۰۰ ریال، ضمن تضییع حقوق عامه مردم در بیتالمال، به دلیل عدم پرداخت هزینههای تأمین برق به شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان، بر مشکلات وزارت نیرو برای تأمین نقدینگی مورد نیاز جهت توسعه شبکه و نیروگاههای کشور نیز افزوده است.
کارخانه مذکور بخشی از برق تعرفه صنعتی خود را صرف تأمین بار مورد نیاز شهرک رفاهی و مسکونی تحت پوشش (با تعرفه خانگی) خود مینماید که مورد بررسی و پیگیری شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان قرار خواهد گرفت. کاهش سهمیه برق کارخانه چوب و کاغذ مازندران
درخصوص دستور عدم ایجاد محدودیت برای برق مصرفی چوب و کاغذ مازندران و یا افزایش میزان مصرف تعیین شده این کارخانه تا این تاریخ هیچ دستوری از مبادی ذیربط (اعم از هیئت محترم وزیران، وزارت محترم نیرو، شرکت محترم توانیر و یا شرکت محترم مدیریت شبکه برق کشور) به برق منطقهای مازندران و گلستان ابلاغ نشده است.
صنایع چوب و کاغذ مازندران خلاف کلیه مصوبات ابلاغی و مقررات وضع شده، عمل نموده و با درج خبر نادرست، موجبات تشویش اذهان عمومی را فراهم نموده است که پیگیری حقوقی آن برای این شرکت محفوظ خواهد بود.»