صنعت چاپ استان قم نیازمند صنعتی شدن

    0
    103
    شهرک تخصصی چاپ و نشر قم

    مدیر چاپ طاهر گفت: صنعت چاپ استان قم وضعیت مساعدی ندارد تا آنجا که خیلی از چاپخانه‌دارانی که سال‌ها در این حوزه فعالیت کردند این روزها مجبور شدند که کارگران خود را اخراج کنند

    صنعت چاپ استان قممحمدرضا رزاقی، مدیر چاپ طاهر در گفت و گو با چاپ و نشر آنلاین درباره صنعت چاپ استان قم گفت: صنعت چاپ استان قم وضعیت مساعدی ندارد تا آنجا که خیلی از چاپخانه‌ دارانی که سال‌ ها در این حوزه فعالیت کرده اند این روزها مجبور شدند که کارگران خود را اخراج کنند و به فکر تغییر شغل باشند.

    وی در همین باره اشاره کرد: صنعت چاپ استان قم تک‌ محوری کار کرده و متکی به چاپ کتاب بوده و هست، وضعیت کاغذ این روزها به مشکل برخورد کرده و این معضلات تسری یافته‌ اند. کتاب و کاغذ به یکدیگر مربوط هستند درنتیجه وضعیت نشر و کتاب هم با مشکلات اساسی روبرو شده است.

    رزاقی خاطرنشان کرد: صنعت چاپ در شهرهایی مثل تبریز و اصفهان که از ابتدا بیشتر کارهای صنعتی همچون بسته‌بندی و جعبه‌سازی را انجام داده‌اند وضعیت بهتری دارد. اگر هم در زمینه نشر کاری انجام می‌شود در تیراژهای پایین صورت می‌گیرد.

    مدیر چاپ طاهر توضیح داد: زمان‌هایی کتاب خرید و فروش می‌شد. یکسری ارگان‌هایی همچون عقیدتی سیاسی‌ها می‌آمدند و سفارش کتاب می‌دادند، وضعیت الان به‌گونه‌ای شده که بسیاری از همکاران ما تعطیل کرده‌اند، خود من هم در شرف تعطیلی چاپخانه‌ام هستم. مشکلات فراوانی در این حوزه وجود دارد. یک زمان می‌گفتیم برای اینکه در این حوزه بمانیم ماشین‌ها را به‌روز کنیم اما برای ادامه دادن کار و انگیزه‌ای وجود ندارد.

    فعالیت‌های صنفی صنعت چاپ استان قم

    محمدرضا رزاقی همچنین به فعالیت‌های صنفی اشاره کرد و گفت: اتحادیه‌ها کمکی نمی‌کنند و ما چاپخانه‌ها باید مرکب و کاغذ گران تهیه کنیم. از طرفی دیگر مالیات بر ارزش افزوده مشکلات فراوانی برای کار ما ایجاد کرده است. من سالن چاپخانه‌ام را همین امسال فروختم و فقط حدود ۴۰ میلیون تومان از من ارزش افزوده طلب کردند و این در حال است که کار وجود ندارد! کارکرد کنتر برق، هزینه کارگران به اضافه هزینه‌های دیگر رمق چاپچیانی که در حوزه نشر کار می‌کنند را گرفته است.

    خلاصه هر لحظه باید با مشکلات متعدد دست و پنجه نرم کرد؛ چند روز پیش از اتحادیه زنگ زدند و حق عضویت خواستند، وقتی اتحادیه نتوانسته مشکلی از مشکلات را حل کند، چه حق عضویتی باید پرداخته شود؟!

    وی درباره تعاونی ناشران نیز تصریح کرد و گفت: با این حال تعاونی ناشران در قم یکسری تلاش‌هایی انجام داده و یک کارهایی صورت دادند و توانستند سهمیه کاغذ را گرفته و بخشی از خسارت‌ها را جبران کنند.

    این مدیر چاپخانه تأکید کرد: ما امروز باید همه چیز را گران تهیه کنیم، کاغذ و مرکب گران را از بازار تهیه می‌کنیم اما هزینه‌های چاپ به همان قیمت چند سال پیش است. اگر قیمت را اضافه کنیم همین تعداد اندک مشتری را نیز از دست خواهیم داد و آن‌ها حاضر نیستند با قیمت بالاتر سفارش بدهند.

    وی در ادامه بیان داشت: مشکلات بازار را تحت تأثیر قرار داده و کار نیست و عزیزانی که دستگاه‌های زیادی دارند برای اینکه کار بچرخد و نخوابد با قیمت‌های پایین سفارش می‌زنند و به این ترتیب کار بازار را از آنچه هست خراب‌تر می‌کنند. کار چاپی به تیراژ ۱۰۰ تا ۲۰۰ تا رسیده، من از تهران سفارشی دارم که تیراژش ۱۰۰ نسخه است و اصلاً در حالت عادی به‌صرفه نیست اما فعلاً در کسادی بازار چاره‌ای جز تن دادن به تیراژهای پایین و قیمت‌های نازل وجود ندارد.

    وی همچنین در پایان افزود: شاید یکی از دلایل اصلی مشکل کار چاپخانه‌داران قم این است که تک‌محوری کار کرده‌اند، استان‌هایی همچون اصفهان، مشهد و تبریز در حوزه چاپ همچنان فعال هستند و از رونق نسبتاً خوبی نیز برخوردارند و یکی از دلایل عمده این مسئله کارخانه‌های صنعتی در اطراف این شهرها است. این کارخانه‌ها نیاز به بسته‌بندی دارند و این نیاز، کار چاپخانه‌داران این شهرها را تضمین می‌کند و باعث می‌شود تا چرخ اقتصادشان بچرخد.

    مقاله قبلیتاسیس چاپخانه قرآن کریم در کویت
    مقاله بعدینمایشگاه کتاب بلونیا تحت تاثیر کرونا ویروس

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.