نشست معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد با خبرنگاران حوزه کتاب، ادبیات، چاپ و نشر ، امروز (۱۸ مردادماه) در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی به منظور تقدیر و هم اندیشی با خبرنگاران و به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد.
حوزه کتاب، ادبیات و چاپ و نشر از حوزه های شریف کار رسانه
به گزارش خبرنگار چاپ و نشر آنلاین، نشست معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد با خبرنگاران حوزه کتاب، ادبیات، چاپ و نشر با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اکبر ابراهیمی مدیر کل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب در روز خبرنگار برگزار شد.
یاسر احمدوند در ابتدای این نشست اظهار داشت: به بهانه روز خبرنگار از تلاش های شما طی سال گذشته تشکر می کنم. حوزه کتاب، ادبیات و چاپ و نشر از حوزه های شریف کار رسانه است. به رغم کاستی ها و مشکلات در کار خبر و در فعالیت رسانه ای حضور شما چراغ اطلاع رسانی، ترویج و آگاهی بخشی را روشن نگاه داشته است.
وی ادامه داد: امیدوارم در سال پیش رو موفق تر از گذشته باشید و رسانه های مرتبط با حوزه کتاب، ادبیات، چاپ و نشر روزهای بهتری را پیشروی خود داشته باشند و دستاوردهایشان برای حوزه فرهنگ و صنعت نشر و چاپ کشور پیشبرنده باشد.
احمدوند با اشاره به ظرفیت به وجود آمده در سامانه خرید از کتابفروشی ها برای خبرنگاران خاطرنشان کرد: در حال تمهیداتی هستیم تا از این پس خبرنگاران حوزه کتاب بتوانند کتاب های مورد نظرشان را با تخفیف ۵۰ درصدی از این سامانه دریافت کنند.
آمار انتشار کتاب در ۶۰ سال گذشته
در ادامه نشست معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد با خبرنگاران حوزه کتاب، ادبیات، چاپ و نشر علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار داشت: تصویر رسانه ای از حوزه کتاب، تصویری مربوط به حوزه قاچاق کتاب و مشکلات مربوط به این عرصه و ناقص است. اگر یک کتابفروشی کوچک تعطیل می شود و خبر آن منتشر می شود، در مقابل باید خبر افتتاح یک کتابفروشی بزرگ هم رسانه ای شود.
وی در ادامه به ارائه آمار انتشار کتاب در ۶۰ سال گذشته پرداخت و گفت: طبق آمار خانه کتاب و ادبیات ایران، در ۶۰ سال گذشته قریب به ۵ میلیارد نسخه کتاب در کشور منتشر شده است که دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون نسخه تجدید چاپ و دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون نسخه کتاب های چاپ اول بودند. از این میان یک میلیون عنوان کتاب چاپ اول و ۸۰۰ هزار نسخه هم تجدید چاپ بوده اند.
بیشتر بخوانید: اتحادیه چاپخانه داران تهران و تقدیر از خبرنگاران
رمضانی تصریح کرد: از سال ۱۳۳۰ که جمعیت کشور یازده میلیون نفر بوده است تا سال ۱۴۰۲ که جمعیت کشور به ۸۶ میلیون نفر رسیده است، به صورت میانگین برای ۵۶ میلیون نفر جمعیت ایران طی این سال ها، هزار نسخه کتاب به ازای هر ایرانی منتشر شده است.
رمضانی ادامه داد: ۷۶ درصد از این کتاب های منتشر شده طی این سال ها تالیف و ۲۲ درصد ترجمه بوده است. از همین رو صنعت نشر یک ظرفیت تحول آفرینی دارد که وظیفه ما شناسایی این ظرفیت و به ثمرنشاندن آنها و وظیفه رسانه ها نیز شناساندن آن به مردم است. نشست معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد با خبرنگاران حوزه کتاب، ادبیات، چاپ و نشر
اطلاع رسانی صادقانه
علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در ادامه نشست معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد با خبرنگاران حوزه کتاب، ادبیات، چاپ و نشر، بیان داشت: روز خبرنگار را به اصحاب رسانه تبریک می گویم. امیدوارم که همواره شاهد اطلاع رسانی صادقانه شما عزیزان در نشریات و خبرگزاری ها باشیم. ن
گفتنی است در نشست معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد با خبرنگاران حوزه کتاب، ادبیات، چاپ و نشر برخی از خبرنگاران به بیان دغدغه های خود پرداختند. ممانعت و ایجاد تمهیداتی برای جلوگیری از قاچاق کتاب، درنظر گرفتن بن خرید کتاب برای خبرنگاران تخصصی این حوزه، مطالعه نشریات تخصصی از سوی مدیران مربوطه، روشن شدن تکلیف محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، درنظر گرفتن میزان آلودگی محیط زیست برای ارائه مجوز به چاپخانه ها، معضلات مربوط به نشریات تخصصی، انتقال تجربیات خبرنگاران بین المللی حوزه کتاب به داخل کشور و بالعکس از جمله موضوعاتی بود که از سوی آنها خطاب به معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد و دیگر مسئولان حاضر در جلسه مطرح شد.