نشست هم اندیشی برگزاری آیین گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ با حضور اعضای هیئت مدیره اتحادیه سازندگان کلیشه و لیتوگراف، مهر و پلاک، چاپ دیجیتال و اسکرین، اعضای هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان تهران، رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا و هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران روز گذشته (دوشنبه ۲۳ مرداد ماه) در محل اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد.
تعیین سیاست گذاری ها برای آیین روز ملی صنعت چاپ
به گزارش خبرنگار چاپ و نشر آنلاین در ابتدای نشست هم اندیشی برگزاری آیین گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، گفت: همانطور که می دانید یازدهم شهریور روز ملی صنعت چاپ نامگذاری شده است. بر همین مبنا هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران در طول سه سال فعالیتی که داشته است، مراسم گرامیداشت این روز را برگزار کرده است. امسال هم در آستانه نزدیک شدن به این روز، اتحادیه به نمایندگی از صنعت چاپ در تلاش برای برگزاری مراسمی در شان این صنعت عظیم است.
وی ادامه داد: از آنجا که ما معتقدیم آیین گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ باید از سوی خانواده چاپ برگزار شود، جدا از شورای سیاست گذاری از تعاونی ها و اتحادیه های همگن دعوت کردیم تا طی یک نشست برای برگزاری هرچه باشکوه تر این روز نقطه نظرات خود را به منظور دستیابی به یک تصمیم واحد بیان کنند.
ابوالحسنی ادامه داد: بر همین مبنا جناب شجاع مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان در پی ارسال یک نامه رسمی و توضیح اینکه در جلسه تعاونی باید حضور داشته باشد، انصراف خود را از شرکت در این هم اندیشی اعلام کردند. جناب آقای جلیل غفاری رهبر رئیس اتحادیه صنف صحاف نیز به دلیل فوت پدر گرامیشان نتوانستند در این جلسه حاضر شوند اما شخصا به من گفت که شما هر تصمیمی بگیرید بنده با شما همراه هستم. جدای از این عزیزان امروز در خدمت بزرگوارانی از اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و اتحادیه سازندگان کلیشه و لیتوگراف، مهر و پلاک، چاپ دیجیتال و اسکرین هستیم.
ابوالحسنی در ادامه درباره برنامه های برگزاری آیین روز ملی صنعت چاپ اظهار داشت: از آنجا که پیش بینی می شود تعداد مهمانان در روز یازده شهریور زیاد و بالغ بر هزار و دویست نفر باشد برای برگزاری مراسم هتل اسپیناس پالاس، برج میلاد و سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران پیشنهاد شد. در نهایت نیز هتل اسپیناس به عنوان محل برگزاری آیین روز ملی صنعت چاپ انتخاب شد. هزینه برگزاری این مراسم نیز برعهده بدنه صنف چاپ خواهد بود.
به گفته رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، یکی دیگر از برنامه های پیش بینی شده برای آیین روز ملی صنعت چاپ تقدیر از پیشکسوتان و فعالان صنعت چاپ است که به همین منظور از اتحادیه لیتوگرافان و اتحادیه صنف صحاف درخواست شده است که یک نفر را برای تقدیر در این قسمت به شورای سیاست گذاری معرفی کنند.
وی در رابطه با شاخص های مختلف برای انتخاب افراد برتر اظهار داشت: پیشتازی در خلاقیت و ابتکار، پیشکسوت برگزیده، اشتغال آفرین برگزیده بخش هایی هستند که مورد تقدیر قرار خواهند گرفت. انتخاب حوزه پیشکسوت برتر در اختیار آقای خمسه پور است که ما در آن دخالتی نداریم اما در رابطه با اشتغال آفرین برگزیده ملاک ما این هست که فرد در یک سال گذشته بیشترین اشتغال زایی و برمبنای لیست بیمه داشته باشد. یک ملاک دیگر هم سرمایه گذاری برمبنای ماشین آلات است.
ابوالحسنی با اشاره به اینکه صادرکننده برتر، برگزیده دانش بنیان، تعمیرکار برگزیده، رسانه برگزیده، تولیدکننده مواد اولیه یا قطعات برگزیده، طراح گرافیک برگزیده، قالب ساز برگزیده، تابلوساز برگزیده، سازنده ماشین آلات چاپ یا بسته بندی، کارگر نمونه عناوین برگزیدگانی است که برای این رویداد درنظر گرفته شده است، از حاضران در نشست هم اندیشی برگزاری آیین روز ملی صنعت چاپ درخواست کرد چنانچه اگر شخصی را حائز تقدیر می دانند به شورای سیاست گذاری این مراسم معرفی کنند.
وی بیان داشت: همچنین معرفی مدیرتاثیرگذار دولتی که در یک سال اخیر بیشترین کار را برای صنف چاپ انجام داده باشد از دیگر بخش های این رویداد خواهد بود. امسال جایزه ای تحت عنوان «جایزه علمی استاد درویش» را در پیش داریم که ملاک ما برای انتخاب استادانی هستند که دستی در تدریس چاپ دارند.
ابوالحسنی خاطرنشان کرد: امسال با تلاش یکی از دوستان فعال در حوزه بیلبورد قرار شده است که در اتوبان های شهید همت، شهید صیاد شیرازی، شهید چمران ، امام علی (ع) و صدر پوستر برگزاری آیین روز ملی صنعت چاپ نصب شود. این موضوع قطعی است اما ایشان قولی هم مبنی بر نصب پوستر در دیوار میدان ولیعصر داده اند که امیدواریم این اتفاق بیفتد.
وی در رابطه با اعطای تندیس ها گفت: تندیس ها در سه بخش به برگزیدگان اعطا می شود که تندیس مدیر برگزیده دولتی، پیشتاز در خلاقیت و پیشکسوت برگزیده با تندیسی که با کارگران و مابقی عنوان ها دارند متفاوت است.
ایجاد جریان رسانه ای در رویدادها
در ادامه نشست هم اندیشی برگزاری آیین روز ملی صنعت چاپ جلال ذکایی نائب رئیس اول اتحادیه سازندگان کلیشه و لیتوگراف، مهر و پلاک، چاپ دیجیتال و اسکرین اظهار داشت: تلقی من از جشنواره کمی متفاوت از صرف برگزاری یک مراسم است؛ البته خیلی خوب است که صنف خودش این آیین را برگزار می کند چراکه تفاوت نگاه موجب تنوع و تمایز آن از جشنواره های دولتی می شود. اما با این وجود همانطور که گذشتگان گفته اند با یک گل بهار نمی شود، با یک مراسم آن اتفاق مدنظرمان رخ نمی دهد.
وی ادامه داد: تجربه نشان داده است که برای برگزاری یک رویداد ایجاد جریان رسانه ای اهمیت دارد. حرف از چاپ در روز صنعت چاپ یا هفته منتهی به آن اثرگذارتر است؛ چراکه در آن ایام توجه رسانه های مختلف به این حوزه جلب می شود. به همین دلیل معتقدم علی رغم اینکه برگزاری جشن در یک روز علی رغم اینکه خوب هست اما کافی نیست. تصور من برای چنین رخدادی گسترده کردن دامنه برگزاری آن است.
ذکایی ادامه داد: ما از میانه کار به شورا دعوت شدیم و پیش از آن از طریق رسانه های مجازی از برگزاری چنین نشست هایی مطلع شده بودیم. اگر قرار است مشارکتی باشد یا افرادی را به منظور تقدیر معرفی کنیم در خدمت شما هستیم و از هیچ کمکی مضایقه نخواهیم کرد.
وی در ادامه به رسته های مختلفی که در اتحادیه سازندگان کلیشه و لیتوگراف، مهر و پلاک، چاپ دیجیتال و اسکرین وجود دارد اشاره کرد و گفت: چاپ یک زنجیره است که از طراحی تا چاپ و پس از چاپ را دربرمی گیرد. از این رو معرفی یک نفر از سوی اتحادیه ما کار سختی است و خوب است که حوزه ای که برای تقدیر درنظر گرفته اید را به اطلاع ما برسانید تا ما یک نفر را برای تقدیر معرفی کنیم.
ذکایی با بیان اینکه آینده صنایع، دیجیتال است، بیان داشت: باید مراقب بود که از چاپ دیجیتال عقب نمانیم چون به سرعت درحال تحول و پیشرفت است. بنابراین اگر به چاپ دیجیتال به عنوان یک پدیده غالب پراخته نشود این ایراد به شما وارد است که یک صنعت هایتک روبه رشد را نمی بینید. پرداختن به پیشکسوتان خوب است و باید باشد اما باید به این صنعت هم بپردازید. لیتوگرافی هم جزء جدایی ناپذیر صنعت چاپ است. بنابراین ما در خوشبینانه ترین حالت آمادگی معرفی دو نفر در دو بخش لیتوگرافی و چاپ دیجیتال را به شما داریم.
ابوالحسنی در پاسخ به این پیشنهاد نائب رئیس اول اتحادیه سازندگان کلیشه و لیتوگراف، مهر و پلاک، چاپ دیجیتال و اسکرین گفت: در شورای سیاست گذاری یک نفر را برای اتحادیه شما در نظر گرفته ایم اما از پیشنهاد شما در این رابطه استقبال می کنیم و آن را در جلسه آینده مطرح خواهیم کرد اما شما هم آن دو نفر را در نظر بگیرید.
برگزاری هفته چاپ
غلامرضا دیرمینا عضو هیئت مدیره اتحادیه سازندگان کلیشه و لیتوگراف، مهر و پلاک، چاپ دیجیتال و اسکرین در ادامه نشست هم اندیشی برگزاری آیین روز ملی صنعت چاپ، گفت: کارگران چاپ باید احساس غرور داشته باشند. اگر به کارگر بها داده شود با کیفیت کار می کند. باید روز صنعت چاپ تبدیل به هفته صنعت چاپ شود تا بتوانیم کارهای موثرتری را برای بدنه چاپ از کارگر تا کارفرما و تامین کننده مواد اولیه و قطعات انجام بدهیم.
تدوین شیوه نامه
سعید حاجیلو عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران ضمن استقبال از پیشنهاد غلامرضا دیرمینا گفت: در جلسات گذشته شاخص های انتخاب افراد در صنف چاپ و افرادی که مربوط به اتحادیه ما مربوط بودند، مشخص شدند. هیچ سیاست گذاری خاصی انجام نشده است و دوستانی که در این نشست هستند می توانند هرنوع پیشنهادی که در موضوعات مختلف به ذهنشان می رسد مطرح کنند تا ما بتوانیم از آنها برای تدوین یک شیوه نامه برای سال آینده یا حتی امسال استفاده کنیم.
فعالیت مجدد اتاق فکر در اتحادیه چاپخانه داران تهران
رضا منصوری مشاور عالی اتحادیه چاپخانه داران تهران، در ادامه نشست هم اندیشی برگزاری آیین روز ملی صنعت چاپ اظهار داشت: این جلسه با هدف شکل گیری یک کار بنیادی تشکیل نشده است. حدود دو سال پیش با همین جمع یک اتاق فکر تشکیل شد که یکی از مباحث ما در آنجا تجلیل و قدردانی از فعالان صنف بود.یکی از روش های آن هم برگزاری مناسبت هایی بود که به وسیله آن صنعت چاپ را پویا نگاه داریم.
بیشتر بخوانید: نشست شورای سیاست گذاری آیین گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ برگزار شد
وی ادامه داد: چهارچوب این جشنواره ها مشخص است و ما تغییر بنیادینی در آن ایجاد نکردیم. ان شاءالله در یک سال آینده اتاق فکر بار دیگر ادامه خواهد داشت و از نظرات دوستان بهره مند خواهیم شد. با توجه به حضور شما در این جلسه انتظار داریم طبق چهارچوبی که از قبل وجود داشته بر برنامه ریزی ها بازنگری شود تا به این وسیله مراسم با نظم و قوت برگزار شود.
تشکیل دبیرخانه دائمی
جواد آقاجانلو عضو هیئت مدیره و نایب رئیس دوم اتحادیه سازندگان کلیشه و لیتوگراف، مهر و پلاک، چاپ دیجیتال و اسکرین در ادامه نشست هم اندیشی برگزاری آیین روز ملی صنعت چاپ اظهار داشت: پیشنهاد من برای مراسمی که در روز ملی صنعت چاپ به صورت هرساله شاهد برگزاری آن هستیم، تشکیل یک ستاد یا دبیرخانه دائمی است تا به این شکل از فشردگی برنامه ها در روزهای نزدیک به مراسم کاسته شده و برنامه ها در طول سال رصد و جمع آوری شود.
رصد اطلاعات
علی مخزن فعال صنعت چاپ و مدیرعامل چاپ طلایه مرجان نیز در ادامه بیان داشت: اگر ستاد اجرایی عملی شود خیلی خوب است. یه این شکل اطلاعات در طول یک سال رصد و در پایان نتیجه گیری انجام می شود.
تجلیل از تامین کنندگان کاغذ
حمید نیکدل رپیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوای تهران اظهار داشت: واردکنندگان و فروشندگان کاغذ ما به رغم هجمه ای که برآنها شده، بسیار منصف هستند و کاغذ را با سود ده هزارتومان به کشور وارد می کنند. این برای خیلی از افراد وارد نیست. در دو سال اخیر از سلاطین کاغذ یا احتکار کاغذ بسیار شنیده ایم که غیرواقعی است. هیچ وقت از هیچ یک از تامین کنندگان کاغذ تجلیل نشده است. ما هم به نوبه خود سعی می کنیم یکی از افراد تاثیرگذار در این رسته را به شورای سیاست گذاری معرفی کنیم.
اتحادیه مورد وثوق
حسن نجفی عضو هیئت مدیره و نائب رئیس دوم اتحادیه چاپخانه داران تهران، بیان داشت: هر تصمیمی که تا کنون هیئت مدیره و شخص رئیس اتحادیه چاپخانه داران گرفته اند همواره مورد تائید بنده بوده است و بنده نیز همانند دیگر دوستان از هیچ تلاشی برای باشکوه برگزار شدن این مراسم از جمله معرفی پیشکسوت براساس شاخص های موجود فروگذار نخواهم کرد.
ضرورت تشکیل دبیرخانه دائمی
هومن محمدی نایب رئیس اول هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ در ادامه نشست هم اندیشی برگزاری آیین روز ملی صنعت چاپ اظهار داشت: به عقیده من ایجاد یک دبیرخانه دائمی برای برگزاری جشنواره به منظور رصد افراد و چهره های مختلف برای تجلیل ضروری است در غیر اینصورت ممکن است در حق دیگر افراد اجحاف شود.