بیان مطالبات فعالان صنعت چاپ مازندران در دیدار با نماینده مجلس

    0
    74
    فعالان صنعت چاپ مازندران

    جمعی از فعالان صنعت چاپ مازندران در نشست صمیمانه ای با منصورعلی زارعی کیاپی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی و نماینده ناظر در کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان داشتند و مطالبات خود را عنوان کردند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از آوای خزر؛ به مناسبت روز ملی صنعت چاپ، منصورعلی زارعی کیاپی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر در کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری مازندران نشستی با چاپخانه‌داران بزرگ استان در اتاق اصناف ساری داشت.

    وی با بیان اینکه نوسازی ناوگان چاپ سبب کاهش هزینه تولید و افزایش بهره‌وری می‌شود و اگر چنین نباشد توجیه اقتصادی ندارد، عنوان کرد که این موضوع به همراه سرمایه در گردش برای صنعت چاپ کشور حائز اهمیت است و مجلس آن را پیگیری می‌کند.

    زارعی با اعلام اینکه ۹۰ درصد کاغذ مورد نیاز کشور و شاید بیش از این میزان را وارد می‌کنیم، یکسری از مسائلی که سبب گلایه‌مندی فعالان صنعت چاپ شده است را مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت و فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست که باید حل شود و مدت‌هاست که حل نشد.

    این عضو خانه ملت در ادامه نشست با فعالان صنعت چاپ مازندران ادامه داد: بخشی دیگر نیز مربوط به صنعت چاپ و بخشی هم به بانک‌ها برمی‌گردد و برخی مشکلات نیز تجاری – صنعتی است و اگر به سمت صنایع تکمیلی و بسته‌بندی نرویم جایگاهی در اوراسیا نداریم و باید به سمت ناوگان جدید برویم.

    وی با اشاره به سخنان فعالان صنعت چاپ مازندران، اظهار داشت که در نشست با استاندار و مجمع نمایندگان و هم در کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان موضوع را عنوان می‌کنیم و این مشکلات باید در یک نشست مشترک به ریاست استاندار اعلام و در استان حل شود.

    نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تولید محصولات صادراتی در مازندران، در این زمینه نقش صنعت بسته‌بندی و چاپ را در این بازار مهم دانست بطوری که از نظر او این صنایع برای بازار‌های رقابتی (بسته‌بندی شکیل و چاپ کاتالوگ) باید به سمت چاپ و نشر بیایند.

    زارعی معتقد است که صنعت چاپ با مشکلاتی که عنوان شد باید دارای یک خط اعتباری مستقل باشد و اشاره‌ای هم به ظرفیت اسمی تولید روزانه ۵۰۰ تن کاغذ در استان مازندران داشت و صنایع چوب و کاغذ را از ظرفیت‌های مهم استان برشمرد که نیاز به توجه دارد.

    وی ادامه داد: این صنایع به این دلیل در مازندران راه‌اندازی شد که ما مواد اولیه یعنی چوب را داشتیم، اما طی سالیان تنها برداشت چوب اتفاق افتاد و احیای جنگل صورت نگرفت به همین دلیل مجبور شدیم که به جنگل‌ها یک تنفس ۱۰ سال بدهیم.

    عضو خانه ملت بیان کرد: ما در حالی که می‌توانستیم بهترین بهره‌وری را داشته باشیم و نیاز به واردات چوب نداشته باشیم، به جایی رسیدیم که واردکننده شدیم، کشور‌های دیگر هم بهره‌برداری و هم احیای جنگل را انجام دادند و ما هم باید به این مرحله برسیم.

    فعالان صنعت چاپ مازندرانچاپخانه‌ها پیشانی فعالیت فرهنگی

    سید علی علوی معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز در نشست با فعالان صنعت چاپ مازندران با اعلام اینکه ۱۳۹ چاپ افست و حدود ۷۰۰ چاپ دیجیتال در مازندران فعالیت دارند، از اهمیت کار آن‌ها گفت که به ویژه فعالان چاپ افست برای به‎روز رسانی دستگاه‌های خود نیاز به تسهیلات ارزی و ریالی دارند.

    وی اظهار داشت: «بعضاً کاغذ در بازار آزاد و جا‌هایی که نباید شکل بگیرد یعنی خارج از مصوباتی که هست تهیه می‌شود، و این یکی از مشکلات است».

    علوی ادامه داد: لازم است که تسهیلات کم‌بهره/ارزان‌قیمت در اختیار این فعالان قرار بگیرد چرا که آن‌ها پیشانی فعالیت فرهنگی در استان هستند و از سوی دیگر بیشترین اشتغال در بخش فرهنگی را نیز چاپخانه‌داران دارند که عدد اشتغال برخی واحد‌ها ۱۰ نفر است.

    فعالان صنعت چاپ مازندرانفعالان صنعت چاپ مازندران و بیان مشکلات

    پیش از این نشست، تعدادی از چاپخانه‌داران به بیان مهمترین مسائل پیش روی صنعت چاپ پرداختند.

    ظهور فناوری‌های جدید در صنعت چاپ و پیشرو بودن بخش‌هایی از شمال و جنوب کشور به لحاظ دسترسی بهتر به امکانات سبب شد که به عنوان نمونه؛ تهران اکنون به قطب صنعت چاپ در شمال کشور تبدیل شود و مازندران با همه ظرفیت‌ها و زیرساخت‌ها به این دلیل که در موازنه فناوری عقب هست، در مراحل بعدی قرار دارد.

    نداشتن توجیه اقتصادی صنعت چاپ بلحاظ بالا بودن قیمت دستگاه‌ها حائز توجه است؛ به طوریکه تنها یک دستگاه چاپ افست چهار رنگ را باید یک میلیون یورو یا ۵۵ میلیارد تومان خریداری کرد، و به این دلیل که چاپخانه‎داران فعلی، وارث نسل سوم و چهارم صنعت چاپ هستند، لذا قدرت خرید آن را ندارند.

    حتی در ادامه همین موضوع عنوان شد که تعداد پرسنل چاپخانه کم شد، دستگاه‌ها نیز از رده خارج هستند. باید به‌روز شوند و فعالان چاپ، سرمایه لازم را ندارند.

    یکی از چاپخانه‌داران عنوان کرد: کارخانجات چوب و کاغذ باید سهمیه‌ای برای این صنف داشته باشند و این مهم با کمک مسئولان حل می‌شود.

    فعالان صنعت چاپ مازندرانادارات مازندران بی‌توجه به منافع چاپخانه‌های بومی

    وجود دلال که بیشتر در فضای مجازی کار‌های چاپی را از سراسر کشور می‌دزدند نیز یکی از مشکلات عنوان شده توسط فعالان چاپ مازندران بود و تاکید شد که باید جلوی آن‌ها گرفته شود و این از طریق فاکتور‌هایی که به ادارات می‌برند باید صورت بگیرد.

    اینکه تأمین اجتماعی، چاپخانه داران را پیمانکار حساب می‌کند و ۷.۸ درصد از کار را به عنوان پیمان برای خود رد می‌کند، از گلایه‌مندی فعالان چاپ استان مازندران بود.

    شاید مهمترین موضوعی که فعالان صنعت چاپ مازندران عنوان کردند، باز بودن فضا برای ورود چاپخانه‌های سایر استان‌ها در استعلام‌های سازمان‌ها و ادارات کل بود.

    توضیح اینکه؛ در مازندران هیچ ساز و کاری برای چاپ سفارشات وجود ندارد و از هر استانی می‌توانند در استعلام و آگهی سازمان‌های این استان شرکت کنند در حالیکه در سایر استان‌ها اینطور نیست و فقط چاپخانه‌داران همان استان مجاز به شرکت در استعلامات هستند ولو اگر استان دیگر قیمت پایین‌تری را پیشنهاد بدهد.

    بیشتر بخوانید: کلاس های آموزشی صنعت چاپ استان مازندران، تلاشی برای ارتقا دانش و توانمندیها

    فعالان صنعت چاپ مازندرانگفتنی است که منصورعلی زارعی کیاپی و هیئت همراه همچنین پیش از آغاز نشست، بازدیدی از چاپ افست زارع ساری یکی از چاپخانه‌های فعال و باسابقه استان مازندران داشتند و به مناسبت روز صنعت چاپ از خدمات بیش از ۵۲ ساله آقای زارع قدردانی شد.

    مقاله قبلیچسب و کاربرد آن در صنعت کارتن و مقواسازی
    مقاله بعدیواردکنندگان کاغذ و چالش تامین

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.