مدیر مجتمع شرکت پلیمر آریا ساسول از بهرهبرداری واحد جدید تولید پلیاتیلن سنگین ۳۰۰ هزار تنی در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: برنامهریزیهای صنعت پتروشیمی کشور بر مبنای توسعه جایگاه صنعت پلیمر در پتروشیمی ایران است
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، سعید اسماعیلی، مدیر مجتمع شرکت پلیمر آریا ساسول در نشست «توسعه، تولید و صادرات محصولات پلیمری» در دانشگاه امیرکبیر، اظهار داشت: پلیمرها یکی از پرمصرفترین محصولات شیمیایی در همه زیربخشهای پزشکی، فضایی، بستهبندی، خودروسازی، ساخت و ساز و لوازم الکتریکی است و به همین دلیل بازار جهانی پلیمر بسیار پر رونق است.
اسماعیلی با بیان اینکه «درحال حاضر ظرفیت اسمی تولید محصولات پلیمری ایران ۸.۸ میلیون تن در سال است»، گفت: ظرفیت اسمی ۸.۸ میلیون تنی تولید محصولات پلیمری در ایران در شرایطی است که ظرفیت تولید محصولات پلیمری در جهان بالغ بر ۴۹۰ میلیون تن و ظرفیت تولید محصولات پلیمری در خاورمیانه ۴۲ میلیون تن است.
وی افزود: درواقع ایران سهمی ۱.۸ درصدی از ظرفیت تولید محصولات پلیمری جهان و سهمی ۲۱درصدی از ظرفیت تولید محصولات پلیمری در خاورمیانه دارد.
مدیر مجتمع شرکت پلیمر آریا ساسول تصریح کرد: میزان تولید واقعی محصولات پلیمری در جهان بالغ بر ۳۹۰ میلیون تن و در خاورمیانه ۳۶ میلیون تن است که سهم تولید عملی محصولات پلیمری در ایران با ۸.۱ میلیون تن از مجموع ظرفیت اسمی ۸.۸ میلیون تنی، از تولید عملی محصولات پلیمری جهان و خاورمیانه به ترتیب ۲ و ۲۳ درصد است.
توسعه جایگاه صنعت پلیمر در پتروشیمی ایران است
اسماعیلی با بیان اینکه «برنامهریزیهای صنعت پتروشیمی کشور بر مبنای توسعه جایگاه صنعت پلیمر در پتروشیمی ایران است»، گفت: درحال حاضر ۳۰ مجتمع تولیدی پلیمری در کشور داریم و ۳۱ طرح پلیمری در حال ساخت وجود دارد که یکی از این واحدها، پلنت جدید ۳۰۰ هزار تنی در دست ساخت آریاساسول است.
وی ادامه داد: در خصوص افزایش ظرفیت تولید محصولات پلیمری در ایران بهگونهای هدف گذاری شده که در سال ۱۴۰۶، به ۱۹.۸ میلیون تن در سال برسد.
مدیر مجتمع شرکت پلیمر آریا ساسول تصریح کرد: ارزش جهانی بازار پلیمرها تا سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۲۵۰ میلیارد دلار بوده است و انتظار میرود که تا سال ۲۰۲۵ این رقم به ۷۵۰ میلیارد دلار آمریکا برسد، این بدان معناست که بازار جهانی پلیمرها بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ به طور متوسط سالانه به اندازه ۵.۱ درصد رشد خواهد کرد.
وی افزود: شرکت پلیمر آریاساسول با ظرفیت اسمی تولید ۷۵۰ هزار تن در سال پلی اتیلن سبک و سنگین، از بزرگترین مجتمعهای تولید محصولات پلیمری در ایران و خاورمیانه است.
اسماعیلی در خصوص ظرفیت تولید پتروشیمی آریاساسول اذعان داشت: این شرکت در طی ماه شهریور ۱۶۸ هزار تن انواع محصولات تولید کرده که نسبت به شهریور ۱۴۰۱ دارای ۹ درصد رشد بوده است، تولید تجمعی نیمه اول سال ۱۴۰۲ معادل ۱،۰۱۴ هزار تن بوده است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته دارای ۳ درصد رشد بوده است.
بیشتر بخوانید: صادرات محصولات پلیمری باکیفیت ایران به بازارهای جهانی
وی ادامه داد: مقدار تولید نیمه اول سال ۱۴۰۲ در هیچ یک از ادوار گذشته شرکت سابقه نداشته و این نخستین باری است که آریاساسول توانست در شش ماهه اول سال به این میزان تولید دست یابد.
مدیر مجتمع شرکت پلیمر آریا ساسول خاطرنشان کرد: در بخش تولید اتیلن در دوره شش ماهه، آریاساسول موفق به تولید ۵۶۸ هزار و ۱۵۰ تن شد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته افزایش چشمگیر ۳۱ هزار و ۶۰۸ تنی را نشان میدهد؛ تولید شش ماهه C3+ نیز رشدی ۵ هزار و ۶۴۳ تنی در شش ماهه نسبت به مدت مشابه قبل از آن نشان میدهد؛ همچنین در بخش پلیاتیلن سنگین، تولید این محصول بالغ بر ۲۰۲ هزار و ۱۳۷ تن رسید و تولید شش ماهه پلی اتیلن سبک نیز به ۱۸۷ هزار و ۴۴۰ تن رسید.
اسماعیلی با بیان اینکه «فروش شش ماهه شرکت در سال ۱۴۰۲ معادل ۶۱۳ هزار تن بود که نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۱ دارای ۵ درصد رشد بوده است»، گفت: مقدار فروش شرکت در آخرین ماه تابستان ۱۴۰۲ نیز خود یک رکورد طلایی بهشمار میرود و آریاساسول به مقدار ۱۰۷ هزار تن فروش داشت که نسبت به شهریور ماه سال گذشته ۹ درصد و نسبت به ماه گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است.
وی افزود: همانند تولید، مقدار فروش در نیمه اول سال ۱۴۰۲ نسبت به همه سالهای گذشته بالاتر بوده و این دستاورد بزرگ در بخش تولید، فروش و مدیریت خطوط لوله نتیجه و مرهون کار تیمی در تمامی ارکان سازمان است.
مدیر مجتمع شرکت پلیمر آریا ساسول تصریح کرد: مبلغ عالی فروش شرکت پلیمر آریاساسول در طی ماه شهریور ۲۸ هزار میلیارد ریال بود و مبلغ فروش شهریور شرکت نسبت به شهریور سال ۱۴۰۱ با ۲۴ درصد و نسبت به ماه گذشته با ۲۳ درصد رشد همراه است.
وی ادامه داد: مبلغ فروش تجمعی نیمه اول سال ۱۴۰۲ آریاساسول معادل ۱۶۵ هزار میلیارد ریال بود که نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۱ افزایش ۱۱ درصدی داشت؛ همچنین مبلغ فروش تجمعی نیمه اول سال ۱۴۰۲ بالاترین مبلغ فروش طی سالهای فعالیت شرکت بوده است.
اسماعیلی با بیان اینکه «این ثبت رکورد طلایی در آریاساسول در حالی محقق شده که در طی فعالیت شش ماهه هیچ حادثه قابل ثبتی در شرکت رخ نداده که خود حائز اهمیت است»، گفت: اهمیت این دستاورد کمنظیر علیرغم تأثیر منفی عوامل خارج از سازمان مثل قطع آب دریا و نیز استمرار تحریمهای ظالمانه علیه کشور و صنعت پتروشیمی در مقابل تأمین قطعات یدکی و مواد شیمیایی بود که حاکی از استقلال ایران اسلامی به کشورهای بیگانه است.
مدیر مجتمع شرکت پلیمر آریا ساسول تصریح کرد: بیش از ۱۰۰۰ قطعه مورد نیاز را از تولیدکنندگان داخلی تأمین کردهایم که بسیار بهتر از نمونه جایگزین خارجی در مدار بهرهبرداری هستند.
اسماعیلی با بیان اینکه «گرید جدید LEC1969 و گرید باک خودرو را به تولید رساندهایم»، گفت: گرید باک خودرو برای اولین بار در ایران به تولید رسیده و موفق شدیم این گرید را در یکی از کشورهای خارجی بهخوبی تست کنیم و پس از تست موفقیتآمیز این گرید، گواهینامههای مربوطه را دریافت کردهایم، اکنون این گرید در خودروسازیهای داخلی در حال گذراندن مراحل تست است.
در ادامه این نشست، روحالله پورکاویان، مدیر بازرگانی شرکت پلیمر آریاساسول با بیان اینکه «مهمترین رسالت صنعت پتروشیمی رفع نیازهای داخل است»، اظهار داشت: گریدهای متنوع و بسیار پرکابردی در صنعت پتروشیمی ایران به تولید میرسد که امروز نیاز به واردات آنها نیست و این توسعه صنعت پتروشیمی منجر کاهش خامفروشی شده است.
وی افزود: در گذشته به فروش بالاتر نفت افتخار میکردیم اما امروز به فروش بیشتر محصولات با ارزش افزوده افتخار میکنیم و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، در صنعت نفت به سمت کاهش خام فروشی و تولید و صادرات بیشتر محصولات با ارزش افزوده حرکت میکنیم و این دستاورد امروز صنعت پتروشیمی در ایران است.
پورکاویان با اشاره به نقش مهم محصولات پلیمری در کاهش خامفروشی و ارزشآفرینی برای اقتصاد کشور، گفت: صنعت پتروشیمی نجاتبخش نیاز ارزش کشور و تأمین نیازمندیهای کشور در زمان تشدید تحریمها بود و در واقع توسعه این صنعت به رفع و کماثر کردن تحریمها کمک شایانی کرد.
وی ادامه داد: امروز در نقطهای قرار داریم که علاوه بر رفع نیازهای داخلی، میتوانیم محصولات باکیفیت تولید ایران را به بازارهای جهانی صادر کنیم و این مهم در تولید و صادرات محصولات پلیمری نمایان شده است.
مدیر بازرگانی شرکت پلیمر آریاساسول با بیان اینکه «این شرکت میزان تولیدش از ظرفیت اسمی فراتر رفته»، گفت: ۳۵ تا ۴۰ درصد درصد پلیمر تولیدی آریاساسول در بازارهای داخلی و حدود ۶۵ درصد در بازارهای صادراتی به فروش میرسد.