به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ مراسم تجلیل از فعالان صنعت چاپ استان قزوین شامگاه دوشنبه با حضور مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و تعدادی از مسئولان استان و فعالین صنعت چاپ استان برگزار شد.
صنعت چاپ خاص و آمیخته با علم و هنر است
علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تجلیل از فعالان صنعت چاپ استان قزوین گفت: حمایت و توجه مسئولان استان به صنعت چاپ را شاهد هستیم که این موضوع در رشد و اعتلای این حوزه تاثیرگذار است.
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: صنعت چاپ مکمل تمام صنایع است و در ارزشگذاری تمام تولیدات نقشآفرین است، این حوزه یکی از قطبهای صنعتی استان قزوین است و سال گذشته برگزیده ملی از قزوین بود و این استان ظرفیتهای خوبی در این بخش دارد.
وی درباره اجرای قانون معافیت ارزش افزوده برای صنایع چاپ گفت: معافیت ارزش افزوده برای صنعت چاپ به تصویب رسیده، با مکاتبات صورت گرفته، معاونت حقوقی مجلس هم تاکید داشت که چاپ از معافیت برخوردار است؛ اما متاسفانه شاهد رفتارهای سلیقهای در مجموعه امور مالیاتی هستیم و این قانون اجرایی نمیشود.
ابراهیمی ادامه داد: با پیگیریهای صورت گرفته بسیاری از استانها در این حوزه موفق شدند، رئیس اتحادیه قزوین هم باید پیگیر باشد و اگر هم جای ابهامی باشد، حاضر به همکاری هستیم.
وی درباره اتحادیهها و همگن بودن آنها عنوان کرد: صنعت چاپ صنعت خاصی است و نمیتواند در کنار سایر صنایع قرار بگیرد، سرمایهگذاری، هزینهها و درک از آن هم متفاوت از سایر صنایع است، این صنعت آمیخته به علم و هنر است؛ اما در استانها متاسفانه اطلاعات کامل و درستی نسبت به این صنعت وجود ندارد.
ابراهیمی اضافه کرد: آئیننامه نظارت بر تاسیس صنعت چاپ هم نشان از اهمیت آن دارد، بیش از ۹ روش چاپی داریم و تنها واحدی که میتواند تمام مراحل پیش و پس از چاپ را بهصورت کامل داشته باشد، چاپخانهها است؛ پلمب چاپخانهها اشتباه بزرگی بود و حاضرم اینجا باشم و فردا صبح از نهادهای متولی این موضوع را پیگیری کنم.
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امروز صنعت چاپ، صنعت ۵۰ سال پیش نیست، زمان و مشتریمداری در این صنعت موج میزند؛ به مدد تکنولوژی و فناوری جدید، صنعت چاپ میتواند به طور کامل در یک واحد فعالیت داشته باشد و باید درباره تعطیلی چاپخانهها تجدید نظر شود.
وی ادامه داد: صنعت چاپ در حوزه اشتغال نقشآفرینی وسیعی دارد، میانگین شاغلین در هر یک چاپخانه کمتر از ۷ نفر نیست.
این مسئول بیان کرد: ۱۲ هزار واحد در حوزه صنعت چاپ فعال هستند که ۱۲۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و ۲۰۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت شاغل هستند.
وی ادامه داد: تشخیص تعطیلی چاپخانهها در کمیسیون رسیدگی به تخلفات تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشود و دلیل ندارد واحدی به دلیل تداخل صنفی و بدون هیچ قصوری تعطیل شود، صحافی و لیتوگرافی جزئی از فرآیند چاپ است و این حوزهها میتواند در چاپخانهها فعال باشد.
ابراهیمی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ دغدغهها و مشکلات همگن شدن برخی صنوف با صنعت چاپ بررسی شد و در سال گذشته به نتایج خوبی رسیدیم تا بتوانیم در استانها اتحادیههای تخصصی و مستقل استانی داشته باشیم که در ۲ استان اجرایی شده و موفق بوده است و این ظرفیت در قزوین هم وجود دارد.
صنعت چاپ قزوین نیازمند گسترش افق دید
علی رحمانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین در مراسم تجلیل از فعالان صنعت چاپ استان قزوین گفت: بسیاری از کارهای چاپی و تبلیغاتی واحدهای تولیدی قزوین در استان انجام نمیشود، البته کارخانههای آنها داخل استان است اما دفاتر مرکزی آنها در تهران است و ارشاد میتواند این موارد را با هم تلفیق کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین ادامه داد: چاپ و تبلیغات قسمت عمدهای از تولید شده و تولیدکنندگان موفقی داریم، صنعت چاپ پیشرفت کرده و باید از فتوکپی و صحافی بیرون آمد و دید وسیعتری داشت.
وی عنوان کرد: اگر زنجیره ایجاد شود و بخشهای تبلیغات هم در کنار صنعت چاپ دیده شود، میتوان اقدامات خوبی انجام داد، که در این حوزه در سطح کشور نمونههای موفق خوبی داریم.
این مسئول با بیان اینکه تداخل صنفی در این حوزه باید رفع شود، گفت: برخی کارها در حوزه چاپ انجام میشود که در چاپخانه اتفاق نمیافتد، بهعنوان نمونه مدرسهها جزوههایی را وسیع چاپ میکنند که صرفا صحافی نیست و حتی شاید مالکیت معنوی هم در آن مطرح باشد، این موارد هم تداخل وظیفه است، ابزار کنترلی ما در واحدهایی که مجوز دارند، بیشتر است و باید در این واحدهای مجوزدار انجام شود.
نیاز بشر به صنعت چاپ بیشتر از نیاز به آب و غذا
حمیدرضا پازوکی سخنگوی اتاق اصناف استان قزوین در مراسم تجلیل از فعالان صنعت چاپ استان قزوین گفت: صنایع در رشد و شکوفایی بشریت نقش دارند و برق و صنعت چاپ دو بخشی هستند که بشر همیشه مدیون آنها است.
سخنگوی اتاق اصناف استان قزوین ادامه داد: از زمانی که صنعت چاپ رونق گرفت شاهد این هستیم که کتابها از حالت دستنویس خارج شده و از خطر از بین رفتن مصون شدهاند.
وی بیان کرد: صنعت چاپ دیجیتال پررونق ادامه خواهد داشت و این بخش از مواردی است که بشر از آب و غذا هم بیشتر به آن نیاز دارد؛ زیرا هر پیشرفتی مستلزم آگاهی داشتن است که با مطالعه میسر میشود.
بیشتر بخوانید: روزهای کمفروغ صنعت چاپ قزوین
معرفی برترین ها در مراسم تجلیل از فعالان صنعت چاپ استان قزوین
در مراسم تجلیل از فعالان صنعت چاپ استان قزوین با حضور مسئولان استانی، هفت نفر از برترینهای صنعت چاپ و بستهبندی استان قزوین تجلیل شدند. در این حوزه هفت برگزیده چاپ، افست و بستهبندی معرفی شدند؛ همچنین ۴۷ نفر از کارگران نمونه شزکتهای فعال این حوزه هم تشویق شدند.
در این مراسم از سید محمود مهدویان، مدیر صنایع چاپ و بستهبندی عارف بهعنوان پیشکسوت؛ هومن نیساریان، مدیر چاپخانه افرا به پاس همکاری با ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در راستای ساماندهی چاپخانههای استان؛ علی اصغر رضایی، مدیر چاپخانه حافظ بهعنوان کارآفرین برتر و مرتضی زارع شعبانی، مدیر چاپخانه فاضل بهعنوان کارآفرین برتر و پیشرو در توسعه صنعت چاپ استان تقدیر شد.
محمدتقی طهرانچی، مدیرعامل صنایع چاپ و بستهبندی ارمغان نگین آریا بهعنوان دارنده مجهزترین آزمایشگاه و خط تولید کارتن در استان؛ مهدی ضابطی، مدیرعامل شرکت چاپ و بستهبندی جام فرتاک پلمیر آینده بهعنوان دارنده مدرنترین واحد تولید و چاپ محصولات پلیمری و بستهبندی و محمدعلی اخلاقی، مدیرعامل صنایع چاپ عماد گستر رادین کارنو بهعنوان پیشرو و حامی در صنعت چاپ استان قزوین از دیگر افرادی بودند که از آنها تقدیر شد.