مدیر چاپ نقشینه پارس معتقد است که صنعت چاپ استان فارس پتاسیل های بسیار خوبی برای رشد دارد؛ اما برای استفاده از این ظرفیت ها حمایت های دولتی لازم است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ ابوالفضل پر همت، مدیر چاپ نقشینه پارس درباره چگونگی برپایی بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت چاپ و بستهبندی در شیراز بیان داشت: از سال ۹۷ تا به امروز ما در تمامی دورههای نمایشگاه شیراز حضور داشتیم؛ از آن دوره تا امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا نمایشگاه برگزار نشد و این اولین دوره است که ما بعد از کرونا در این آوردگاه حضور پیدا میکنیم.
وی در ادامه بیان داشت: متأسفانه مجموعههایی که امسال در این آوردگاه حضور یافته بودند ربط بسیار کمی با چاپ داشتند. نمایشگاه مواد غذایی و دستگاههای تولید نان بیش از مجموعههای چاپی به چشم میخورد؛ انتظار میرفت که نمایشگاه چاپ تخصصیتر برپا شود.
پرهمت اظهار داشت: صنعت چاپ تنها حوزهای است که به همه بخشها و صنایع مرتبط است اما ما انتظار داشتیم حداقل یک سالن اختصاصی برای صنعت چاپ در نظر گرفته شود.
مدیر چاپ نقشینه پارس افزود: نمایشگاهها در طول زمان هستند که تأثیر خود را بر صنعت میگذارند؛ با توجه به تجربیاتی که در دورههای قبل داشتیم باید بگویم حضور طولانیمدت در نمایشگاه برای ما مثبت بوده و به اهداف مدنظرمان رسیده ایم.
وی افزود: صنعت چاپ یک حوزه قدرتمند است و انتظار میرفت که مسئولان یک سالن جداگانه برای این حوزه در نظر بگیرند که متأسفانه این کار انجامنشده بود، البته وجود نمایشگاه مواد صنایع غذایی باعث شد تا بازدیدکنندگان بیشتری داشته باشیم اما شأن صنعت چاپ میطلبد تا بزرگان و فعالان این بخش در یک محل مشخص کنار یکدیگر قرار بگیرند.
مدیر چاپ نقشینه پارس گفت: صنعت چاپ استان فارس پتاسیل های بسیار خوبی برای رشد دارد؛ از یک سو نزدیکی به بنادری که به آبهای آزاد راه دارند امکان صادرات را برایش محیا کرده است و از سوی دیگر به دلیل وسعت بالایی که دارد همواره می تواند بازار خوبی برای کالاهای تولید شده در صنعت چاپ و بسته بندی باشد؛ اما برای استفاده از ظرفیت های این استان پهناور حمایت های دولتی لازم است.
پرهمت بیان داشت: بنده از اتحادیه صنف چاپخانهداران استان فارس گلایهمند هستم بااینکه برگزارکنندگان برایشان جایگاه مشخصی در نظر گرفته بودند؛ در این نمایشگاه شرکت نکردند. لازم میدانم که همین اینجا از عملکرد این عزیزان گلایه کنم. مسئولان نباید تنها پشت میزهایشان بنشینند و نسبت به صنعت چاپ بیتفاوت باشند.
وی ادامه داد: حداقل کاری که مسئولان میتوانند انجام دهند این است که قیمت مواد اولیه را حداقل در طول یک سال ثابت نگه دارند. متأسفانه به دلیل تصمیمگیریهای غلط سیاسی صنعت چاپ در چند سال اخیر در استان فارس ضعیف شده است. ما مشتریان خوبی در منطقه حوزه خلیجفارس داشتیم که به دلیل سهلانگاری و ضعیف شدن چاپخانههای استان، دیگر کارهایشان را به ما نمیسپارند و این برای ما یک زنگ خطر جدی است.
مدیر چاپ نقشینه پارس افزود: مواد غذایی ایران بهصورت فلهای وارد کشور امارات میشود و در آنجا بستهبندی شده و به اسم دبی به دیگر مناطق دنیا پخش میشود؛ متأسفانه در کشورمان مالیاتهای بسیار زیادی با عناوین مختلف از صاحبان صنایع و تولیدکنندگان دریافت میکنند و این مهم باعث میشود تولیدکنندگان نتوانند به فعالیت ادامه دهند و به این طریق دلالی جای تولید را خواهد گرفت.
پرهمت بیان داشت: ما سال آینده نیز حتماً در این آوردگاه شرکت خواهیم کرد؛ بنده اعتقاد به تبلیغات دارم، آنهم تبلیغ طولانیمدت، شرکتهایی مانند سامسونگ و سونی تا ۴۰ سال آینده در ذهن مردم خواهند ماند، سونی میگوید من امروز تبلیغ میکنم اما در ۴۲ سال آینده جواب آن را خواهم گرفت؛ ولی در استان فارس نگرش به تبلیغات بهگونهای دیگر است که البته یکی از دلایلش نبود درآمد کافی برای این امر مهم است؛ هرچند میتوانند از هزینههای دیگرشان کم کنند و به موضوع تبلیغات بها بدهند. مطمئن باشید که اگر به این مطلب توجه لازم را مبذول دارید حتماً در انتها به نتیجه موردنظر دست پیدا خواهید کرد.
بیشتر بخوانید: بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت چاپ و بسته بندی شیراز برگزار شد
وی در پایان افزود: یکی از موارد دیگری که لازم است مسئولان برپایی این رویداد به آن توجه داشته باشند زمان برپایی نمایشگاه است. بهتر است که این آوردگاه در اواخر دی ماه و اوایل بهمن ماه برگزار شود، این زمان بهترین تاریخ برپایی نمایشگاه در بخش چاپ است، اگر کسی تصمیم به تبلیغات داشته باشد در این تاریخ دست به عمل میزند.