مدیرعامل مجموعه ژور گراف بزرگ ترین چالش صنعت چاپ را مشخص نبودن هویت این صنعت دانست و گفت: ما دقیقا نمیدانیم زیرمجموعه وزارت ارشاد یا وزارت صنعت، معدن و تجارت هستیم. به اعتقاد بنده، کل صنعت چاپ باید تبدیل به یک وزارتخانه شود.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از دنیای سرمایه گذاری؛ ابوالفضل علیاننژاد مدیرعامل مجموعه ژور گراف با بیان این مطلب گفت: ما تنها صنعتی هستیم که یک روز خاص در تقویم با عنوان روز ملی صنعت چاپ (۱۱شهریور) به نام ما ثبت شده است، بهطوری که در سایر صنایع اینگونه نیست و این نشان از اهمیت این صنعت دارد. یکی از مشکلات دیگر در این حرفه، نوشتن آییننامههایی است که به نظر بنده، هیچ فایدهای ندارد. بهتر است، همه مسئولان و تصمیمگیرندگان این حوزه یک دوره چندماهه در چاپخانه حضور یابند و فرآیند تولید، دریافت مجوز و… را از نزدیک ببینند و با مشکلات آشنا شوند، چراکه آییننامههای نوشتهشده، قدرت اجرایی ندارند و بیشتر بازدارنده هستند.
علیاننژاد گفت: از دیگر مشکلات میتوان به وارد کردن محصول توسط مرزنشینان اشاره کرد که بیشتر محصولات بیکیفیت و تاریخ مصرف گذشته وارد میکنند. در نظر بگیرید که کل خیابان ظهیرالاسلام بیش از ۲۰۰ فروشنده ندارد، در صورتی که برای ۲ هزار نفر مجوز برای وارد کردن کاغذ وجود دارد. به عبارتی، کسانی که هیچ تخصصی در این زمینه ندارند، به راحتی وارد این حوزه میشوند و جنس وارد میکنند. وجود این افراد و مجموعههای غیر مجاز ضربه زیادی به این صنعت زده است.
وی بیان کرد: محصولات مجموعه ما تا حدی قابل رقابت با نمونههای خارجی هستند اما به خاطر مساله تحریم مشکلات زیادی داریم. برای مثال، نمیتوان از اروپا کاغذ وارد کرد، چون با توجه به قیمت بالا توجیه اقتصادی ندارد و بیشتر همکاران در حال حاضر از چین کاغذ وارد میکنند.
بزرگ ترین چالش صنعت چاپ
بیشتر بخوانید: برگزاری جلسه ای برای بیان مشکلات صنعت چاپ به وزیر ارشاد
علیاننژاد گفت: یکی از مشکلاتی که همه تولیدکنندگان با آن مواجه هستند، عدم حمایت از سوی دولت و وزارت ارشاد است. به عنوان مثال، برای خرید مرکب، الکل و کاغذ باید ۹ درصد ارزش افزوده بدهیم، در صورتی که کار ما تولیدی است و از آنجایی که صنعت چاپ یک صنعت مادر است، نباید با مسائلی از این دست مواجه باشد، چراکه با این روند هیچگاه به جایگاه اصلی خود نخواهد رسید.