رئیس نمایشگاه آینده چاپ ایران با اشاره به توسعه برنامههای این رویداد بینالمللی گفت: اتصال دانشگاه به صنعت و ایجاد موقعیت و فرصت شغلی برای دانش آموختگان رشته چاپ ازجمله اهداف ایفپکس است که طی دو دوره به خوبی محقق شده است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا؛ بابک عابدین، رئیس سومین نمایشگاه آینده چاپ ایران با اشاره به اقدامات و برنامههای این رویداد در ماههای پیش رو، عنوان کرد: امسال توسعه بینالمللی نمایشگاه را طبق هدفگذاری پنجساله این رویداد، دنبال میکنیم؛ از ابتدا میخواستیم نمایشگاهی تخصصی در حوزه چاپ، نشر و بستهبندی در گستره منطقهای و فراتر از آن یک نمایشگاه بینالمللی داشته باشیم و مخاطبان و مشارکتکنندگان از جامعه بینالملل به ایران مراجعه کنند. در این زمینه اقدامات خود را بهصورت جدی آغاز کردیم و هرچه جلو میرویم مسلماً شاهد تعداد بیشتری از مشارکتکنندگان خارجی بهخصوص از چین در نمایشگاه سال ۱۴۰۳ خواهیم بود.
عابدین با بیان اینکه جریانسازی یکی دیگر از اهداف ایفپکس به شمار میآید، افزود: در کنار فعالیت بازاریابی، بازرگانی و تولید، طی دو سال گذشته تلاش کردیم برای متقاضی و عرضهکننده فضایی ایجاد کنیم تا اتصال دانشگاه به صنعت و ایجاد موقعیت و فرصت شغلی برای دانش آموختگان رشته چاپ فراهم شود.
حضور پررنگ دانش آموختگان رشته چاپ در ایفپکس
وی در این زمینه توضیح داد: در دو دوره گذشته در قالب حمایتهای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بستهبندی و نمایشگاه ایفپکس، هنرستان چاپ امام صادق (ع) در نمایشگاه غرفه داشت و دانشآموزانشان در این رویداد حضور پررنگی داشتند.
بهگفته عابدین، در سال دوم حضور این هنرستان در نمایشگاه آینده چاپ ایران، اتفاقهای درخورتوجهی رخ داد؛ نخست اینکه دانش آموختگان رشته چاپ این هنرستان در برخی از چاپخانهها استخدام شدند و دیگر اینکه بر تعداد دانش آموزان این رشته نیز افزوده شد، این موضوع در حالی رخ داد که این هنرستان تا دو سال قبل، صندلی خالی زیادی داشت چون دانشآموزان فرصتهای کاریابی و رشد را در خود نمیدیدند، اما وقتی در نمایشگاه حضور یافتند و ابعاد گسترده صنعت چاپ را دیدند نسبت به ادامه تحصیل خود و اطرافیانشان در این رشته دلگرم شدند.
عابدین با بیان اینکه امسال ظرفیت هنرستان تکمیل و متقاضی زیاد شده است، گفت: چنین موضوعی اتفاق مبارکی برای صنعت چاپ است، زیرا تربیت و پرورش منابع انسانی در این صنعت با چالش جدی روبهرو است که باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه ایجاد فرصت برای کارآفرینان جدید همچنین فرصتهای شغلی جدید برای دانش آموختگان رشته چاپ، دوباره در حال رشد است، ادامه داد: در یک بازه زمانی، چاپ دیجیتال و فضای دیجیتال نشر رشد کاغذی را ثابت کرد، اما دوباره نشر کاغذی رو به رشد است و به همین دلیل بهرهمندی از نیروی زبده و خلاق در صنعت چاپ یک ضرورت محسوب میشود.
رئیس سومین نمایشگاه آینده چاپ ایران ادامه داد: اپراتورهای صنعت چاپ میتوانند با تکیه بر دانش روز و خلاقیت، آثار چاپی متفاوت و خاصی تولید کنند، امروز با کمک فناوریهای نوین و اتصال به سیستم دیجیتال همچنین تلفیق سیستم صوتی و تصویری برای کتابها امکانات ویژهای میتوان در زمان چاپ ایجاد کرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای صادراتی در حوزه نشر و تقویت آنها در نمایشگاه ایفپکس ۳ نیز عنوان کرد: در نمایشگاه دوم چهار ناشر حضور داشتند که امکانات تولیدات صادراتی داشتند؛ تلاش بر این است که امسال شاهد حضور گستردهتر ناشران باشیم.
بیشتر بخوانید: همکاری هنرستان امام صادق (ع) و اتحادیه در جهت تقویت آموزش صنعت چاپ
عابدین همچنین در زمینه همکاری با متولی صنعت چاپ، گفت: با استقبال معاون امور فرهنگی و مدیرکل دفتر چاپ و نشر و دفتر مجامع و تشکلهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای هر یک اژ برگزیدگان بیست و سومین جشنواره ملی صنعت چاپ، ۲۰ متر غرفه رایگان در نظر گرفته شده است؛ همچنین برای ایجاد همدلی و همکاری، پاویون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تشکلهای صنعت چاپ و بستهبندی را ایجاد میکنیم تا همه در کنار هم در ایفپکس ۳، حضور داشته باشند.
گفتنی است که سومین نمایشگاه آینده چاپ ایران ۲۰ تا ۲۳ تیر ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاهی ایران مال برگزار خواهد شد.