رئیس هیئت مدیره چاپ فرارنگ آریا معتقد است که رمز پیشرفت صنعت چاپ و بستهبندی نوسازی ناوگان و ماشین های بستهبندی است، اما چند سالی میشود که ماشین چاپ نو، جدید و مدرن وارد کشورمان نشده و علت آن هم، سخت بودن سرمایهگذاری در صنعت چاپ است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از دنیای سرمایه گذاری، محمود پیشعلی رئیس هیئت مدیره چاپ فرارنگ آریا گفت: در ایران ارزش و هنر چاپخانه به این است که تیراژ کارش بالا باشد، ولی معمولا تیراژها محدود است. به عنوان مثال، در کشورهای اروپایی برای یک شرکت تولیدکننده بیسکوئیت یا شکلات، طراحی خیلی حسابشده و زیبایی انجام میشود و این شرکت به یکباره تولیدات خود را به شکل اساسی و پر تعداد وارد بازار میکند که یا موفق به تصاحب بازار میشود و یا شکست میخورد و کسبوکار خود را جمع میکند. در ایران، شرایط برعکس است و هر شرکتی تعداد کمی از تولیدات خود را روانه بازار میکند و اگر کسبوکارش رونق بگیرد، آن را ادامه میدهد.
پیشعلی افزود: سال ۱۴۰۲ مقداری رکود در بازار ایجاد شد، ولی در حدود ۵ دهه گذشته همواره این رکود وجود داشته بهطوری که در برخی از مقاطع زمانی، یکباره بازار کار راکد می شده و دوباره رونق می گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر هزینههایی مانند حقوق کارگران و کارمندان افزایش زیادی داشته، چاپخانههایی که حجم کارشان کاهش مییابد، دچار مشکلات بسیاری میشوند و اگر این بحران تا چند ماه بعد ادامه پیدا کند، شرایط برای آنها بسیار سختتر خواهد شد.
پیشعلی تصریح کرد: آموزش این نیست که به نیروی کار، الفبای چاپ را یاد دهند، بلکه پرسنل باید وارد کار شوند و برای حرفهای شدن، روی ماشینآلات چاپ کار کنند. البته ماشینهای چاپ، گرانقیمت هستند و اگر کارگر به آنها ضربه بزند، خسارت زیادی وارد میشود، ولی تا زمانی که ماشین چاپ را در اختیار کارگر نگذارید و مقداری کار باطله نکند، چیزی یاد نمیگیرد و اصطلاحا اوستای کار نمیشود؛ بنابراین میتوانم بگویم که اغلب چاپخانهها نیروی کار ماهر ندارند.
وی افزود: ایران در صنعت چاپ نسبت به برخی از کشورهای اطراف و همسایه جلوتر است، اما مثلا نسبت به دبی اینگونه نیست و آنها پیشرفتهتر هستند، چراکه سرمایهگذاری در آنجا آسان است و به راحتی تسهیلات پرداخت میشود. رمز پیشرفت صنعت چاپ و بستهبندی آن است که ناوگان و ماشینهای بستهبندی نوسازی میشوند، اما چند سالی میشود که ماشین چاپ نو، جدید و مدرن وارد کشورمان نشده و علت آن هم، سخت بودن سرمایهگذاری در صنعت چاپ است.
بیشتر بخوانید: ساماندهی واردات مواد اولیه چاپ با تدوین راهبرد کیفیت
رئیس هیئت مدیره چاپ فرارنگ آریا در انتها بیان کرد: اتحادیه چاپ در سالهای گذشته با فراز و نشیبهای سختی روبهرو بوده و کیفیت ارتباطات آن با اعضا، ضعیف بوده است. البته تیم فعلی ادارهکننده اتحادیه، به شکل متفاوتی آغاز به کار کرد و برای امور وزارتخانههای مرتبط، فعالیتهای زیادی انجام داد که درباره موثر بودن این فعالیتها، باید اعضا اظهار نظر کنند. متاسفانه اخیرا جنگ اداری و لفظی بین اتحادیه، وزارت ارشاد، تعاونی چاپ و اتحادیه و تعاونی لیتوگراف، بالا گرفته است. این موضوع حتی در عقبافتادهترین کشورها هم دیده نشده و متاسفانه واحدهایی که باید دست به دست هم بدهند و کمک به صنف داشته باشند، با هم در تضاد هستند.