مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگراف، مهر، پلاک و چاپ اسکرین ایران نمایشگاه بین المللی کاغذ و مقوا را یکی از مهمترین رویدادهای تخصصی در حوزه کاغذ در سطح منطقه برشمرد و اذعان داشت که این آوردگاه روندی رو به رشد را طی شش دوره گذشته طی کرده است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ستاد خبری هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی کاغذ و مقوا، کارتن، فراورده های سلولزی و ماشین آلات مربوطه، غلامرضا شجاع مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگراف، مهر، پلاک و چاپ اسکرین ایران گفت: کاغذ یکی از مهم ترین مواد اولیه در حوزه فرهنگ، چاپ، نشر و مطبوعات است که دولت ها در تمام ادوار با توجه به نقش و اهمیت تولید کاغذ به آن توجه ویژه ای داشته اند. امسال نیز شاهد این بودیم که تولید کاغذ در کشورمان در مقایسه با سال های گذشته از رشد چشمگیری برخوردار شد که این نشان دهنده توجه دولت مرحوم آیت الله رئیسی به این حوزه است.
وی اظهار داشت: بنده از اولین دوره این نمایشگاه که هفت سال پیش برگزار شد بهعنوان مشاور در خدمت مسئولان این رویداد بودم. این نمایشگاه در ابتدا با یک سالن شروع شد و در ششمین دوره به سه سالن رسید که نشان از رشد و پیشرفت آن در طی ادوار گذشته دارد.
نمایش آخرین تکنولوژی در نمایشگاه بین المللی کاغذ و مقوا
«برگزاری نمایشگاه های تخصصی اگرچه از دیگر نمایشگاه ها سخت تر است اما می توانند برای صنایع متبوع پربرکتتر باشند» شجاع با بیان این مطلب ادامه داد: درواقع این رویدادهای تخصصی در حوزه صنایع نشان دهنده قدر و اهمیت آنها است. به نمایش گذاشتن آخرین تکنولوژی های تولید کاغذ، مقوا و… دیگر مزیت این نمایشگاه بین المللی کاغذ و مقوا است. شاید بتوانم بگویم که این رویداد بعد از نمایشگاه دبی مهم ترین نمایشگاه در منطقه به شمار می آید که استقبال هرساله بازدیدکنندگان گواهی بر این ادعا است.
مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگراف، مهر، پلاک و چاپ اسکرین ایران اذعان داشت: نیاز مبرم تولیدکنندگان به نوع خاصی از کاغذ، آخال یا چوب و مواد اولیه دیگر تولید کاغذ، آنها را به سمت خرید از واسطهها سوق میدهد اما برگزاری این نمایشگاه تخصصی با قرار دادن تولیدکننده، واردکننده و مصرفکننده در کنار یکدیگر فرصتی برای آشنایی و خرید بدون واسطه در اختیارشان قرار میدهد که این یکی از برکات نمایشگاه کاغذ و مقوا است که احتمالاً امسال به چهار سالن خواهد رسید.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه وزارت ارشاد متولی صنعت چاپ کشور به شمار میآید همواره از نمایشگاه بین المللی کاغذ و مقوا حمایت کرده است. از طرفی شخص وزیر ارشاد ازجمله افرادی است که بر خودکفایی حوزه کاغذ در کشور توجه ویژهای دارند. ایشان از طرف هیئت دولت مسئولیت به سرانجام رساندن این موضوع را دارد که خوشبختانه با توجه به پیگیریهای انجام شده از سوی ایشان و دیگر مسئولان محترم، با افزایش تولید در حوزه کاغذ توانستیم گامی بهسوی خودکفایی برداریم. امیدواریم که امسال شاهد حضور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاحیه نمایشگاه باشیم.
مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگراف: به نمایش گذاشتن آخرین تکنولوژی های تولید کاغذ، مقوا دیگر مزیت این نمایشگاه بین المللی کاغذ و مقوا است
شجاع عدم حضور تولیدکنندگان بزرگ جهان در این حوزه را یکی از مشکلات نمایشگاه بین المللی کاغذ و مقوا برشمرد و گفت: یکی از موانع بر سر راه این حضور، گران بودن قیمت نرخ بخش ارزی در نمایشگاه بین المللی است. در هیچ کجای دنیا نمایشگاه ها دو نرخی نیستند اما متأسفانه در کشور ما غرفه های ارزی دارای تفاوت قیمت فاحشی با غرفههای ریالی هستند.
وی افزود: دولت ها در کشورهای مختلف برای حضور تولیدکنندگان و بازدیدکنندگان خارجی سوبسیدهایی در نظر میگیرند و شهرداری ها تبلیغات محیطی را عهدهدار می شوند؛ چراکه معتقدند حضور بازدیدکنندگان خارجی باعث ورود ارز به کشورمان میشوند اما در کشور ما چنین تمهیداتی برای نمایشگاههای بینالمللی وجود ندارد. امیدوارم با برداشته شدن چنین بارهایی از دوش برگزارکنندگان، آنها بتوانند بر کیفیت و کمیت برگزاری نمایشگاهها تمرکز کنند.
بیشتر بخوانید: اقدامات دولت سیزدهم و ایجاد ثبات در بازار کاغذ و مقوا
وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: نمایشگاه بین المللی کاغذ و مقوا طی شش دوره برگزاری توانسته نمره قبولی بگیرد. با توجه به اینکه امسال فضای نمایشگاهی آن نسبت به ادوار پیشین چهار برابر شده است، امیدوارم شاهد حضور گسترده بازدیدکنندگان و رونق هرچه بیشتر این نمایشگاه تخصصی باشیم.
گفتنی است که هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی کاغذ، مقوا، کارتن، فراوردههای سلولزی و ماشینآلات مربوطه از ۹ تا ۱۲ مردادماه در مرکز دائمی برگزاری نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار خواهد شد.