برگزاری نشست آسیب شناسی بخش فعالان برتر در جشنواره ملی صنعت چاپ

    0
    58
    نشست آسیب شناسی بخش فعالان برتر در جشنواره ملی صنعت چاپ

    نشست آسیب شناسی بخش فعالان برتر در جشنواره ملی صنعت چاپ با حضور هیئت داوران این بخش در تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۴۰۳ در اتاق جلسات معاونت امور فرهنگی به ریاست علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر و رئیس بیست و چهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ، برگزار شد.

    در این جلسه که به دعوت رضا بشردوست معاون دفتر امور چاپ و نشر و مدیر بخش فعالان برتر جشنواره بیست و سوم از هیئت داوران تشکیل شد، داوران شامل غلامرضا شجاع، رضا انصاری، حمید فریور، جلال ذکایی، داوود داوودی، رضا داوودی، احمد فروزیده و شهلا ایلخانی و از ستاد جشنواره علاوه بر دعوت کنندگان جلسه نیز محسن یگانه کاری، سعید بهروان، سیدحسن مطلبی، محسن شمس و فاطمه کیهان حضور داشتند.

    در ابتدای نشست آسیب شناسی بخش فعالان برتر در جشنواره ملی صنعت چاپ، علی اکبر ابراهیمی رئیس جشنواره بیست و چهارم ضمن گرامیداشت حضور هیئت داوران جشنواره سال گذشته، هدف از برپایی این جلسه را آسیب ‌شناسی جشنواره سال گذشته برای برپایی هرچه بهتر جشنواره امسال بیان کرد.

    در ادامه نشست آسیب شناسی بخش فعالان برتر در جشنواره ملی صنعت چاپ یگانه کاری دبیر بیست و چهارمین جشنواره ضمن طرح سؤالاتی از ساختار تا محتوای جشنواره به این شرح به آسیب ‌شناسی بخش فعالان برتر جشنواره پرداخت: ۱. ساختار بخش فعالان برتر مناسب است؟ ۲. آیا واژه «برتر» برای این فعالیت مناسب است؟ ۳. در خصوص «فرایند انتخاب فعالان برتر» نظری و پیشنهادی دارید؟ ۴. «زمان و مکان برگزاری مراسم» مناسب است؟ ۵. «شیوه برگزاری مراسم» ازجمله برنامه های: سخنرانی، معرفی برگزیده، موسیقی، پذیرایی و … مطلوب است؟ ۶. در مورد جوایز، لوح و تندیس پیشنهادی دارید؟

     در پاسخ به سؤال نخست پیشنهادهایی مطرح شد:

    غلامرضا شجاع، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان استان تهران، ضمن تأکید بر عظمت مراسم اختتامیه اظهار کرد: فرصت انتخاب برترین ها اندک است. مناسب است این زمان بیشتر باشد تا تعداد پرونده‌های بیشتری به ستاد برسد و انتخاب دقیق‌تر شود. همچنین در دوره‌ای پوسترهای برتر جشنواره‌های استانی انتخاب می‌شد. افزودن این بخش بر زیبایی هنری و تنوع جشنواره می‌افزاید.

    وی در ادامه ضمن تأکید بر حضور اقلیت‌ها و مناسبت‌ها در جشنواره بیان کرد: مناسب است مجموعه مراسم‌های خانواده ایثارگران و شهدای چاپ تجمیع شود و زیرگروه یک بخش از جشنواره قرار گیرد.

    جلال ذکایی، نایب رئیس اتحادیه لیتوگرافان استان تهران، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان جلسات آسیب‌شناسی اظهار کرد: هرچند برگزاری جلسه برای بیان موضوع خوب است اما کافی نیست. گروهی باید این مهم را تقبل کنند و حتی با جشنواره‌های مشابه در کشورهای همجوار همچون دبی و ترکیه مقایسه شود.

    وی در ادامه نشست آسیب شناسی بخش فعالان برتر در جشنواره ملی صنعت چاپ به موضوع سؤالات پرداخت و بیان کرد: با توجه به سابقه جشنواره ساختار آن مناسب است، البته بهتر است برخی بخش‌ ها ادغام شود.

    نایب رئیس اتحادیه لیتوگرافان در مورد ساختار جشنواره نیز بیان کرد: واژه «ایثارگر» اعم از شهدا و ایثارگران است و «ایثارگر» را هم می‌توان به مفاهیمی همچون خیّر و مدرسه‌ساز و … تسری داد. برخی از اهالی چاپ در این باب بسیار فعال‌اند و آن را بارز نمی‌کنند.

    وی در ادامه با بیان این نکته که از کارگر نمونه غفلت شده و این جشن خانواده چاپ را به تکاپو می‌اندازد، اظهار کرد: برای این امر شاخص در نظر بگیرید تا افراد بر اساس شاخص‌ها خودشان را در تارنما معرفی کنند. ستاد می‌تواند موارد انتخاب شده را در روز کارگر معرفی کند.

    داوود داوودی مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی حرفه و فن ضمن تأیید ادغام برخی بخش‌ها بیان کرد: دانش‌بنیان‌ها محدودند و تولیدکننده هم در این حوزه کم است. مناسب است این بخش‌ها با هم باشند.

    در پاسخ به سؤال دوم داوران با واژه «برترین» موافق بودند.

    در پاسخ به سؤال سوم رضا داوودی با اشاره به این نکته که بررسی پرونده‌ها باید تعاملی باشد، افزود: داور باید بتواند بازدید میدانی از چاپخانه داشته باشد. اینکه چاپخانه و موقعیت و دستگاه در چه وضعیتی است و چطور کار می‌کند، مهم است. با مطالعه بیشتر وارد بحث برترین­ ها بشویم.

    در پاسخ به سؤال چهارم، انصاری عضو مدیره اتحادیه هیئت لیتوگرافان تهران افزود: فضای تالار وحدت برای این مراسم معظم محدود است و زمان برگزاری مراسم هم کم است.

    در پاسخ به سؤال پنجم، شجاع ضمن تأکید بر پررنگ‌تر شدن نقش تشکل‌ها در سخنرانی ها اظهار کرد: سخنرانی‌ها رنگ دولتی دارد. مناسب است در همان مراسم نگاه انتقادی بر سخنرانی‌ها حاکم باشد.

    ذکایی با تأکید بر نهادینه شدن این مراسم در اهالی چاپ بیان کرد: کنفرانس، هم‌اندیشی، جشنواره و … هر یک اقتضائاتی دارد. در این مراسم دیدارها تازه می‌شود. این امر باید تبدیل به فرهنگ شود و در بین اهالی چاپ نهادینه شود. روز صنعت چاپ مثل سایر روزهای شادباش باید به صورت خودجوش گل و شیرینی در چاپخانه‌ها پخش کنند.

    شجاع در ادامه بحث آقای ذکایی در نشست آسیب شناسی بخش فعالان برتر در جشنواره ملی صنعت چاپ اظهار کرد: استان‌ها در این روز مراسم دارند. مناسب است اتاق فکر داشته باشیم.

    ابراهیمی رئیس جشنواره در این خصوص بیان کرد: هر ساله دفتر چاپ و نشر در این روز از ۱۱ چاپخانه بازدید می‌کند. مناسب است مسائل را قبل از مراسم جشنواره در نشست هایی به بحث و بررسی بگذاریم و گروه ‌ها مسائلشان را اعلام کنند و راه حل هم بدهند. بدون ارائه راه حل بیان مشکل چه بهره‌ای دارد.

    بشردوست معاون دفتر چاپ و نشر بیان کرد: خوب است برای جشنواره یک شعار کوتاه انتخاب کنیم. رویکرد جشنواره الگوسازی است و داشتن شعار به این امر کمک می‌کند.

    داوودی ضمن تأکید بر فضای محدود تالار وحدت بیان کرد: اگر فضا گسترده باشد جوان‌ترها اشتیاق دارند پیشکسوت‌ها را ببینند و لازم است این تعامل بیشتر شود، درحالی که محدودیت فضا اجازه حضور به همه مشتاقان را نمی‌دهد.

    در پاسخ به سؤال ششم، شجاع ضمن مخالفت با جوایز نقدی اظهار کرد: تندیس بسیار ارزشمند است و جوایز نقدی قابل مقایسه نیست. این افراد نیاز مالی ندارند. این هزینه‌ها برای مراسم اختتامیه صرف شود تا مراسم پربار شود.

    در ادامه ذکایی نیز با تأکید بر اهدای نماد جشنواره بیان کرد: جشنواره الگوساز است و تندیس یکی از نمادهای جشنواره است. افزایش تعداد تندیس ارزش آن را می کاهد. تندیس قداست دارد و نباید تغییر داشته باشد. هدایای غیرمادی بر اعتبار مراسم اختتامیه می‌افزاید.

    پس از پایان سؤالات آسیب‌شناسی، مدعوین مطالب دیگری را در همین راستا در نشست آسیب شناسی بخش فعالان برتر در جشنواره ملی صنعت چاپ بیان کردند:

    فریور فعال چاپ و مدیر روابط عمومی شرکت کتاب‌های درسی ضمن قدرانی از برگزاری جلسه مواردی را مطرح کرد: اینجا جمع شده‌ایم آسیب‌شناسی کنیم. جشنواره باید همسو با سیاست‌های کلی باشد. اگر در سایر جشنواره‌ها موضوعی دیده می‌شود باید در این جشنواره هم مدنظر قرار گیرد. همان‌گونه که آقای وزیر بر خودکفایی کاغذ تأکید داشتند، به نظر لازم بود یکی از چاپخانه‌های مصرف‌کننده کاغذ ایرانی در جشنواره جزو برترین ها معرفی شود. باید دولت ببیند چه بخش‌هایی از سیاست‌هایش اجرا شده و جوایز را مبتنی بر آن بدهد نه اینکه لوپ بگذارد و نوع چاپ را انتخاب کند.

    این فعال چاپ در ادامه بیان کرد: باید در طول یک دوره فعالیت‌های چاپخانه را ببینیم؛ مثلاً میزان رشد استفاده از مرکب. در مراسم اختتامیه صحنه اهدای جوایز شلوغ است و کسی که تماشا می‌کند این شلوغی را برنمی‌تابد و کسل‌کننده است.

    بیشتر بخوانید: انتصاب دبیر بیست و چهارمین جشنواره صنعت چاپ

    مدیر روابط عمومی شرکت کتاب‌های درسی ضمن تأکید بر انتخاب کارگر چاپ در بخش برترین ها، اظهار کرد: مناسب است گزارش جشنواره ‌های استانی در مراسم اصلی جشنواره ارائه شود. حضور افرادِ با کیفیت مهم‌تر از پر بودن سالن است. اهمیت جشنواره به مهمانانش است. مصرف کنندگان و مشتریان نیز باید حضور داشته باشند.

    فروزیده مدرس چاپ و مدیر چاپ ۱۲۸ نیز در ادامه این موضوع عنوان کرد: آسیب شناسی با یک جلسه نمی‌شود. هرچه این بحث ها بیشتر شود برگزاری جشنواره بهتر خواهد بود. مناسب است در تالار وحدت در روز مراسم غرفه فعالان برتر داشته باشیم.

    در پایان این جلسه ذکایی نایب رئیس اتحادیه لیتوگرافان پیشنهاد کرد: اتحادیه آمادگی برگزاری جشن بانوان صنعت چاپ را دارد.

    نشست آسیب شناسی بخش فعالان برتر در جشنواره ملی صنعت چاپ

    مقاله قبلیمجمع عمومی عادی سالانه انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی برگزار شد
    مقاله بعدیبرگزاری ششمین نمایشگاه چاپ و فرآوری شهر آفتاب در آبان ماه

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.