جبران خسارت ناترازی برق با بسته حمایتی دولت

    0
    25
    برق هومن محمدی

    نائب‌رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان با اشاره به مشکلات تامین ارز و ناترازی برق در بخش تولید خواستار اختصاص بسته حمایتی برای رفع مشکلات صنعت از سوی دولت شد.

    به گزارش چاپ و نشر به نقل از ایبنا، هومن محمدی، نائب‌رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان، به چالش‌های تولید و صادرات در صنعت چاپ کشور، عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که تولید را تحت تاثیر خود قرار داده، ناترازی انرژی و مشکل برق است، کمترین توقع تولیدکنندگان از دولت این است که در این شرایط کمک حال بخش خصوصی باشد نه اینکه باری به دوش ما اضافه کند.

    وی ادامه داد: کمبود برق موجب شده در هفته‌های پیش، سه روز ۱۳ ساعت برق و بقیه روزها، روزی پنج ساعت برق نداشته باشیم، برخی می‌گفتند شب‌کاری کنید اما شیفت شب معمولاً مشکلات خاص خود را به همراه دارد و برای شرکت‌هایی مثل ما که دو شیفت هستند این راهکار فایده ندارد و توان تولید را نصف می‌کند.

    محمدی افزود: این موضوع آسیب‌های زیادی به تولیدکنندگان وارد می‌کند اما چه کسی پاسخگوی شرکت‌های تولیدی و ضررهایی است که طی این ماه‌ها متحمل شده‌اند؛ متاسفانه نه‌تنها هیچ حمایتی از صنایع نمی‌شود، بلکه سخت‌گیرانه‌تر هم عمل می‌شود.

    وی با بیان اینکه به سراغ موتور برق هم رفتیم اما استفاده از آن هم چالش‌های خاص خود را به همراه دارد، ادامه داد: متاسفانه گازوئیل هم به سختی تهیه می‌کنیم؛ درحالی که قیمت دولتی آن ۶۰۰ تومان و عرضه آن در جایگاه‌ها ۳ هزار تومان است ما هر لیتر گازوئیل را بین ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان تهیه می‌کنیم که اغلب هم آب قاطی آن است و خالصی ندارد.

    محمدی با اشاره به برخی فشارها به تولیدکنندگان، گفت: در موضوع دارایی و مالیات بر ارزش افزوده، پیش از این هر سه ماه را به صورت ۳۰ درصد نقدی و بقیه را طی ۶ فقره چک پرداخت می‌کردیم اما برای تابستان امسال شرایط فرق کرد و ۵۰ درصد نقد و ۵۰ درصد دیگر را در قالب ۲ فقره چک یک‌ماهه و دو ماهه دریافت کردند.

    به‌گفته وی، اگر تمام این فشارها روی تولید و تولیدکننده‌ای که اصلاً مقصر نیست، بیاید، صنعت و تولید در آینده نزدیک با مشکلات جدی روبه‌رو خواهد شد. کمترین توقع این است که برق و گازمان تامین شود.

    تامین ارز یک ضرورت برای صنعت

    نائب‌رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ با اشاره به نرخ ارز و مشکلات زیاد در ثبت سفارش مواد اولیه و ماشین‌آلات، توضیح داد: با شرایط به‌وجود آمده در نرخ ارز و ثبت سفارش و مشکلات عدیده دیگر، نگاه به آینده خیلی امیدوارانه نیست. قیمت ارز آزاد، روز به روز افزایش پیدا می‌کند؛ وقتی ارز نیمایی تالار دوم هم که از روی همه اقلام کالاهای چاپی برداشته شد، مشکلات چند برابر شد.

    وی ادامه داد: موافق تک‌نرخی شدن ارز هستم اما معتقدم که این کار باید با یک شیب درست، نه ناگهان انجام شود. با یک‌شبه انجام شدن برخی تصمیمات، خیلی از تولیدکنندگان ورشکست می‌شوند، زیرا برخی همکاران، سفارش کار را به تناسب نرخ ارز قدیم انجام دادند و نمی‌توانند مبالغ قرارداد را تغییر دهند.

    محمدی، ورشستگی را یکی از ثمرات استمرار چنین وضعیتی برای تولیدکنندگان دانست و گفت: مسئله اینجا است که ثبت سفارش مواد اولیه و ماشین‌آلات با ارز آزاد هم به سختی انجام می‌شود و خیلی از شرکت‌ها نمی‌توانند کالای مورد نظر خود را در زمان مناسب وارد کنند بنابراین مشکلات بزرگی برای صنایع ایجاد کرده است.

    بیشتر بخوانید:یارانه کاغذ چالش تازه چاپخانه ها

    وی افزود: تا مدتی قبل مقوا را به قیمت ارز تالار دوم می‌آوردیم و فروش را بر مبنای مقوای ۵۰ هزار تومان دادیم و چک دریافت کردیم حتی سررسید چک‌ها برای ماه‌های اول و دوم سال آینده است اما الان که قیمت مقوا ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است، یک تولیدکننده باید چه‌کار کند؟

    محمدی با بیان اینکه صاحبان صنعت اکنون در فشار بسیار زیادی هستند، عنوان کرد: با توجه به ناترازی‌ها، مشکلات تامین ارز و آسیب‌ها به نوسازی ناوگان صنعت چاپ، لزوم رسیدگی به کارگران و کارمندان و.. دولت باید یک بسته حمایتی برای رفع مشکلات صنعت ارائه کند تا تولید کمترین آسیب را ببیند.

    برق

    مقاله قبلیآشنایی با مراحل چاپ کتاب
    مقاله بعدیتجربه جدید مطالعه در کتابخانه‌هایی با معماری جذاب

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.