مدیرعامل شرکت اهورا برتر شگفت| صنف چاپ معلق بین زمین و آسمان

    گفت و گو با مصطفی پورشب، مدیرعامل شرکت اهورا برتر شگفت

    0
    232
    شرکت اهورا برتر شگفت

    مدیرعامل شرکت اهورا برتر شگفت: کماکان معلوم نیست که تولیت صنعت چاپ با وزارت ارشاد است یا وزارت صنعت، معدن و تجارت. کماکان مشخص نیست که ثبت سفارش‌های ما و مسئله تخصیص ارز موردنیازمان به چه صورتی است.

    مصطفی پورشب، مدیرعامل شرکت اهورا برتر شگفت درباره چگونگی شروع به کار شرکت اهورا برتر شگفت در دوران کرونا به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: به دلیل مشکلی که بیماری کرونا برای کشور به وجود آورده، شرکت اهورا برتر شگفت کار خود را از نیمه اردیبهشت ‌ماه آغاز کرد؛ البته می ‌توانم بگویم که حتی بعد از این تاریخ هم بسیاری از کارمندان ما سرکار حاضر نشدند و عملاً در خرداد ماه بود که کار به‌ شکل کامل آغاز شد.

    پورشب درباره تأثیرات بیماری کرونا بر قسمت بازرگانی حوزه چاپ بیان داشت: نمی‌ خواهم بگویم شیوع این بیماری بر رکود اقتصادی حوزه کاری ما بی ‌تأثیر بوده است اما مشکلات دیگری از قبیل نوسانات ارزی و مشکل تهیه ‌ی آن -که با اخذ مجوز از بانک ‌ها و گرفتن ارز صادراتی کار را پیچیده کرده ‌اند- خیلی بیشتر از شیوع این بیماری و تعطیلات ناشی از آن کار ما را تحت تأثیر خود قرار دادند.

    وی در ادامه افزود: می‌توانم بگویم معضل کرونا بیش‌ترین تأثیر را روی کار چاپخانه‌ها گذاشته است. باید اذعان کنم که ما در این مدت به‌عنوان تهیه‌کنندگان ملزومات چاپی با ریزش شدید مشتریان روبرو نبوده‌ایم، آنچه افت کرده میزان تقاضا برای خرید کالا بوده است، برای مثال مشتری که پیش از این ۱۰۰ کیلو مرکب خریداری می‌کرد در چنین اوضاعی به نیمی از این مقدار بسنده کرده است.

    مدیرعامل شرکت اهورا برتر شگفت: با اشاره به مشکلات واردات توضیح داد: ما به‌عنوان واردکننده و فروشنده ملزومات چاپ آنقدر در بحث واردات مواد اولیه با مشکلات روبرو هستیم که دیگر تمایل چندانی به فروش عمده و بالای محصولات خود نداریم! اهورا برتر شگفت جزو مجموعه‌های معتبر و شناخته شده‌ای است که همواره به عنوان پشتیبان مشتریان خود ایفای نقش کرده است و حالا نمی‌تواند به درخواست آن‌ها پاسخ منفی بدهد.

    ما برای مواجهه نشدن با چنین شرایطی تمام سعی خود را در تکامل اجناس و به‌روزرسانی دائم انبارهایمان به خرج داده‌ایم و می‌دانیم که جایگزینی اجناس در این برهه‌ی زمانی چه کار سخت و پیچیده‌ای است. این در حالی است که قبل از به وجود آمدن بحران ارزی و رخ نمودن تحریم‌ها، کارهای واردات به شکلی منتظم به انجام می‌رسید؛ ما به راحتی ثبت سفارش‌ انجام می‌دادیم و با نرخ ارزی معقول دست به واردات می‌زدیم اما در حال حاضر با بسته شدن مرزها، به‌خصوص مرز ترکیه، فعالیت‌های تجاری پیشین به‌سختی انجام می‌گیرند.

    مدیرعامل شرکت اهورا برتر شگفت این فعال در عرصه واردات ملزومات چاپی در ادامه تصریح کرد: با توجه به بسته بودن کنونی مرزها و امکان خالی شدن انبارها از مواد اولیه ضروری، ترجیح واردکنندگان و فروشندگان این است که با احتیاط عمل کنند و موجودی انبارهای خود را کنترل کنند. بنده پیش‌بینی می‌کنم با شرایط به وجود آمده و ادامه‌ی این روند در طی ماه‌های دیگر، ما در سال آینده با کمبود شدید مواد اولیه در صنعت چاپ مواجه شویم.

    پورشب آینده اقتصادی حوزه چاپ کشور را متزلزل دانست و بیان داشت: باید توجه داشت وضعیتی که ما در حال حاضر با آن مواجه هستیم تنها به حوزه کاری صنعت چاپ مربوط نمی‌ شود بلکه تمامی اقتصاد کشور را بیمار کرده است. اقتصاد یک علم است اما متأسفانه دولت‌مردان ما نگاه علمی به آن ندارند.

    اهورا برتر شگفت

    برای جا افتادن مطلب بد نیست که مقالی عرض کنم، هنگامی ‌که قیمت ارز بالا رفت دولت وارد عمل شد و حتی دلالان را به‌عنوان مجرم دستگیر کرد، با این عملکرد بازار کشور حدود یک ماه ثبات را تجربه کرد اما متأسفانه این کار موقتی بود و بعدازآن رفته‌رفته همه‌ی کارها به روال سابق بازگشت و بازار تابع خواسته‌ی دلالان شد.

    وی در همین باره تصریح کرد: متأسفانه ما درزمینه‌ی اقتصادی به جای پیش رفت در حال پس رفت هستیم؛ قیمت دلار همچنان بالا می‌رود، محدودیت واردات پابرجا است و تحریم‌ها به معضل بزرگی تبدیل‌شده‌اند. پیش از این تحریم‌ها روی کالاها اعمال می‌شد، کالاهایی که برای کار ما مشکل ایجاد نمی‌کرد اما در حال حاضر سیستم بانکی‌مان تحریم شده است و کل واردات و صادرات را تحت‌الشعاع قرار داده است.

    اکنون ارز نیمایی حذف ‌شده، امکان حواله زدن وجود ندارد و ممکن است سرمایه شما بلوکه شود. به دلیل مشکلاتی که عرض شد واردکنندگان در وضع فعلی عمده سعی خود را در حفظ سرمایه‌شان به کار می‌بندند و هر خلاقیتی در این بین به منزله‌ی ریسک محسوب می‌شود.

    پورشب در ادامه به تحلیل وضع موجود پرداخت و توضیح داد: حتی اگر امروز شما هر کالایی را با بالاترین قیمت موجود در بازار به فروش برسانید باز هم سود نکرده‌اید! برای مثال اگر یک جنس ۱۰۰ هزارتومانی خرید قبل را به نرخ ۱۸۰ هزارتومانی امروز بفروشی باز هم مجبوری برای تهیه مجدد آن دست به خرید بزنی و آن وقت است که به حرف بنده پی می‌برید؛

    شما مجبورید برای جایگزین سازی کالای فروخته شده آن را ۲۰۰ هزار تومان بخرید و این یعنی در معامله که سود نکرده‌ای هیچ، بلکه باید به میزان قابل‌توجهی به سرمایه در گردش خود نیز بیفزایی. چنین مقتضیاتی است که کار بازرگانی را به یک رسته‌ی پر ریسک بدل کرده و بسیاری از همکاران من در سایر رسته‌ها را به ورشکستگی رسانده است.

    مدیرعامل مجموعه اهورا برتر شگفت افزود: همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردم این مشکلات به‌کل کشور برمی‌گردد و تنها به صنف ما مربوط نمی ‌شود البته باید خاطرنشان کرد که صنعت چاپ علاوه بر اشتراک در سایر مشکلات صنعتی کشور یکسری درگیر یک سری مصائب منحصربه‌فرد نیز هست.

    وی ادامه داد: می‌توان مشکلات مذکور را به دو دسته‌ی بیرونی و درونی تقسیم کرد. همین‌ اکنون صنف ما بین زمین و هوا مانده است و کماکان معلوم نیست که تولیت آن با وزارت ارشاد است یا وزارت صنعت، معدن و تجارت. کماکان مشخص نیست که ثبت سفارش‌های ما و مسئله تخصیص ارز موردنیازمان به چه صورتی است و می‌توان این دست از سردرگمی‌ها را در بخش معضلات بیرونی تقسیم‌بندی کرد و اما مشکلات درونی که می‌توان از آن جمله به عدم انسجام صنفی و مهم‌تر از همه نبود اتحادیه اشاره کرد.

    پورشب با اشاره به مشکلاتی که در انتخابات اتحادیه چاپخانه‌داران پیش آمده اظهار داشت: ورطه‌ی کنونی بیش از هر زمان دیگری نیاز به اتحادیه‌ای همسو و پویا را برجسته می‌کند. اکنون فعالان چاپ بیش از پیش به نظم و هدفمندی نیاز دارند اما متأسفانه مشکلات پیش‌آمده ما را از داشتن یک پشتیبان قوی و کارساز و پیش برنده محروم کرده است. اکنون قریب به یک سال است که انتخابات اتحادیه چاپ تهران به انجام رسیده است اما معارفه‌ای صورت نگرفته است. این وضعیت نیز به نوبه‌ی خود آثار زیان باری را برای صنف ما در پی داشته است.

    این فعال حوزه بازرگانی چاپ افزود: یکی از معضلات اساسی دیگری که من اشاره به آن را لازم می‌دانم بحث عدم شناخت صحیح صنعت چاپ و پتانسیل‌های آن برای مسئولان دولتی است. یکی از مشکلات عدیده ما این است که دولت و مجلس اگر طرحی برای حمایت از صنعت چاپ مطرح می‌کنند تنها با توجه و در حمایت از بخش نشر است و این در صورتی‌ است که صنعت چاپ یک حوزه بسیار گسترده است و اتفاقاً بخش بسته‌بندی آن بسیار پرکارتر و بااهمیت‌تر است.

    وی افزود: اکنون چاپ کتب و مجلات به شکل چشمگیری کاهش یافته و خوانندگان رفته‌رفته به انتشار الکترونیکی عادت می‌کنند اما چاپ برای بسته‌بندی یک نیاز پررنگ است که اتفاقاً سهم عمده‌ای نیز در بحث اشتغال و صادرات و ارزآوری ایفا می‌کند.

    بیشتر بخوانید: حفظ نیروی کار کارآمد چاپ در پساکرونا

    مدیرعامل شرکت اهورا برتر شگفت خاطرنشان کرد: بنده همواره گفته‌ام که چاپ بسته‌بندی با چاپ انتشاراتی دو مقوله جدا هستند، مواد اولیه و ماشین‌آلات، درآمدها و سوددهی‌شان نیز باهم متفاوت است و باید حساب آن‌ها را از هم جدا کرد. ما امروز نیاز بیشتری به توجه در حوزه بسته‌بندی داریم چراکه اگر بتوانیم در صادرات قدرتمند عمل کنیم می‌توانیم سیطره خوبی را بر بازار کشورهای منطقه پیدا کنیم و بانی رونق بیش از پیش کسب‌وکار کشور شویم. صنعت چاپ ایران در حوزه بسته‌بندی پتانسیل رشد فراوانی دارد که مغفول مانده و نیازمند توجه ویژه دولت است.

    مقاله قبلیتأسیس انجمن کاغذ؛ در راه توسعه کشور
    مقاله بعدیرخداد مشکلات بسیار با تغییر قیمت پشت جلد کتاب

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.