بی عدالتی و رقابت چاپخانه های دولتی و خصوصی

    گفت ‌و گو با مهدی بریجانی؛ نائب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران استان البرز

    0
    115
    چاپخانه های دولتی

    نائب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران البرز معتقد است؛ رقابت میان چاپخانه ‌های خصوصی و دولتی به ضرر صنف است زیرا چاپخانه های دولتی از امکانات دولتی برخوردارند و اجرت کمتری را از مشتری می ‌خواهند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ مهدی بریجانی نائب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران استان البرز در گفت ‌و گو با ایبنا، با بیان اینکه حدود ۸۰ چاپخانه در استان البرز فعال هستند که از میان آن ‌ها ۵۰ واحد در شهر کرج واقع شده ‌است، گفت: با وجود پیام مقام معظم رهبری که امسال را سال جهش تولید و سال قبل را هم سال رونق تولید اعلام کردند، متاسفانه هیچ اتفاق و حمایتی از تولید در حوزه چاپ نشده و فکر نکنم بشود.

    وی افزود: یکی از نکات مهم در این حوزه، نادیده گرفتن بنگاه‌ های کوچک در برابر کارخانه‌ های بزرگ است و اگر هم حمایت و اقدامی تاکنون انجام شده است، عموما حمایت از کارخانه‌ های بزرگ و خصولتی بوده است و از بنگاه ‌های کوچک و متوسطی که خصوصی اداره می ‌شوند و اغلب چاپخانه ‌ها هستند، حمایتی نشده است.

     بریجانی با بیان اینکه در شرایط پس از کرونا ما شاهد رکود مضاعف در چاپخانه ‌ها هستیم، عنوان کرد: با توجه به شرایط موجود به نظر می ‌رسد که این رکود همچنان ادامه خواهد داشت و اگر چه دولت اعلام کرد که حمایت ‌های ۱۶ و ۱۲ میلیون تومانی انجام می‌ دهد تا صنف کارگران خود را اخراج نکند، اما هیچ خبری از این حمایت ‌ها نیست.

    وی یادآور شد: گویا این تصور وجود دارد که فقط هتل‌ داران و آژانس ‌های مسافرتی و تالارها از کرونا ضرر و آسیب دیده ‌اند و اصناف دیگر مانند چاپخانه‌داران هیچ ضرری نکرده‌اند، ما چاپخانه‌ ای داریم که ۴۰ کارگر و اپراتور دارد و ماهانه باید مبالغ بالایی برای دستمزد و بیمه آن‌ ها پرداخت شود.

    بریجانی با بیان اینکه ما به اعضای اتحادیه اعلام کردیم که هیچ کارگری را از مجموعه خود تعدیل نکنند، گفت: خوشبختانه همکاران صنف در این موضوع با ما همکاری کردند و اما حتی اخیرا هم که اعلام کردند در سامانه کارا ثبت‌نام کنید، هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است.

    رقابت ناعادلانه چاپخانه های دولتی و خصوصی ‌

    نائب رئیس اتحادیه چاپ البرز با بیان اینکه قبل از شیوع کرونا هم بازار چاپ دچار رکود بود، گفت: به‌دنبال افزایش قیمت مواد اولیه مورد نیاز صنعت چاپ و رشد ناگهانی قیمت کاغذ، بازار کار ما به نسبت اجرت پایین کار چاپ، ناهمخوان بود. در یک بازه زمانی قیمت نهایی یک سفارش به ‌صورت مساوی بین مواد اولیه و اجرت چاپخانه تقسیم می ‌شد اما الان اگر قیمتی اعلام می‌ شود، ۹۰ درصد آن هزینه مواد اولیه است.

    بریجانی ادامه داد: این موضوع اکنون به‌عنوان یکی از معضلات حوزه چاپ و همکاران ما در صنف شده است که شرایط کار و ادامه فعالیت را برای ما سخت کرده است.

    وی با اشاره به رقابت چاپخانه های دولتی و خصوصی در این استان و تبعات آن توضیح داد: تعریف ارگان دولتی مشخص است اما متاسفانه بخش زیادی از چاپخانه های دولتی وارد بازار شد‌ه ‌اند و از آنجایی که هزینه ‌ها از جیب دولت می‌ رود، نرخی که اعلام می ‌کنند با چاپخانه‌های خصوصی تفاوت زیادی دارد؛ زیرا فقط می ‌خواهند کاری انجام دهند.

     بریجانی ورود چاپخانه های دولتی به حوزه اصناف را یکی از مشکلات جدی صنف در این استان دانست و گفت: فلسفه وجود  چاپخانه های دولتی این بوده است که اگر هم قرار است کاری انجام دهند، باید کارهای داخل ارگان خود را انجام دهند؛ نه اینکه  چاپخانه های دولتی رقیب صنف ما و چاپخانه‌ های خصوصی شوند.

     وی تاکید کرد: متاسفانه هیچ نهاد یا سازمانی هم وجود ندارد که به کسب ‌و کار و فعالیت چچاپخانه های دولتی نظارت کند تا ببیند که کارکرد آن‌ها سودده است یا ضررده؛ و اینکه چطور اغلب قیمت پایین ‌تر از بازار چاپخانه ‌های خصوصی می‌ دهند.

    فقط چراغی روشن بماند

    بریجانی همچنین به تعطیلی چاپخانه‌ های این استان طی سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: برخی از واحدهای کوچک به دلیل اینکه نتوانسته‌ اند کار کنند با همدیگر تجمیع شده‌اند زیرا دخلشان جوابگوی خرجشان نبود و مجبور به این کار شده‌اند.

     وی با بیان اینکه هر سال درآمد ما کاهش پیدا می‌کند اما در مقابل شاهد افزایش هزینه‌ها هستیم، افزود: قیمت آب، برق، گاز و مالیات هر سال رشد دارد. به‌عنوان مثال؛ مالیاتی که تا سال قبل پنج میلیون بود امسال به ده میلیون تومان افزایش پیدا کرده و زمانی که سوال می‌کنیم مگر مالیات بر اساس عملکرد محاسبه نمی‌شود، کسی جوابگو نیست. هزینه‌های چاپخانه بالا رفته اما سود پایین آمده است و متاسفانه هیچ نهادی از چاپخانه‌داران حمایت نمی‌ کند.

     بریجانی با اشاره به راهکار پیشنهادی خود برای برون‌رفت از این مشکلات، ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در صنف چاپ داریم این است که به‌دلیل رکود بازار و کاهش تقاضا، رقابت بین چاپخانه‌داران شدید شده است و فعالان این حوزه برای اینکه چراغ موسسه‌شان روشن بماند با پایین‌ترین نرخ در حال کار کردن هستند که این موضوع به‌مرور آسیب‌های جدی به صنف و بازار کار وارد می‌کند.

     وی یادآور شد: به‌نظرم برای اینکه مشکل حل شود، باید کارهای چاپی نهادهای دولتی استان البرز فقط به چاپخانه‌های این استان داده شود و الزام اجرای بومی سفارش‌های چاپی را در هر استان بگذاریم. این کمک زیادی به بنگاه‌های کوچک و چاپخانه‌داران می‌شود. متاسفانه  اکنون از استان‌های مختلف خراسان و لرستان سفارش‌های چاپی استان البرز را می‌گیرند و می‌برند.

     نائب رئیس اتحادیه چاپ البرز گفت: از سوی دیگر باید برای به‌ر‌وزرسانی تجهیزات و قطعات و ماشین آلات صنعت چاپ به دست‌اندرکاران این حوزه تسهیلات داده شود تا بتوانند کارهای با کیفیت و مناسبی ارائه کنند و در منطقه حرفی برای گفتن داشته باشند.

    وی تاکید کرد:‌ از سوی دیگر دولت می ‌تواند بخشی از هزینه‌ های تامین اجتماعی چاپخانه‌ها را پرداخت کند. این کار برای چاپخانه‌هایی که در حوزه کارآفرینی اقدام کرده‌اند می‌تواند مفید و موثر باشد زیرا زمانی که چندین نفر را سر کار برده، به دولت کمک زیادی کرده است و دولت هم می‌تواند از این بنگاه‌ها حمایت کند تا بتوانند سر پا بمانند و به فعالیت خود ادامه دهند.

    بیشتر بخوانید: جلوگیری از برون سپاری با سامانه ثبت سفارش چاپ استانی

    مقاله قبلیچگونه از جذابیت برندمان مطمئن شویم؟
    مقاله بعدیتولید خمیر سلولزی در شرکت کاغذ سازی قائمشهر

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.