رئیس سابق اتحادیه لیتوگرافان، در پیامی در گذشت غلامرضا سحاب از محققان و پژوهشگران نام آور مطالعات جغرافیایی و از پیشکسوتان صنعت چاپ و نشر که پیش از ظهر دیروز (سه شنبه ۱۷ تیرماه) در سن ۷۲ سالگی درگذشت را تسلیت گفت.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ احمد ابوالحسنی، رئیس سابق اتحادیه لیتوگرافان در گفت و گو با ایرنا ضمن تایید این ضایعه و فقدان بزرگ، گفت: ابتدا به جامعه فرهنگی ایران و همکارانمان در صنعت چاپ این فقدان بزرگ را تسلیت می گویم.
رئیس سابق اتحادیه لیتوگرافان: در کنار منش آرام و مهربانی که داشت، متانت و دانش بی چون و چرایش در علم جغرافیا و مطالعات جغرافیایی نیز زبانزد خاص و عام بود و در بسیاری از جشنواره های داخلی و بین المللی جوایز ارزنده ای را برای کشور با ارمغان آورده بود
وی ادامه داد: خبر درگذشت زندهیاد غلامرضا سحاب بر تلخی های اخبار این ایام افزود؛ به ویژه آنکه سهم و نقش وی و پدر بزرگوارشان (عباس سحاب) در صنعت چاپ به ویژه چاپ و تکثیر نقشه در ایران غیرقابل انکار است.
رئیس سابق اتحادیه لیتوگرافان با تاکید بر آنکه مفهوم چاپ نقشه در ایران توسط زندهیادان عباس و غلامرضا سحاب در ایران بنیانگذاری شد یادآور شد: یکی از مهم ترین خدمات غلامرضا سحاب متوجه این مسئله بود که پیش از ورود دستگاه های و ماشین های عظیم چاپ در ایران وی با استفاده از شیوه سنتی به تهیه و چاپ نقشه های جغرافیایی در کشور می پرداخت و هیچگاه اجازه نداد چاپ این نقشه ها که برخی استراتژیک بودند در خارج از کشور صورت گیرد.
ابوالحسنی درباره خصوصیات اخلاقی زندهیاد غلامرضا سحاب، گفت: در کنار منش آرام و مهربانی که داشت، متانت و دانش بی چون و چرایش در علم جغرافیا و مطالعات جغرافیایی نیز زبانزد خاص و عام بود و در بسیاری از جشنواره های داخلی و بین المللی جوایز ارزنده ای را برای کشور با ارمغان آورده بود.
رئیس سابق اتحادیه لیتوگرافان درباره شرایط تشییع زندهیاد غلامرضا سحاب گفت: با توجه به شرایط ویژه کشور و درگیر بودن با بیماری کرونا، مراسم تشییع و خاکسپاری وی بعد از هماهنگی با خانواده شان از طریق رسانه ها اطلاع رسانی خواهد شد.
غلامرضا سحاب پیشکسوت صنعت چاپ و نشر پیش از ظهر امروز (سهشنبه ۱۷ تیر) درگذشت. وی که متولد ۱۳۲۷ بود آثار مهمی در حوزه جغرافیا و مطالعات جغرافیایی در کارنامه دارد.
«اصول علم جغرافیا: جغرافیای محمد صفیخان نسخه برابر اصل (شناخت از سه کتاب درسی جغرافیایی)»، «اطلس شصت سال کارتوگرافی (نقشهنگاری) آثار قلمی استاد عباس سحاب ۱۳۷۳ – ۱۳۱۳ شمسی»، «اسناد تصویری کلات نادری و سرخس»، «پسر طبیعت (قصه حی بن یقظان)»، «دومین اطلس جغرافیایی دوره قاجار: شامل نقشههای ایران، تهران» و «قارههای جهان در یکصد و بیست سال قبل و» … از جمله آثار غلامرضا سحاب هستند.
وی فرزند عباس سحاب بنیانگذار مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب و کارتوگراف (نقشهنگار) معروف بود.
بیشتر بخوانید: تامین نیاز لیتوگرافان با حمایت اتاق اصناف و تسهیلات دولتی