رایزنی های اتحادیه و بازدید از چاپخانه ها توسط مسئولان وزارت صمت مثمر واقع شد و با خبر شدیم که این مصوبه تصحیح شده و ماشین های چاپی ساخت زیر سال ۲۰۱۰ نیز از مالیات معاف شدند.
نایب رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران در راستای لغو قانون دریافت عوارض گمرکی از ماشین های چاپی زیر سال ۲۰۱۰ رایزنی ها و جلسات بسیاری با مسئولان وزارت صمت داشت که خوشبختانه این رفت و آمدها نتیجه داد و مثمر واقع شد.
گفتنی است؛ چهارشنبه ۱۸ تیرماه سید محمدمهدی هادوی، رئیس مرکز ساخت داخل، صنایع ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت و جمعی از کارشناسان این دفتر به همراه نایبرئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران به بازدید از چاپخانه های بزرگی چون شرکت چاپ و نشر کتابهای درسی، شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران، صنایع چاپ مادرول، سلطان چاپ و چاپ خجستگان پرداختند.
بیشتر بخوانید: لغو دریافت عوارض گمرک ماشین های چاپی
شایانذکر است که اساساً تکنولوژی ساخت دستگاههای چاپ آن هم در بخش افست بیشتر در اختیار دو کشور آلمان و ژاپن است و به این منوال بسیاری از کشورها هم در این درد وابستگی با ما مشترک هستند! همهی ما بارها شنیدهایم که ایران را قبرستان ماشینهای فرسوده نام دادهاند و حالا راهکارهای جدید در پی زدودن این صفت از نام کشور هستند!
حالا با توجه به مطالب ذکر شده، قانون و بخشنامههای جدید واردات ماشینآلات صنعتی زیر مدل سال ۲۰۱۰ را مشمول مالیات کردهاند و این در حالی است که فعالان صنعت چاپ کماکان ماشینهای مدل سال ۲۰۰۰ را نیز جدید و روزآمد میدانند!
اتحادیه چاپخانهداران تهران برای توضیح این مسئله و دفاع از حقوق صنعتگران خود به این قانون واکنش نشان داده و پیرامون آن جلسهای توجیهی در قالب بازدید از چاپخانههای بزرگ کشور در رستههای مختلف برای مسئولان و تصمیمگیرندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت ترتیب داد.
اصلاح مصوبه مالیات ماشین های چاپی ساخت زیر سال ۲۰۱۰
بهمن پورمند در گفت و گو با خبرنگار چاپ و نشر آنلاین هدف از این بازدید را توجیه دولت درباره نادرستی مالیات وضع شده برای ماشین های چاپی مدل زیر سال ۲۰۱۰ خواند و افزود: دولت تصمیم گرفت تا ماشینهای چاپی را که زیر سال ۲۰۱۰ تولید شده اند مشمول پرداخت مالیات اعلام کند؛ در همین راستا با مسئولان دولتی مذاکراتی انجام دادیم و برایشان توضیح دادیم که این کار به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد و برای صنعت چاپ کشور مشکلآفرین خواهد بود.
پورمند افزود: با اجرای قانون ذکر شده عدهای از چاپخانهداران که درصدد وارد کردن ماشین های چاپی بوده اند با مشکل مواجه شده و عده ای نیز ماشین هایشان در گمرک مانده است.
وی در ادامه بیان داشت: به همین دلیل به همراه مسئولان مربوط به بازدید از چاپخانههای بزرگ پرداختیم تا کار سیستم ماشین های چاپی را برای آن ها شرح دهیم.
پورمند اشاره کرد: شرکت چاپ و نشر کتاب های درسی، شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران، صنایع چاپ مادرول، سلطان چاپ و چاپ خجستگان؛ چاپخانه هایی بودند که در این جلسه از آن ها بازدید کردیم.
وی تاکید کرد: انتخاب این چاپخانه ها با توجه به رستهی کاری آنها صورت گرفت تا سعی شود سایر ابعاد چاپ برای بازدیدکنندگان ما تشریح شود. چاپ افست، افست رول، امنیتی، فلکسو، لیبل و گراور از جمله رسته هایی بودند که مورد بازدید قرار گرفتند.
نائب رئیس اتحادیه چاپخانهداران تصریح کرد: از آنجایی که مسئولان اطلاعاتی کامل و کافی از نحوه کار ماشینهای چاپ نداشتند در این دیدارها سعی شد که ریز جزئیات برایشان شرح داده شود.
وی افزود: در این دیدار انواع و اقسام ماشین های چاپی از صد سال اخیر تاکنون با جزئیات کامل و روند تغییراتشان به این عزیزان توضیح داده شد. به اعتقاد ما در اتحادیه چاپخانهداران تهران، وضع چنین قانونی ضرر دو جانبه برای دولت و بخش خصوصی این صنعت محسوب می شود و از این رو در پی تشریح موارد و اوضاع برآمدیم.
پورمند متذکر شد: طبق مشاهدات میتوانم بگویم که در این رابطه بازخوردهای خوبی از جانب وزارت صمت دریافت کردیم و امیدواریم به زودی بازنگریهای لازم درباره این قانون مالیاتی انجام بگیرد.
خوشبختانه رایزنی های اتحادیه و بازدید از چاپخانه ها توسط مسئولان وزارت صمت مثمر واقع شد و بعد از گذشت دو هفته با خبر شدیم که این مصوبه تصحیح شده و ماشین های چاپی ساخت زیر سال ۲۰۱۰ نیز از مالیات معاف شدند.