نوسانات قیمت مواد اولیه چاپ و رکود کاری

    گفت و گو با محسن میرزا یحیی، فعال حوزه چاپ

    0
    70
    مواد اولیه

    یک فعال حوزه چاپ با گلایه از وضعیت بازار مواد اولیه چاپ گفت: ما هر روز برای خریداری کاغذ و سایر ملزومات صنعت چاپ و نشر مثل طلا هر روز صبح باید از بازار قیمت بگیریم و به مشتری ارایه بدهیم تا با توجه به نوسانات بازار برای سفارش‌دهی تصمیم‌گیری کند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ محسن میرزا یحیی فعال حوزه چاپ در گفت ‌و گو با ایبنا، با اشاره به وضعیت کسب‌ و کار چاپخانه‌ ها در روزهای اخیر گفت: متاسفانه تا امسال چنین وضعیتی را در بعد اقتصادی و سفارش کار تجربه نکرده بودیم. در گذشته یک هفته تا ده روز از مشتری برای تحویل سفارش وقت می ‌گرفتیم اما الان کارها را روزانه انجام می دهیم.

     وی با اشاره به افزایش نرخ مواد اولیه مورد نیاز چاپخانه ‌ها ادامه داد: اکنون وضعیت بازار مواد اولیه به‌ گونه ‌ای شده است که مثل قیمت طلا که هر روز تا حوالی ظهر مشخص می ‌شود باید صبح به صبح قیمت مواد اولیه مثل کاغذ، زینک و مرکب و غیره را از بازار استعلام و به مشتری اعلام کنیم.

    مواد اولیه

     میرزا یحیی افزود:‌ همه این اتفاق‌ ها به دلیل نوسانات نرخ ارز است که تعادل بازار را به هم ریخته و همین موضوع موجب می ‌شود که مشتری نتواند سفارش بدهد و ما کار بگیریم و کسادی در بازار رخ می ‌دهد.

     وی با بیان اینکه وقتی اجناس گران می ‌شود، مشتری ‌ها تا مدتی سفارش نمی‌ دهند، گفت: گاهی قیمت‌ ها پایین می ‌آید اما مشتری نیست و بازار در کشاکش همین نوسانات، به شدت متلاطم است و شرایط کار کردن را سخت کرده است.

     میرزا یحیی با بیان اینکه بسیاری از همکاران ما در این شرایط مجبور به تعدیل نیرو شده‌اند، ادامه داد: غیر از تعدیل نیرو، حتی برخی از چاپخانه‌ داران مجبور به تعطیلی و بسته نگه داشتن چاپخانه ‌های خود شده‌اند تا شرایط به شکل عادی در بیاید اما برخی دیگر با کاهش نیروی کار به فعالیت خود ادامه می ‌دهند.

     وی یادآور شد: ما نیز با اینکه اصلا دوست نداریم تعدیل نیرو داشته باشیم، متاسفانه تنها با نصف کارگران خود مجبور به ادامه فعالیت هستیم و درحالی‌که ۲۰ نیروی کار داشتیم اما الان فقط با هشت اپراتور و کارگر کار می ‌کنیم زیرا وقتی کار نیست و دستگاهی کار نمی ‌کند مجبور به تعدیل نیرو هستیم.

    میرزا یحیی:  ثبات در بازار مواد اولیه می ‌تواند به سرمایه‌گذاری مطمئن مشتری ‌ها کمک کند

     میرزا یحیی به اتفاق جالبی که در این مسیر برای چاپخانه ‌داران رخ داده است هم اشاره کرد و گفت: امسال به‌ دنبال وضعیت کرونا سعی کردیم تعدیل نیرو نداشته باشیم اما دو نفر از کارگران ما خودشان از مجموعه رفتند؛ زیرا کارگر نیاز به اضافه‌ کاری دارد و نمی ‌تواند با حقوق پایه کار کند.

     وی در این زمینه توضیح داد: ما در مجموعه، برای اینکه کار نبود، نمی ‌تواستیم اضافه کار داشته باشیم و مجبور به موافقت برای رفتن آن‌ها شدیم. فقط توانستیم یک نیروی کار جایگزین کنیم و دستگاه دیگر را تعطیل کردیم.

     میرزا یحیی با اشاره به ۴۰ سال سابقه فعالیت‌ خود در صنعت چاپ گفت:‌ امسال حدود ۶۰ درصد کاهش سفارش‌ های چاپی نسبت به سال گذشته داشتیم و سفارش ناشران به حد زیادی کاهش داشته است و تیراژ‌ها را کم کرده‌اند.

     وی با بیان اینکه چاپخانه هر روز تا ساعت ۵ عصر فعال است، عنوان کرد: اما اگر بخواهیم کار مفید و کار دستگاه ‌ها را محاسبه کنیم، عملا تا ۱۲ ظهر هم کار نداریم. سفارش ‌ها به‌ شدت کاهش داشته و سرانه کاری ما افت داشته است؛ به ‌طوری که تنها با ۳۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کنیم.

     این فعال حوزه چاپ به زمانی که چاپخانه ‌اش به صورت ۲۴ ساعت شبانه‌روز سفارش کار داشت اشاره کرد و ادامه داد: در دوره شکوفایی ما به‌ صورت ۲۴ساعته کار می‌ کردیم؛ اما الان ما روزانه تنها ۴ ساعت کار می ‌کنیم و این موضوع تاثیر زیادی بر فعالیت ما و کسب و کارمان داشته است.

     میرزا یحیی در پایان با تاکید بر اینکه ثبات در بازار مواد اولیه می ‌تواند به سرمایه‌گذاری مطمین مشتری ‌ها کمک کند، افزود:‌ بازار اگر ثبات داشته باشد و قیمت‌ ها روزانه بالا و پایین نشود، سفارش‌گیری ‌ها وضعیت بهتری خواهد داشت؛ زیرا اکنون شاهدیم که مشتری از سفارش کار می ‌ترسد و صبر می‌ کند و ثبات نرخ ‌ها کمک زیادی به بهتر شدن بازار کار خواهد کرد زیرا این نوسانات بازار کار را راکد کرده است.

    بیشتر بخوانید: رکود و تعطیلی در کمین صنعت چاپ زنجان

    مقاله قبلیورود جدی به حوزه نشر بین الملل با طراحی سامانه‌ای جامع
    مقاله بعدینکات فنی و کاربردی درباره لیبل های امنیتی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.