هفتمین نمایشگاه بین المللی نوشت افزار و تجهیزات مهندسی کشور؛ نوید بخش روزهای شیرین پس از کرونا
بعد از دو سال تعطیلی پیاپی نمایشگاه ها به واسطه شیوع اپیدمی کرونا، هفتمین نمایشگاه بین المللی نوشت افزار و تجهیزات مهندسی کشور (ایران پنکس) جان تازه ای به رونق صنعت نوشت افزار می دهد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ چند سالی است که نوشت افزار ایرانی، نمونه های خارجی را به رقابت طلبیده و بازار خوبی در جامعه پیدا کرده و توجه مصرف کنندگان داخلی را به خود جلب کرده است. از طرفی نمایشگاه بین المللی نوشت افزار و تجهیزات مهندسی فرصتی است تا تولیدکنندگان داخلی و خارجی محصولات با کیفیت خود را بدون دخالت واسطه ها و به صورت مستقیم به مصرف کننده نهایی ارائه دهند.
در گفت و گوی پیش رو با مجید اکبری، مدیر برگزاری هفتمین نمایشگاه بین المللی نوشت افزار و تجهیزات مهندسی کشور هم صحبت شدیم. این نمایشگاه پس از دو سال وقفه قدم در هفتمین دوره خود می گذارد. ما در این گفت و گو به کم و کیف و مسائل و مشکلات برگزاری این نمایشگاه پرداختیم که در ادامه می خوانید.
جناب اکبری لطفاً درباره این دوره ی نمایشگاه توضیح دهید و بگویید که در کجا و در چه تاریخی برگزار می شود؟
هفتمین نمایشگاه بین المللی نوشت افزار و تجهیزات مهندسی کشور (IRAN PENEX) با حمایت انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان نوشت افزار کشور، اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و تجهیزات مهندسی تهران و مجمع واردکنندگان نوشت افزار کشور، توسط شرکت آوا پیک تحریر ایرانیان در محل دائمی مرکز نمایشگاهی شهر آفتاب تهران در تاریخ ۲ تا ۵ تیرماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ بعدازظهر برگزار خواهد شد.
این نمایشگاه در فضای سرپوشیده ای به وسعت ۱۴ هزار مترمربع و در دو سالن برای بیش از ۱۰۰ شرکت در نظر گرفته شده است. با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته، شرکت کنندگان نوشت افزار در سالن ۵ A و شرکت کنندگان محصولات و صنایع وابسته و شرکت های بین المللی در سالن ۴ A حضور خواهند داشت.
در این دوره از نمایشگاه شاخه های مرتبط به صنعت نوشت افزار مانند محصولات تحریر، انواع دفاتر، تجهیزات مهندسی، انواع چسب، هدایای تبلیغاتی، لوازم اداری- بایگانی، تجهیزات اداری مدارس و ادارات، ماشین های اداری، صنایع تکنولوژی آموزشی، هوشمندسازی مدارس، بازی های فکری کودک، نوجوان و سرگرمی، کیف، کوله پشتی، چمدان و شرکت های استارت آپ و دانش بنیان مرتبط، حضور خواهند داشت.
بیشترین بازدیدکنندگان هفتمین نمایشگاه بین المللی نوشت افزار و تجهیزات مهندسی کشور از چه قشری هستند؟
پیش بینی می شود در این نمایشگاه روزانه بیش از ۳ هزار بازدیدکننده تخصصی و مرتبط با صنف حضور یابند. طبعاً بازدیدکنندگان و مخاطبان مهم در این نمایشگاه، مدیران و مسئولان خرید سازمان های دولتی و شرکت های خصوصی، مدیران مراکز و فروشگاه های زنجیرهای، فروشگاه های نوشت افزار، مدیران فرهنگی کشور، اساتید دانشگاه های کشور و دانشجویان هنر، طراحی- صنعتی، معماری، مدیران هنرستان ها، مراکز و مؤسسات آموزشی مدیران انتشارات و کتابفروشی های سراسر کشور، مدیران مدارس و مهدکودک ها، عمده فروشها، مدیران پخش و فروش، واسطه های فروش، شرکت های تبلیغاتی، مراکز چاپ و بسته بندی و صنعتگران مرتبط (قالب سازی و ماکت سازی محصولات) خواهند بود.
لطفاً درباره ی اهداف برگزاری این نمایشگاه نیز برایمان بگویید.
از اهداف مهم برگزاری این نمایشگاه می توان به ارائه آخرین توانمندی ها و فناوری های روز صنعت نوشت افزار، توسعه بازار داخلی و نگاه استراتژیک به بازارهای منطقه ای، صادرات محصولات تولیدی ایران باکیفیت و استانداردهای بین المللی، ایـجاد گستـرش و همکاری مشتـرک در سطح بین المللی، انتقال دانش و تکنولوژی صنعت نوشت افزار، تولیدات مشترک در جهت بالا بردن سطح کیفی محصولات، ایجاد ارتباط بین فعالان صنایع و تجار و شناسایی بازارهای جدید اشاره کرد.
وضعیت ثبت نام و استقبال شرکت کنندگان از این دوره ی نمایشگاه به چه شکل بوده است؟
همان طور که گفتم در نظر داریم این نمایشگاه را در دو سالن ۴ A و ۵ A برگزار کنیم که در حال حاضر ظرفیت یک سالن کاملاً تکمیل شده است و دومین سالن نمایشگاه نیز در حال تکمیل است.
امسال نسبت به دو سال گذشته در همین زمان با افزایش تقریباً ۲۰ تا ۲۵ درصدی متقاضی شرکت در نمایشگاه روبرو بودیم که خوشبختانه استقبال از نمایشگاه رو به رشد بوده است. در دوره قبل تقریباً ۱۱۰ شرکت در نمایشگاه حاضر شده بودند. در این دوره تاکنون ۹۰ شرکت ثبتنام کرده اند و امیدواریم تا زمان برگزاری نمایشگاه، این تعداد به ۱۵۰ شرکتی که مدنظر داریم برسد.
بیشتر بخوانید: وزارت صمت پیگیر مسائل نوشت افزار ایرانی اسلامی و کاغذ
تفاوت هفتمین نمایشگاه بین المللی نوشت افزار و تجهیزات مهندسی کشور با دوره های گذشته در چیست؟
نمایشگاه امسال در دو بخش برگزار خواهد شد، بخش اصلی نمایشگاه به معرفی شرکت ها و برندها تعلق دارد، بخش دیگر در قالب سمینارهای- آموزشی در حوزه های صادرات، واردات، مارکتینگ، فروش و بازاریابی اختصاص خواهد داشت.
در دوره های پیشین نمایشگاه، نسبت تولیدکنندگان داخلی به واردکنندگان تقریباً برابر بود ولی امسال با توجه به شرایط اقتصادی که بر کشور حاکم است، بیشترین بخش نمایشگاه به تولیدکنندگان داخلی تعلق دارد که این مورد را هم می توان یکی دیگر از تفاوت های این دوره از نمایشگاه محسوب کرد.
شما که چند سالی است درزمینه ی نوشت افزار ایرانی فعالیت دارید، پیشرفت این حوزه را چگونه ارزیابی می کنید؟
با توجه به اجناس وارداتی موجود در ایران، تولیدکنندگان نوشت افزار نیز مجبور بودند خودشان را به استانداردهای روز دنیا برسانند و سعی کرده اند در بخش صادرات نیز از نظر کیفیت استانداردهای لازم را رعایت کنند. شرکت های تولیدکننده در گذشته به صورت بومی و سنتی فعالیت می کردند که در حال حاضر فعالیتشان را به صورت بین المللی بسط داده اند. اکنون وضعیت تولید در برخی از اقلام بهتر از نمونه های خارجی است و این تولیدات در سطح بین المللی هم به لحاظ کیفیت و هم قیمت قابل رقابت هستند و حرفی برای گفتن دارند.
آیا شرایط اقتصادی حاکم بر کشور در برگزاری نمایشگاه امسال نوشت افزار تأثیر داشته است؟
قطعاً تاثیرگذار بوده است. این تاثیر هم برای واردکننده هم تولیدکننده و مخصوصا فروشندگان و مصرف کنندگان بوده و هست. تعطیلی مدارس در سال های گذشته به واسطه کرونا تاثیرات جدی و حتی جبران ناپذیری به بازار نوشت افزار تحمیل کرده به طوریکه نیاز و مصرف، عرضه و فروش در بازار را تغییر داده همچنین به دلیل نوسانات قیمت و کم تر شدن محصولات، سیاست های تولید و فروش دست خوش این تغییرات بوده حتی در این بین شرکت های فروش آنلاین هم سهم قابل توجهی را از این بازار در اختیار گرفته که هر روز دامنه خود را گسترده تر می کند.
نیاز آگاهی فروشندگان خرد از وضعیت صنف با صاحبان کالا اطلاع از سیاست های فروش و ترجیح ارتباط مستقیم فروشگاه ها با تولیدکنندگان و واردکنندگان در این نمایشگاه محقق خواهد شد.
امیدواریم که حضور تمام اقشار مرتبط با این صنف باعث پویایی و رونق تولید و اقتصاد کشور در این دوره از نمایشگاه باشد. ان شاءلله هفتمین نمایشگاه بین المللی نوشت افزار و تجهیزات مهندسی کشور