برای بسیاری از افراد محل کار پس از مدتی به یک کابوس واقعی تبدیل می شود. تحت این شرایط آنها کمترین تمایل را برای حضور در شرکت خواهند داشت.
اگرچه ممکن است تصور کنید که با تغییر شغل همه چیز بهتر خواهد شد، با این حال نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که شما به زمانی در حدود دو سال نیاز خواهید داشت تا در حوزه جدید، به خوبی جا افتاده و موقعیت بهتری را به دست آورید. تحت این شرایط این تغییرات مداوم می تواند روند رو به رشد شما را با مشکلاتی مواجه سازد. درواقع در صورتی که از سطح درآمد و آینده شغلی خوبی برخوردار هستید، توصیه می شود که در ترک موقعیت شغلی حال حاضر، عجله نداشته باشید. درواقع برای بهبود وضعیت کاهش تمایل شما، راهکارهای دیگری نیز وجود دارد که در ادامه برخی از آنها را بررسی خواهیم کرد.
۱-یک استراحت نسبتا طولانی داشته باشید
یکی از رایج ترین شرایطی که باعث می شود تا افراد تمایلی به ادامه فعالیت نداشته باشند، گذراندن یک دوره سخت و پرفشار است، با این حال نکته ای که معمولا به آن توجه نمی شود این است که چنین شرایطی، صرفا موقتی بوده و قرار نیست که همه چیز ابدی باشد. به همین خاطر یک استراحت یک یا چند هفته ای، می تواند باعث شود تا شما به وضعیت سابق بازگردید.
به همین خاطر توصیه من به تمامی کارمندانی که به فکر تغییر شغل و محل کار هستند این است که یک وقفه میان کار خود ایجاد کرده و پس از طی کردن این مرحله، اوضاع را بررسی نمایند. همچنین این امر که شیوه کاری خاص خود را داشته باشید، کمک خواهد کرد تا با فشار کمتری مواجه شوید. برای مثال ممکن است برای شما استراحت های کوتاه ولی متعدد، به مراتب بهتر از موارد کم ولی طولانی مدت در طول روز باشد.
۲-برای خود جوایزی را تعیین نمایید
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که هرگز تا زمان پیدا کردن شغلی بهتر، مدیر شرکت را از تصمیم خود آگاه نکنید. این موضوع می تواند باعث شود که با یک دوره طولانی بیکاری مواجه شوید که بدون شک زندگی شما را دستخوش تغییرات بدی خواهد کرد. در این راستا از مواردی که باعث خواهد شد تا علاقه شما برای حضور در شرکت و محل کار بیشتر شود، ایجاد جوایزی خواهد بود. برای مثال می توانید کتاب مورد علاقه خود را در دفتر کار بگذارید تا برای ادامه مطالعه آن، تمایل بیشتری برای حضور در شرکت داشته باشید. در این راستا جایزه شما می تواند هر موردی باشد. به همین خاطر ابدا خود را به موارد کم، محدود نکنید. در این رابطه شما حتی می توانید برای به اتمام رساندن اقدامات خود نیز جوایزی را تعیین نمایید.
۳-یک فهرست کارهای روزانه جذاب برای خود تهیه نمایید
اگرچه این دست از فهرست ها کاملا کاربردی محسوب می شوند، با این حال ایراد عمده آنها این است که تمامی وظایف طول روز را در یک صفحه به نمایش درآورده و جذابیت بصری لازم را ندارند. در این رابطه می توانید با جست و جویی در اینترنت، به نمونه های جذاب با فرمتی شبیه به بازی، مواجه شوید. این امر کمک خواهد کرد تا علاقه شما برای به اتمام رساندن وظایف، بیشتر شود. در این زمینه بهترین گزینه، اپلیکیشن های موجود محسوب می شود. مزیت دیگر این فهرست ها، عدم اشغال فضا و ایجاد حس یک بازی نسبت به کارهایی است که تا دیروز نسبت به آنها حس خوبی را نداشته اید.
۴-خود را تنها تصور نکنید
درواقع یک محل کار تنها زمانی معنا پیدا خواهد کرد که افراد با یکدیگر همکاری لازم را داشته باشند. در این راستا نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که بسیاری از افراد تصور می کنند در شرکت تنها بوده و باید وظایف تعیین شده را شخصا انجام دهند، با این حال شما می توانید در این رابطه نیز همکاری های لازم را با سایر کارمندان شرکت داشته باشید.
برای مثال ممکن است علت عدم علاقه شما به محل کار فعلی، برخی از وظایفی باشد که در آنها تخصص و یا تجربه لازم را ندارید، با این حال این احتمال وجود دارد که در شرکتی، افرادی دیگر وجود داشته باشند که این دسته از اقدامات را به سادگی انجام می دهند. تحت این شرایط شما می توانید وظایف را با دیگران تعویض کرده و یا در کار یکدیگر، کمک نمایید. این امر بدون شک در نگرش شما نسبت به فعالیتی که هم اکنون مشغول به آن هستید، تاثیرگذار خواهد بود.
۵-شروع کوچک را فراموش نکنید
درنهایت برای این امر که تمایل شما برای حضور درمحل کار بیشتر شود، راهکار دیگری نیز وجود دارد و آن شروع با اقدامات کوچک است. درواقع این موارد برای افراد هیچ گونه مشکلی محسوب نشده و سریعا تمام می شوند. این امر کمک خواهد کرد تا حضور در شرکت برای شما سخت نباشد. این امر درست به مانند این است که شما یک غذایی را که دوست ندارید، با دسر و یا نوشیدنی آغاز کنید. این امر باعث خواهد شد تا تمایل شما برای صرف آن، بیشتر شود.
به عنوان توصیه پایانی بهتر است که اگر هنوز در محل کار با مشکل مواجه هستید، از یک روانشناس هم کمک بگیرید. درواقع برای بسیاری از افراد مشکلاتی درونی وجود دارد که تحت این شرایط تغییر شغل، تنها تاثیر موقتی به همراه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: