آشنایی با چاپ گود

0
661
چاپ گود چاپ هلیوگراور

چاپ گود که به چاپ گراوری، هلیوگراور، فرورفته و یا اینتالیو نیز معروف است به روشی از فرآیند چاپ گفته می‌شود که طرح موردنظر روی فرم چاپ به‌صورت گود شکل گرفته و پس از تغذیه قسمت‌ های گود توسط مرکب بر اثر تماس کار با آن عمل چاپ روی ماده چاپ شونده صورت گیرد.

مرحله قبل از چاپ

برای ساخت فرم چاپ در این روش طرح موردنظر به شکل سلول‌ ها و فرورفتگی‌ های ریزی روی سطح فلزی تخت و یا سیلندر روکش شده با مس یا آلیاژ، گود می‌شود. این عمل با استفاده از لیزر و وسایل دیگر حکاکی قابل‌ اجرا بوده ولی امروز استفاده از لیزر و روش عکاسی در صنایع موردتوجه قرار دارد.

چاپ گودروش عکاسی

برای ساخت فرم چاپ گود به روش عکاسی ابتدا سطح فلزی تخت و یا سیلندر را توسط مواد حساس پوشانده و پس از خشک شدن کامل آن، فیلم مورد نظر را روی فرم چاپ قرار می‌ دهیم به‌ نحوی‌ که کاملاً وکیوم شده و روی فیلم به روی ماده حساس قرار گرفته باشد سپس مرحله نوردهی انجام می‌ شود.

چاپ گوددر این مرحله با عبور نور از قسمت‌ های بدون طرح فیلم و برخورد با سطح حساس، باعث تثبیت و استحکام ماده حساس در این نقاط می‌ شود. پس از پایان زمان نوردهی فیلم را از سطح فرم جدا کرده و آن را با اسید شستشو می‌ دهیم. قسمت‌هایی از مواد حساس که پس از برخورد نور زنجیره مولکولی تشکیل داده‌اند باعث ممانعت از برخورد اسید با سطح فلز می‌شود ولی حرکت فرم چاپ در اسید باعث ایجاد فرورفتگی‌ هایی در سطح خام مواد حساس شده و پس از ایجاد سلول‌ های گود در حد مشخص فرمت چاپ آماده استفاده در ماشین چاپ می‌ شود.

چاپ گود

مرحله چاپ

ماشین‌ های چاپ گود با دو سیستم فرم چاپی تخت و سیلندری به‌ صورت تک رنگ و چند رنگ که می‌ تواند به‌ صورت شیت و یا تغذیه شوند مورد استفاده قرار می‌ گیرند. تعداد فرم‌ های استفاده شده در این روش نیز با توجه به تعداد رنگ‌ های کار تهیه می‌ شود.

چاپ گود با فرم چاپی تخت

ماشین‌ های چاپ گود با فرم چاپ تخت که به چاپ پد نیز مشهور هستند ابتدا کار به‌صورت شیت درون دستگاه قرار داده می‌ شود، سپس مرکب توسط یک تیغه پخش‌ کن تمامی سطوح فرم چاپ را فرا گرفته و توسط تیغه موسوم به دکتر بلید مرکب از سطح آن پاک شده و ولی در قسمت‌ های گود همچنان باقی می‌ ماند.

چاپ گوددر مرحله بعد چاپ گود بالشتکی از جنس سیلیکون و یا مشابه آن که پد نامیده می‌ شود ابتدا روی فرم چاپ فشرده شده تا تصویر فرم چاپ را از نقاط گود به شکل ناخوانا برداشته و روی کار منتقل می‌ کند.

چاپ گوداین روش قابلیت چاپ به روی هر نوع جنس و سطحی را داشته و برای کارهایی مانند چاپ روی خودکار، ظروف آشپزخانه، وسایل الکتریکی، ماشین‌ آلات، کارهای تبلیغاتی و امثال آن مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

 چاپ گود با فرم چاپی سیلندری

در ماشین‌های چاپ گود با فرم چاپ سیلندری ابتدا کار از تغذیه به‌صورت رول به درون دستگاه هدایت شده و سپس با حرکت سیلندر در سینی مرکب قسمت‌های گود و سطح فرم چاپ توسط مرکب تغذیه می‌شود. عبور این سیلندر مقابل تیغه موسوم به دکتربلید باعث می‌شود مرکب از قسمت‌ های سطح سیلندر پاک شده و مجدداً به مرکبدان برگردانده شود بدین ترتیب مرکب فقط در قسمت‌های گود سیلندر باقی می‌ماند؛ سپس توسط سیلندر فشار سطح کار با این سیلندر مماس شده و مرکب موجود در حفره‌های سیلندر روی ماده چاپ شونده منتقل می‌شود.

چاپ گودبه دلیل سرعت زیاد در ماشین‌های گراور و مرکب گیری سریع آن توسط سیلندر فرم، از مرکب رقیق با قدرت خشک‌شوندگی بالا استفاده می‌شود. با این حال یک واحد خشک‌کننده پس از هر برج چاپی مرکب را قبل از چاپ رنگ بعدی خشک کرده و آماده انتقال به دیگر برج چاپی می‌ شود. بدین ترتیب هر رنگی روی رنگ قبلی خشک‌شده چاپ می‌شود که باعث وسعت دامنه چگالی‌ های قابل‌دستیابی و شفافیت مناسب در هر فرآیند چاپی تا بیشترین حد ممکن خواهد شد.

 ماشین‌ های چاپ گراور معمولاً مجهز به تعداد زیادی واحد چاپی هستند که به‌این‌ترتیب می‌توان در یک بار گذر کار از داخل ماشین تعداد متنوع رنگ روی هر طرف کار به‌صورت پشت و رو چاپ شود.

بیشتر بخوانید: معرفی انواع چاپ هنری

چاپ گود

 کلیه چاپ‌ها در این ماشین توسط سیستم‌های کنترل خودکار تنظیم می‌شود. این ماشین‌ها بیشتر برای چاپ محصولاتی که قابلیت جذب مرکب بالایی دارند و به‌صورت تصاویر رنگی هستند مناسب‌اند و برای چاپ‌هایی مانند چاپ تمبر، کاغذدیواری، پارچه، کاغذ، پلاستیک و چاپ بسته‌بندی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

مقاله قبلیعرضه قطعات یدکی تقلبی در بسته بندی اورجینال
مقاله بعدیپیگیر اختصاص کاغذ دولتی هستیم

یک پاسخ بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.