امروزه تمام فروشنده ها در هر صنفی فاکتور دارند و از آن در زمینه های گوناگونی استفاده میکنند. عده ی زیادی از افراد هستند که درباره انواع چاپ فاکتور و قیمت فاکتور چیزی نمیدانند.
اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که میخواهید درباره چاپ فاکتور و انواع آن اطلاعات بیشتری را بدست آورید؛ ما در این مقاله، تمام چیزی که شما باید از چاپ فاکتور بدانید را به شما میگوییم.
چاپ فاکتور
فاکتور سند رسمی و تجاری است که تمامی فروشندگان باید آن را داشته باشند و به عنوان ضمانت خرید به خریدار بدهند. زیبایی فاکتور شما میتواند حس معتبر بودن کسب و کار شما را به مخاطب منتقل کند. فاکتورها در انواع کربن لس، تحریر ۷۰، فاکتور قبضی، چاپ فاکتور رسمی دارایی و غیره قابل چاپ هستند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند و برای منظور خاصی استفاده میشوند.
چاپ فاکتور در اندازه های a3، a4 و a5 و در نسخه های دو برگی، سه برگی و چهار برگی انجام میشود. همچنین برای این محصولات از انواع کاغذهای کاربن لس، تحریر و غیره با گرماژهای ۵۰، ۷۰، ۸۰، ۹۰، ۱۰۰ و ۱۳۵ گرم استفاده میشود.
چاپ فاکتور کاربن لس
همانطور که از اسم این نوع فاکتور مشخص است؛ شما در هنگام استفاده از آن نیازی نیست که بین صفحات کاربن قرار بدهید. این موضوع باعث سهولت و افزایش سرعت در صدور فاکتور میشود. تولید این فاکتورها در نسخه های دو برگی، سه برگی و چهار برگی و در رنگ های سفید، صورتی، سبز و زرد امکان پذیر میباشد. بیشترین میزان مصرف از چاپ فاکتور کاربن لس در هتل ها، بیمه ها، شرکت های بازاریابی و بازرگانی، شرکت های هواپیمایی و غیره میباشد.
کاغذ کاربن لس انواع مختلفی دارد که کیفیت هر یک با دیگری متفاوت است. با کیفیت ترین کاغذ کاربن دار مربوط به برند اندونزی میباشد.
چاپ فاکتور تحریر
این نوع فاکتور به دلیل قیمت بسیار مناسبی که دارد؛ در دسته پرفروش ترین محصولات بازار قرار میگیرد. بر خلاف فاکتور کاربن لس، شما باید در این نوع فاکتور از کاربن در بین صفحات استفاده کنید. از آنجایی که در چاپ فاکتور تحریر از کاغذ های عمومی استفاده میشود؛ کیفیت بسیار بالاتری نسبت به فاکتور کاربن لس دارند. چاپ این فاکتورها به صورت دو برگی و یا سه برگی و در نسخه های تک رنگ، دو رنگ و یا تمام رنگی انجام میشود.
انواع فاکتور
به صورت کلی چاپ فاکتور به دو صورت رسمی و غیر رسمی انجام میشود. فاکتور رسمی برای شرکت هایی است که باید همیشه یک نسخه از فاکتور را به اداره مالیات تحویل بدهند. این شرکت ها زمانی که فاکتور را برای مشتری صادر میکنند؛ باد مالیات بر ارزش افزوده را در آن محاسبه کنند. این شرکت ها پس از آن که این مالیات را از مشتری دریافت کردند؛ باید آن را به اداره مالیات پرداخت کنند.
فاکتورهای غیر رسمی اما برای مشاغلی هستند که فاکتورها را تنها به درخواست مشتری صادر میکنند. در این مشاغل نیازی به ارائه فاکتور به اداره مالیات نیست. چاپ فاکتور غیر رسمی معمولا برای کسب و کارهای کوچک و غیر دولتی بسیار مناسب است.
بیشتر بخوانید:چاپ جعبه فست فود؛ اهمیت ها و کاربرد ها
نکات مهم در طراحی و چاپ فاکتور
مانند خدمات دیگری همچون چاپ کاتالوگ، بروشور، چاپ جعبه و غیره که باید نکات خاصی را رعایت کنید؛ برای چاپ فاکتور نیز شما باید نکات خاصی را رعایت کنید تا بتوانید بهترین کیفیت در فاکتور را دریافت کنید. این نکات عبارتند از:
- سعی کنید از یک طراحی کاملا زیبا برای فاکتورهای خود استفاده کنید. این کار باعث میشود تا مخاطب شما حس بهتری را به برند شما پیدا کند.
- رزولوشن فایل مد نظر شما باید ۳۰۰ پیکسل به ازای هر اینچ باشد.
- از مد رنگی CMYK در هنگام طراحی استفاده شود.
- اگر ابعاد شما از استانداردهای این محصول بزرگتر یا کوچکتر بود؛ حتما این موضوع را به مجتمع چاپ مورد نظر خود بگویید.
- پیش از طراحی، در نظر داشته باشید که بخشی از قسمت بالایی فاکتور مربوط به چسب یا منگنه میباشد.
- به هیچ وجه از رنگ تمپلات در چاپ فاکتور استفاده نکنید.
- شما میتوانید برای برگه های دوم و سوم از رنگ های دیگری استفاده کنید.
- از کاغذ با گرماژ مناسب برای این کار استفاده کنید.
- اگر میخواهید خدماتی مانند طلاکوب ۴.۵ ورقی و یا نقره کوب را روی فاکتور خود اعمال کنید؛ فایل آن را به صورت جدا آماده کنید.
- حتما برای خط برش یک حاشیه امن را در نظر بگیرید.
- برای طراحی میتوانید از نرم افزارهای طراحی فاکتور کمک بگیرید.
قیمت چاپ فاکتور
قیمت چاپ فاکتور با توجه به نوع کاغذی که شما میخواهید در فاکتورهای خود استفاده کنید میتواند متفاوت باشد. همچنین دو برگی یا سه برگی بودن فاکتور و همینطور تعداد شماره فاکتور مدنظر شما تاثیر کاملا مستقیمی روی این موضوع میگذارد.