13.9 C
Tehran
پنجشنبه، ۱ آذر ۱۴۰۳
مجتمع چاپ نقش الماس
چاپ فاکتور مهیار
مجتمع چاپ نقش الماس
چاپ فاکتور مهیار
previous arrow
next arrow
فریدون بشارتی

فریدون بشارتی؛ گراورسازی از گیلان

فریدون بشارتی از جمله پیشکسوتانی است که در سیزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ که در تاریخ 22 مهرماه سال جاری در سالن بین‌المللی همایش‌های صداوسیما برگزار شد، به پاس یک عمر تلاش در صنعت چاپ توسط مسئولان برگزارکننده مورد تجلیل قرار گرفت
میریونس جعفری

میریونس جعفری؛ کاروانسالار صنف

«میریونس جعفری» نزدیک به 52 سال است که در صنعت چاپ ایران فعالیت می‌کند. جعفری در اسفندماه سال 1327 در شهر اردبیل به‌دنیا آمد. وی از همان نوجوانی وارد صنعت چاپ شد
اکبر قاسمیه

حاج‌ اکبر قاسمیه؛ هنرمندی از صنعت چاپ

در طول 200 سالی که از ورود صنعت چاپ به ایران می‌گذرد، بزرگ‌مردانی چون «حاج‌ اکبر قاسمیه» بوده‌اند که این صنعت را با فداکاری و از خودگذشتگی خود حفظ کرده‌اند و همین‌ ها هستند که می‌توانند پلی باشند برای انتقال دانش تجربی به نسل جدیدی که قرار است با تکیه بر علم روز وارد این صنعت شوند.
مسعود روغنیان

مسعود روغنیان؛ چاپخانه دار استخوان دار

«مسعود روغنیان»، پیشکسوت صنعت چاپ و صحافی و صاحب‌امتیاز چاپ شباهنگ، سومین فرزند خانواده‌ای پرجمعیت است که در 11 فرودین 1313 در شهر همدان به‌دنیا آمد.
علی امین‌ اللهی

علی امین‌ اللهی؛ از حروفچینی تا بی حرفی

آقای علی امین‌ اللهی از پیشکسوتان صنعت چاپ ایران، حدود سه ماه است که در بستر بیماری به‌سر می‌برد و با بیماری طاقت‌فرسای سرطان مبارزه می‌کند. از این‌رو، گزارش چهره‌های ماندگار این شماره را به این عزیز فرهیخته اختصاص دادیم.
حسن قاسمی

حسن قاسمی؛ سال های عشق و تلاش

صراحت کلام، مناعت‌‌ طبع، مردم‌داری و قدرشناسی از ویژگی‌های بارز حسن قاسمی است. وقتی با او به گفت‌وگو می‌نشینید، زمان از دست‌تان خارج می‌شود و دل‌تان نمی‌خواهد هم‌صحبتی با ایشان به پایان برسد. «حسن قاسمی» آن‌چنان خوش‌رو و با حوصله به سؤالات‌مان پاسخ داد که سپری‌شدن زمان را احساس نکردیم.
بیژن درویش‌ کجوری

بیژن درویش‌ کجوری؛ استاد مسلم چاپ

«بیژن درویش‌کجوری» از همین افراد است. استاد فرزانه‌ای که همیشه و در همه‌حال دنبال تزریق دانش و علوم روز به صنعت چاپ بوده و هست.
محمدعلی فتحیان

محمدعلی فتحیان؛ مرد دوران جنگ

محمدعلی فتحیان، پیشکسوت بزرگی که در دوران جنگ و جبهه، مسئولیت اداره چاپخانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به‌مدت حدود 14 سال و در دوران دفاع‌مقدس عهده‌‌دار بود
محمد بلالی

محمد بلالی؛ صریح، صادق، صبور

به‌جرأت می‌توان گفت اگر تدابیر اشخاصی چون «محمد بلالی» نبود، گذشته به امروز وصل نمی‌شد. مردانی چون او بودند که توانستند پایه‌های صنعت چاپ را استوار نگه دارند.
عبدالرحیم جعفری

عبدالرحیم جعفری؛ امیرکبیر چاپ

مردی سخت‌کوش (عبدالرحیم جعفری) با دستی خالی و همتی بلند، آن‌را برپا کرده، دیگر تنها شنیدن یک نام کافی نیست؛ باید او را شناخت و راز این پویایی و پیشرفت را از زبان خودش شنید.
اصغر اظهری

اصغر اظهری؛ چاپچی خیر، ورزشکار دلسوز

در یکی از آخرین‌ روزهای شهریورماه و در یک پذیرش گرم و خودمانی در دفتر چاپ باستان، مهمان «اصغر اظهری» بودیم تا با هم یادی از گذشته‌ های دور کنیم و آلبوم‌ها را ورق بزنیم.
اسکندر خمسه پور

اسکندر خمسه‌ پور؛ پوینده دریای چاپ

اسکندر خمسه‌ پور برای اهالی چاپ‌ و نشر نامی آشناست؛ چه آن‌هایی که بر سر کارند و دستی بر آتش دارند و چه کسانی که مدت‌هاست به بازنشستگی رسیده‌اند.
حاج رضا نیکونام

حاج رضا نیکونام؛ نیکونام صنف صحاف

گفت‌ و گو با حاج رضا نیکونام؛ کسی‌ که کوله‌ باری از تجربه و دانش با خود دارد، هم سخت است و هم شیرین. به‌ نظر می‌ رسد که دست تقدیر و خواست الهی ما را به‌ سوی پیشکسوتانی هدایت می‌ کند که خاطرات زیبایی را از سال‌ های دور همچون گنجی در سینه‌ی خود نهفته دارند.
بیوک خوش‌ قدم

بیوک خوش‌ قدم؛ فعال خودساز

همان‌طور که در شماره‌ی گذشته شاهد بودید، کاروان مهربانی میهمان یکی از پیشکسوتان صنعت چاپ، آقای «بیوک خوش‌ قدم» بود. به همین علت، در گزارش پیشکسوت این شماره، به شرح زندگی و خاطرات ایشان از زبان خودشان پرداخته‌ایم. با ما همراه شوید.
نصرت اله شاملو

نصرت اله شاملو؛ عاشق، ورزشکار، صحاف

ساعت حدود 11 صبح بود که وارد دفتر کار نصرت اله شاملو شدیم. شاید فضای دفتر کمی سرد بود، اما شیرینی کلامش فضا را گرم کرده بود. لرزش دستان و سپیدی موهایش حکایت از سال ها تجربه می کرد، اما دلش دفتری از خاطرات تلخ و شیرین با خود به همراه داشت.
عباس پات نشین

عباس پات نشین؛ صحافی از ایران

«عباس پات نشین» برای فعالان عرصه ی صحافی، چاپ و کسانی که از دور و نزدیک دستی بر آتش صنعت چاپ کشور دارند، نام بیگانه ای نیست.
پرویز محمدی

پرویز محمدی؛ از حروف‌چینی تا چاپ مشعل آزادی

پرویز محمدی مدیریت چاپ مشعل آزادی با روی گشاده به استقبالمان آمد. چشمانش از مهربانی برق می زد و گرمی کلامش سردی هوای اتاق را از یادمان می برد. فروردین سال 1336 درست در اولین روز عید در میدان اعدام به دنیا آمد. پدرش کشاورز و اصالتاً اراکی بوده است. 
محمد کلاری

محمد کلاری؛ مرد انقلابی چاپ

محمد کلاری؛ موهایش سفید است، اما خودش می گوید دلم جوان است. سر زندگی و شادابی اش زبانزد عام خاص است. کمتر برنامه و یا مجلسی می توان رفت و او را جلوی جمع ندید. خاطرات مبارزات انقلابی اش خود به تنهایی یک کتاب می شود.
غلامرضا سحاب

غلامرضا سحاب؛ سفیر نقشه و جغرافیا

در مراسم افتتاحیه موزه چاپ، آقای غلامرضا سحاب را دیدم. با دقت به وسایل و ابزار جمع‌آوری شده نگاه می کرد و با آقای دمیرچی گرم صحبت بودند، صحبت های شیرین چاپ و خاطره های دور، فرصت را غنیمت شمردم و با او قرار مصاحبه را گذاشتم.
حسین عسگری

حسین عسگری؛ چاپ با تبصره دانش

«فروغ دانش» عنوان چاپخانه ای است که مطمئناً برای خیلی از فعالان در این صنعت آشناست. باید بگویم که مهربانی و همدلی ای که در بین کارگران این مجموعه بود صفایی دیگر داشت. خوب؛ از حاشیه ها بگذریم و به پای سخنان «حسین عسگری» مدیریت مجموعه بنشینیم