بسته بندی خرما و گسترش صادرات

    0
    635
    بسته بندی

    خرما یکی از محصولات بسیار مهم در جنوب کشور به حساب می آید که می تواند به لحاظ اشتغال زایی به شدت موثر باشد  اما مسئله ای که اینجا مطرح است مشکل فرآوری و بسته بندی این کالای مهم جنوب است.

    اگر بتوان در این بخش به خوبی عمل کرد می توان در بخش صادرات این محصول موفق شد. اما این کار نیازمند برنامه ریزی های فراوانی است. به دلیل ضعف در مراحل فرآوری و بسته‌بندی ، ارزش افزوده این محصول نصیب کشورهایی می‌شود که به فناوریهای جدید کاشت ، برداشت ، نگهداری ، فراوری و بسته‌بندی مجهز شده‌اند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری صداو سیما مرکز بوشهر ؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر می گوید: سالانه ۱۶۲هزار تن محصول از نخیلات استان بوشهر تولید می‌شود که از این میزان ۹هزار و ۵۰۰ تن در مرحله خارک( خرمای نارس) معادل ۶ درصد، ۴۶هزار تن رطب معادل ۲۹ درصد و ۱۰۶هزار و ۵۰۰ تن خرما معادل ۶۵ درصد برداشت می شود.

    این مقام مسئول در استان بوشهر گفت: عمده خرمای استان بوشهر در  خود کشور به مصرف می رسد چیزی حدود ۳۰ هزار تن صادرات داریم . صادرات این محصول به  کشورهای هند، پاکستان، آسیای میانه، روسیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپایی  است.

     خیلی از کشورها با  شناسایی سلیقه مخاطب و آگاهی از نیاز های او اقدام به صادرات این محصول می کنند این کشورها  خرما را در بسته بندی های زیبا و شکیل عرضه می کنند و به این ترتیب سود فراوانی را عاید کشورشان می کنند.

    مدرس خیابانی گفت:با افزایش و بهبود زیرساخت‌ها از جمله ساخت سردخانه و کارخانه جات بسته بندی و فرآوری که اکنون در حال انجام است می‌توانیم صادرات را بهبود ببخشیم.

    معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهرهم با بیان اینکه نهضت عظیمی در بخش سردخانه استان بوشهر انجام گرفته است افزود:۱۹۰۰ تن سردخانه داشتیم که اکنون به ۳۷هزار تن رسیده است.

    زرین فر افزود: از پارسال تا کنون بخشی از مبالغ وصول شد و در تلاش هستیم اعتبارات به طور کامل وصول شود.

    وی همچنین از بخش خصوصی درخواست کرد تا حضور بیشتری در این حوزه داشته باشد تا سهم دولت کاهش یابد به ویژه در بخش‌های آموزشی، بسته بندی و نوآوری دقت بیشتری شود تا مشکلی به وجود نیاید.

    استان بوشهر جایگاه مهمی در تولید محصولات کشاورزی دارد به گونه‌ای که بعداز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، بیشترین اشتغال در استان بوشهر در حوزه کشاورزی است.

    صادرات خرما  در گرو بسته بندی مناسب است

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر گفت: استان بوشهر دومین تولیدکننده خرما در کشور است که ۲۰ درصد خرمای آن صادر می‌شود.

    خورشید گزدرازی اظهار داشت: استان  بوشهر با بیش از ۶ میلیون اصله نخل در سطح ۳۴ هزار هکتار نخلستان سالانه ۱۵۰ هزار تن خرما تولید می‌کند.

    الهیاری یکی از تاجران و فعالان اقتصادی در حوزه خرما می گوید:میزان تولید و صادرات خرما در استان بوشهر حاکی از کمبود امکانات لازم برای فراوری ، بسته‌بندی ، سردخانه و صادرات این کالای ارزشمند است که اقتصاد بخش عمده‌ای از نخلداران استان بوشهر به خصوص در شهرستانهای دشتستان ، تنگستان دشتی و جم را زیرپوشش قرار داده است و می طلبد متولیان امر با برنامه ریزی بهتر و دعوت از سرمایه گذاران سود سرشار این ماده غذایی در صادرات کاهای غیر نفتی را برای مردم این استان و کشورمان رقم زنند .

    حاجی یکی دیگر از تاجران خرما در استان نیز پیشنهاد برگزاری نمایشگاه در دیگر استانها را داده و می گوید: برگزاری نمایشگاه خرما در استانهای سردسیری که موقعیت کشت خرما را ندارند بسیار خوب است چرا که هم باعث آشنایی بیشتر مردم آن مناطق با خرما و محصولات جانبی آن می شود و هم با طرحها و  ایدها یی که می دهند آشنا می شویم.

    رئیس اتاق بازرگانی صنایع ، معادن و کشاورزی بندر بوشهر هم می گوید: باید برای صادرات خرما و پذیرش بازارهای جهانی به کیفیت محصول و فراوری آن توجه ویژه کرد.

    خورشید گزدرازی با بیان اینکه روی بسته های بیشتر خرمای های بسته بندی این استان عبارت ‘درجه یک’ نوشته شده که این عمومیت بخشی اجحافی بزرگ در حق خرمای باکیفیت بوشهر است.

    رئیس اتاق بازرگانی صنایع ، معادن و کشاورزی بندر بوشهر بیان کرد: تنها با شعارهای مبنی بر کیفیت بخشی، گره از مشکلات این بخش باز نمی شود و در عمل باید وارد کار کنترل با هدف صادرات خرمای با کیفیت شویم.

    گزدرازی می گوید : خرمای با کیفیت استان بوشهر که امروز با تحمیل هزینه هایی گزاف به نخلداران در بخش های مختلف همراه شده است  با کیفیت بخشی می تواند بخش قابل هزینه های تولید را پوشش دهد.

    رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر با تاکید برضرورت تشکیل کمیته ویژه نظارت  بر صادرات خرما گفت: در حوزه صادرات محصول خرما برای ساماندهی مناسب باید کمیته ویژه نظارت بر صادرات محصول خرما تشکیل شود که در صورت تحقق چنین تشکلی اتاق بازرگانی مهیای همکاری با این تشکل است.

    امیر شهریاری عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بندر بوشهرهم می گوید : صادرات خرمای استان بوشهر با گذشت بیش از چندین دهه هنوز به شکل سنتی انجام می شود که در این ارتباط باید ساماندهی مناسبی صورت گیرد.

    دیگر عضو اتاق بازرگانی بندر بوشهرمعتقد است : در این استان ۴۰ واحد صنعتی بسته بندی خرما فعال است با توجه به اهمیت بسته بندی با کیفیت در صادرات خرما ، آشنایی فعالان حوزه بسته بندی خرما در این استان با دانش های روز و مطابق با استانداردهای جهانی اجتناب ناپذیر است.

    علی محمد صمیمی می گوید : بیشتر فعالان چرخه صنعت خرما با علم روز و آخرین تکنولوژی‌ها و دستاوردهای دنیا در زمینه خرما بیگانه‌اند و برگزاری تورهای بین المللی با هدف ارائه آموزش مناسب به آنها الزامی است.

    وی می افزاید : وجود سردخانه‌های مجهز و پیشرفته متناسب با نوع محصولات و شرایط نگهداری میان‌مدت و بلندمدت آن‌ها کاملا ضروری است که متاسفانه در استان بوشهر این گونه تجهیزات بسیار نادر و معمولا در قطب‌های تولید مستقر نیستند.

    مدیر صنایع سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر می گوید : و احدهای بسته بندی صنعتی خرما در این استان حرکت به سوی برند سازی را آغاز کرده اند که این امر نوید بخش آینده ای روشن فراروی این محصول است.

    مصطفی قلی پور افزود: در ارتباط با چاپ کارتن های بسته بندی خرما هم کارهایی انجام می شود تا خرمای استان با سطح بندی های مختلفی وارد بازار هدف و از عمومیت بخشی عبارت درجه یک برای همه آنها پرهیز شود.

    کالاهای غیر نفتی همچون خرما و زعفران از کالاهایی هستند که قابلیت صادرات جهانی را دارند اما ضعفی که هست در خصوص صنعت بسته بندی است. این صنعت می تواند قابلیت های این کالاهای غیر نفتی را ارتقا بدهد اما نیازمند توجه مسئولین است.

    مقاله قبلیبرنامه ریزی برای نمایشگاه کتاب آغاز شد
    مقاله بعدیافزایش ناگهانی قیمت سکه

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.