تاثیر نوسانات قیمت ها بر بسته بندی مواد لبنی

    0
    43
    بسته بندی

    با نوسانات قیمت ارز تغییرات اساسی در قیمت همه کالاها ایجاد شده است. این تغییر قیمت بر همه کالاها اثر گذار بود به خصوص بر قیمت کالاهایی که وارد کشور می شود؛ بخش  بسته بندی کالا از مهمترین بخش های تولید یک کالا به حساب می آید و نوسانات قیمت ها بر این بخش بسیار اثر گذار بوده به طوری که این بخش با افزایش قیمت ناگهانی روبرو شده است.

    افزایش قیمت بسته بندی برقیمت کالاهای نهایی نیز به شدت تاثیر گذاشته و تولید کنندگان را تحت فشار شدیدی قرار داده است؛ مصرف لبنیات بر سلامت مردم تاثیر فراوانی دارد با وجود مقاومت تولید کنندگان در برابر گران کردن، مصرف این کالای اساسی افت شدیدی را تجربه می کند.

    عضو انجمن صنایع لبنی گفت: با وجود افزایش هزینه‌های تولید مانند قیمت شیر خام، حمل‌و‌ نقل و مواد بسته بندی اما صنایع لبنی نرخ محصولات خود را افزایش نداده اند و تحت فشار قرار دارند. این در حالی است که باید این فشار میان زنجیره‌های مختلف تولید تقسیم شود.

    محمد حسینی عضو انجمن صنایع لبنی ایران اظهار کرد: قیمت مواد بسته بندی و شیر خام در سال جاری افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته اما تولید کنندگان برای همراهی با مردم قیمت محصولات خود را افزایش نداده اند و اکنون تحت فشار قرار دارند.

    در این مقاله می خوانید

    هزینه‌های بسته بندی افزایش یافته

    وی افزود: با توجه به کاهش قدرت خرید مردم امکان افزایش نرخ فرآورده‌های لبنی نیز وجود ندارد و صنایع لبنی این شرایط را درک و تحمل می‌کنند اما باید شرایطی ایجاد شود که این فشار میان بخش‌های مختلف زنجیره‌های تولید، تقسیم شود.

    وی تصریح کرد: به دلیل وجود تحریم‌ها و تورم  موجود در جامعه با مشکلی ملی مواجه هستیم و به این مشکل باید به صورت  ملی  پرداخته شود اما در حال حاضر تمام مشکلات به‌صورت یکجانبه روی دوش تولیدکننده فرآورده‌های لبنی قرار گرفته است.

    حسینی با بیان اینکه هیچ نهادی خود را مسئول فرهنگ‌سازی برای مصرف لبنیات مسئول نمی‌داند اظهار داشت:  در  دهه‌های ۶۰  و  ۷۰  صدا و سیما برای مصرف شیر و لبنیات فرهنگ‌سازی انجام می‌داد اما در حال حاضر خود را در این ارتباط مسئول نمی داند و فرهنگ سازی ندارد.

    وی با بیان اینکه شیب سرانه مصرف شیر در ایران به شدت در حال کاهش است گفت: سرانه مصرف شیر در ایران کمتر از  ۸۰ کیلوگرم در سال است که معادل یک لیوان ۲۵۰ میلی‌لیتری در روز می‌شود, این  سرانه شامل محصولاتی  کم ارزش‌تر مانند پنیر پیتزا نیز می‌شود.

    حسینی اظهار داشت: سرانه ۸۰ کیلوگرمی شیر در ایران در از کشورهای پیشرفته و حتی متوسط جهانی نیز بسیار  پایین‌تر  است  به‌طوری‌که متوسط مصرف جهانی این محصول حدود ۱۱۳ کیلوگرم در سال و در کشورهای پیشرفته نیز حدود ۳۰۰ کیلوگرم در سال  سرانه دارند.

    وی گفت: شیر با توجه به پروتئینی مفید و قیمت ارزان‌تری که دارد می‌توانند جایگزینی برای مصرف گوشت‌های قرمز و سفید باشد، این امر به داشتن جامعه سالم‌تر در کشور کمک می‌کند.

     عضو انجمن صنایع لبنی با اشاره به اینکه برای حمل و نقل محصولات خود از خودروهای بنزین سوز  استفاده می شود  اظهار داشت: اعمال این افزایش هزینه هادر نهایت منجر به افزایش هزینه های تولید می‌شود که نرخ دقیق آن در انجمن صنایع لبنی در حال محاسبه است.

    وی تاکید کرد: محصولات پتروشیمی را خود دولت و شرکت‌های خصوصی عرضه می‌کنند و می‌توانند انعطاف بیشتری با تولیدکننده  داشته باشند تا در نهایت شیر به قیمت کمتری به‌دست مصرف‌کننده نهایی برسد.

    حسینی در واکنش به اینکه مگر شرکت‌های پتروشیمی نرخ مصوبی برای عرضه محصولات خود به واحدهای تولید ندارند اظهار داشت:  این محصولات نرخ مصوب دارند اما تولید کنندگان در مواردی نمی توانند این محصولات را به نرخ مصوب تامین کنند؛ صنایع با توجه به عجله‌ای که برای عرضه محصولات خود در بازار دارند مجبور هستند که نیاز خود به مواد پتروشیمی را از بازار آزاد نیز تأمین کنند.

    عضو انجمن صنایع لبنی گفت: شیر خام نیز با وجود اینکه دارای قیمت مصوب ۲۳۹۰ تومان است اما در مقام عمل شیر خام به قیمت‌های ۲۶۶۰ تومان تا ۲۷۰۰ تومان به دست صنایع لبنی می‌رسد.

    بیشتر بخوانید:

    بسته بندی صنایع دستی راهی به سوی بازارهای جهانی
    هزینه های صنایع بسته بندی کاهش خواهد یافت

     

    مقاله قبلیقیمت بنزین تک نرخی می شود
    مقاله بعدیموج همدلی درنمایشگاه چاپ

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.