نقش مهم صنایع تبدیلی در تولید و فروش صنایع غذایی مازندران

    0
    94
    صنایع تبدیلی

    مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی مازندران گفت: ۵۷ درصد طرح‌های صنایع تبدیلی و غذایی استان مربوط به زراعت و شالیکوبی‌ها و ۳۳ درصد از مجوزهای صادر شده مربوط به حوزه باغبانی‌، سورتینگ‌ها و بسته بندی میوه تازه را به خود اختصاص داده است.

    به گزارش چاپ و نشر به نقل از خبرگزاری فارس، پرویز موسی‌نژاد با بیان اینکه صنایع غذایی ۸۵ درصد صنایع تبدیلی و تکمیلی استان را که مربوط به بخش کشاورزی را تشکیل می‌دهد، اظهار کرد: توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی از لحاظ تولید و اشتغال سبب رشد و شکوفایی در سطح کلان اقتصادی می‌شود.

    وی گفت: حمایت از توسعه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی، تشویق به سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌های نگهداری محصولات کشاورزی با هدف افزایش عمر ماندگاری و کاهش ضایعات، استقرار عادلانه صنعت در تمام نقاط استان با توجه به مزیت‌های نسبی هر منطقه، توسعه صنایع تبدیلی همگام با الگوی کشت استان و دورنمای کشاورزی پایدار و آموزش بهره‌برداران در راستای ارتقاء دانش فنی از جمله وظایف مدیریت صنایع تبدیلی و تکمیلی در جهاد کشاورزی است.

    مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی مازندران افزود: آشنایی با تکنولوژی روز و افزایش بهره‌وری، ایجاد و تقویت تشکل‌ها در بخش خصوصی و واگذاری فعالیت‌ها به این بخش، هدایت واحدهای صنایع تبدیلی به منظور تولید بر مبنای استانداردهای ملی و بین‌المللی (ISO،HACCP و …)، حضور مستمر و فعال واحدهای صنایع تبدیلی در بازارهای ملی و بین‌المللی، کاهش ضایعات کشاورزی و افزایش ضریب تبدیل محصولات کشاورزی، فراهم کردن زمینه اشتغال و افزایش درآمد کشاورزان در راستای تحقق اهداف بخش، ارتقاء کیفیت و استاندارد تولیدات فرآوری شده، گسترش زیرساخت‌ها و استقرار واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی، ایجاد شرایط ویژه برای سرمایه گذاری خارجی و داخلی در صنایع تبدیلی از دیگر رسالت‌های بخش صنایع در کشاورزی است.

    این مسؤول خاطرنشان کرد: با توجه به تحولات تکنولوژی در پیشرفته‌ترین کشورهای صنعتی، توسعه بخش کشاورزی را نه تنها مکمل بخش صنعت می‌دانند بلکه اهمیت تولید غذا را در پیوند با امنیت خود ارزیابی می‌کنند به‌طوری‌که در کشور ما علاوه بر اینکه توسعه صنعتی، نسبتی با روندی که در دنیا صورت می گیرد ندارد از ارتباط آن با بخش کشاورزی غفلت شده است.

    موسی‌نژاد با بیان اینکه ۳۰ درصد محصولات کشاورزی ضایعات می‌شود،ادامه داد: کاهش ضایعات، ایجاد ارزش افزوده، اشتغالزایی و درآمدهای ارزی سبب حضور موفق در بازارهای بین‌المللی شده است می‌توان گفت؛ صنایع تبدیلی در فرآیند توسعه کشاورزی نقش کلیدی دارد.

    وی با بیان اینکه توجه به بخش صنایع در کشاورزی سبب تسریع در رشد و توسعه کشاورزی و اقتصادی می‌شود، گفت: استان مازندران با دارا بودن ۵۷۰ هزار هکتار زمین زیرکشت، قطب کشاورزی در کشور مطرح است و به همین منظور رتبه نخست را در ضریب کشت در مقایسه با میانگین کشور و رتبه برتر در تولید ۲۰ محصول زراعی و باغی، دامی و شیلاتی را به خود اختصاص داده است.

    بیشتر بخوانید:

    تاثیر بسته بندی کالا در صادرات

    توصیه های مهم بهداشتی در بسته بندی مواد غذایی

    کارخانه بسته‌بندی خشکبار در خلیل‌آباد خراسان رضوی افتتاح شد

    افزایش توان ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی استان آذربایجان

    بسته‌بندی و صنایع تبدیلی محصول خرما در تنگستان

     

    مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: ایجاد صنایع تبدیلی در استان نقش مهمی را در توسعه بخش کشاورزی دارد به گونه‌ای که ۵۷۰ هزار هکتار از اراضی استان به زراعت و باغبانی اختصاص دارد و سرمایه‌گذاران هم در این دو بخش بیشتر از سایر بخش‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند به طوری‌که تا ۵۷ درصد طرح‌های صنایع تبدیلی و غذایی استان مربوط به زراعت و شالیکوبی‌ها و ۳۳ درصد از مجوزهای صادر شده مربوط به حوزه باغبانی‌، سورتینگ‌ها و بسته‌بندی میوه تازه را به خود اختصاص داده است.

    این مسؤول تصریح کرد: ۳ هزار مجوز‌ تاسیس در مازندران داریم که ۷۰ درصد آن معادل یک‌هزار و ۸۰۰ طرح مربوط به زراعت و ۹۵۰ طرح در گروه باغی، ۲۰۰ واحد دامی و ۲۵ واحد شیلاتی و مابقی به سایر صنایع اختصاص دارد.

    موسی‌نژاد خاطرنشان کرد: ۴۵۰ فقره مجوز در زمینه فرآورده‌های لبنی، گوشت سفید و قرمز، آبزیان، کارخانه‌های روغن نباتی و سایر صنایع وابسته به کشاورزی، باغبانی، دام و شیلات از سوی صنایع غذایی سازمان صمت استان در حال بهره‌برداری است.
    وی ادامه داد: امسال ۴۰ فقره مجوز و ۵۰ واحد هم پروانه بهره‌برداری در بخش صنایع کشاورزی صادر شده است.صنایع تبدیلی
    مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: متقاضیانی که قصد سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی محصولات کشاورزی را دارند باید در سامانه بهین‌یاب، یکپارچه‌سازی تسهیلات اعتباری (سیتا) یا تبصره ۱۸ ماده ۵۲ فرم‌های مربوطه را تکمیل و به شهرستان محل سکونت خود ارائه و بعد از فرآیند اداری و ارسال به مدیریت صنایع و تائید و بررسی در کارگروه استانی به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند.

    این مسؤول با بیان اینکه سرمایه‌گذارانی که دارای پروانه بهره‌برداری یا در حال تولید هستند و یا دارای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در احداث سالن‌ها، سوله و تجهیزات دارند این تسهیلات به آنها تعلق می‌گیرد، افزود: سرمایه‌گذارانی که موفق به پروانه ساختمان شدند و مجوز تاسیس دارند تا ۷۰ درصد سرمایه ثابت می‌توانند از تسهیلات مربوط به سامانه سیتا برخوردار شوند.

    وی با اشاره به اینکه متقاضیانی که از سال گذشته و امسال به بانک عامل معرفی شدند از محل سامانه سیتا ۷۱۳ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند، افزود: طی دو سال گذشته از محل سامانه سیتا و رونق تولید (بهین‌یاب) ۹۴ فقره به بانک معرفی که ۸۴ میلیارد تسهیلات پرداخت شده است.

    موسی‌نژاد اظهار کرد: امروزه یکی از موضوعات و تهدیدهایی‌ که حتی سازمان خواربار جهانی آن را پیش روی تحقق امنیت غذایی و در جوامع بشری قلمداد می‌کند وجود مقادیر نامتعارف ضایعات محصولات کشاورزی است.

    این مسؤول ادامه داد: نبود الگوی کشت مناسب، سنتی بودن مراحل مختلف کشاورزی (کاشت، داشت و برداشت و پس از برداشت)، عدم توجه به راه‌اندازی صنایع تبدیلی و غذایی، استفاده از ماشین آلات فرسوده، عدم تسهیلات لازم و نداشتن نقدینگی سرمایه‌گذاران و عدم حمایت از سرمایه‌گذاران این بخش، عدم برنامه‌ریزی مناسب در صادرات و آموزش ناکافی بهره‌برداران از مواردی است که به افزایش ضایعات محصولات کشاورزی منجر می‌شود.

    مقاله قبلیاقتصاد نشر و رابطه آن با طراحی و جلد کتاب
    مقاله بعدیمجوز تردد برای سفر لغو شد

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.