تولید ۲ برابری نیاز کشور؛ مهمترین چالش صنعت کارتن سازی

    گفت و گو با سیدمحمدرضا عظیمی، مدیرعامل شرکت عظیم کارتن

    0
    34
    صنعت کارتن سازی

    مدیرعامل شرکت عظیم کارتن گفت: مهمترین چالش صنعت کارتن سازی کشور، این است که ظرفیت تولید بیش از دو برابر مصرف است.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از دنیای سرمایه گذاری آنلاین، سیدمحمدرضا عظیمی، مدیرعامل شرکت عظیم کارتن به سوابق تحصیلی و کاری خود اشاره کرد و گفت: بنده فارغ‌التحصیل سال ۱۳۵۶ از دانشگاه علم و صنعت ایران در رشته مهندسی راه و ساختمان (عمران) هستم و از اوایل انقلاب در ایجاد جهاد سازندگی مشارکت داشته و در این نهاد مشغول به کار شدم. سپس در سمت‌هایی همچون شهردار منطقه ۱۳ و ۷ تهران، مدیر گروه فلزی در بنیاد مستضعفان، مدیر مهندسی نیروی انتظامی استان تهران و البرز، مدیر مهندسی فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه و همچنین مجری طرح صنایع هواپیمایی وزارت دفاع مشغول انجام وظیفه بودم.

    وی با اشاره به اینکه کالاهای تولیدی این شرکت، انواع ورق کارتن در عرض‌های ۱۶۰، ۱۹۰،۱۸۰،۱۷۰ و ۲۰۰ سانتی‌متر و انواع کارتن بسته‌ بندی چاپ‌دار اعم از دایکاتی، لمینت و معمولی است، افزود: برنامه امسال شرکت، بازسازی خط تولید کارتن بوده که تا حدودی انجام شده و انشاالله تا پایان سال، بازسازی کامل خط کارتن‌سازی انجام خواهد شد.

    مدیرعامل شرکت عظیم کارتن اظهار کرد: تاکنون به کشور عراق کارتن صادر می‌شد، ولی با توجه به تحریم، فرسودگی خطوط تولید و گرانی کاغذ، ترکیه به بازار عراق ورود پیدا کرده و صادرات کارتن و ورق کارتن با افت شدیدی همراه بوده است. صنعت کارتن سازی

    صنعت کارتن سازیچالش های صنعت کارتن سازی

    به گفته عظیمی مهمترین چالش صنعت کارتن سازی شامل ظرفیت تولید بیش از دو برابر مصرف، فرسودگی خطوط تولید و عدم تخصیص تسهیلات جهت مدرنیزه کردن خطوط و به‌روزرسانی تکنولوژی تولید، کمبود کارگر متخصص و حتی کارگر ساده، عدم تخصیص تسهیلات در گردش کافی با بهره مناسب و استفاده از بسته‌بندی‌های پلاستیکی غیر سازگار با محیط‌زیست به جای کارتن است.

    وی با بیان اینکه قطعی برق طبق برنامه اعلام‌شده وزارت نیرو، دو روز در هفته و قطعی گاز در زمستان که آن‌هم در همین اندازه است، تاثیر به‌سزایی در تولید دارد، گفت: با احتساب جمعه، سه روز هفته تولید تعطیل می‌شود و با عنایت به تعطیلی‌های رسمی عملا هفته‌ای سه و نیم روز تولید خواهیم داشت و با توجه به هزینه‌های ثابت ضررهای جبران‌ناپذیری را متحمل خواهیم شد.

    مدیرعامل شرکت عظیم کارتن با بیان این مطلب که در کشورهای همسایه کمک‌های زیادی مانند معافیت‌های مالیاتی و تسهیلات ارزان‌قیمت به تولیدکنندگان اختصاص می‌یابد، افزود: در چنین شرایطی عملا امکان رقابت با کشورهای همسایه از جمله ترکیه از ما سلب شده و اگر دولت فکر اساسی نکند، خسارات جبران‌ناپذیری به کل صنعت وارد خواهد شد.

    عظیمی اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید کارتن در کشور بیش از ۲ برابر نیاز داخلی است و در مورد عدم صدور مجوز، درخواست‌های مکرری از وزارت صمت شده، ولی تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

    این فعال صنعتی معتقد است: ورود صنعت پلاستیک در صنایع بسته‌بندی سلولزی، از نظر محیط‌زیست مصیبتی است که گریبان همه را خواهد گرفت و ما باید به کمک سازمان محیط‌زیست، مجلس شورای اسلامی و دیگر ارگان‌ها به سمت حذف پلاستیک در صنایع بسته‌بندی حرکت کنیم؛ بنابراین با کمال تأسف در حال حاضر به عنوان شاخص، بسته‌بندی میوه در ظروف پلاستیکی عرضه می‌شود و این اتفاق در حالی در جریان است که جذب مواد پلاستیکی در طبیعت نیاز به زمان زیادی تا حدود هزار سال دارد.

    وی با اشاره به اینکه به جز تعداد معدودی از شرکت‌ها، مابقی از نظر تکنولوژی و تجهیزات نیاز به بازسازی و بهسازی دارند، گفت: تجهیزات کارخانه‌ها به‌واسطه تحریم و گرانی ارز در حد مطلوبی نیست و فقط در صورت کمک دولت، امکان نوسازی وجود دارد.

    مدیرعامل شرکت عظیم کارتن ادامه داد: شعار تولید تقریبا چند سالی است که مطرح می‌شود، با این حال صنعت به تنهایی نمی‌تواند این شعار را محقق کند. کل صنایع کشور به‌طور اعم و صنعت سلولزی به‌طور خاص، نیازمند کمک و همراهی دولت است. دولت باید تسهیلات مناسب در اختیار تولیدکننده قرار دهد و زیرساخت‌ها را آماده کند. به عنوان مثال، در شهرک‌های صنعتی هنوز کمبود آب وجود دارد و در این شهرک‌ها برای اسکان کارگران هیچ تدبیری اندیشه نشده است.

    عظیمی با بیان اینکه تاکنون سرمایه‌گذاری در صنعت کارتن سازی و کاغذ در حد مطلوب و مناسبی بوده و نگهداری از این سرمایه‌ها نیازمند ایجاد بازار فروش و صادرات محصولات می‌باشد، افزود: این مهم تنها با همراهی دولت از طریق گمرک، بانک‌ها و حذف قوانین دست و پاگیر امکان‌پذیر است.

    به گفته وی، با توجه به قرار گرفتن صنعت کارتن سازی و کاغذ در ابتدای چرخه تولید، این صنعت سودآوری مناسب‌تری نسبت به کارتن‌سازی دارد، ولی هم‌اکنون سودآوری صنعت کارتن و ورق کارتن درصورتی‌که حادثه غیرمنتظره‌ای رخ ندهد، حداکثر ۵ درصد است.

    مدیرعامل شرکت عظیم کارتن با تاکید بر اینکه اگر تغییراتی در نوع نگرش دولت به صنایع رخ ندهد، صنایع چشم‌انداز مطلوبی نخواهند داشت، گفت: چگونه می‌توانیم با قطع برق، گاز و خرید گازوئیل بدون سهمیه، برای ژنراتور و مشعل‌های دیگ بخار و دیگر تجهیزات چشم‌انداز مناسبی داشته باشیم.

    عظیمی در پایان گفت: هیچ تولیدکننده‌ای بدون کمک‌های دولت و نهادهای رسمی اعم از مالیات، سازمان تامین اجتماعی، محیط‌زیست، وزارت صمت و غیره، امکان فعالیت مداوم و موثر نخواهد داشت.

    بیشتر بخوانید: صادرات کارتن امری پیچیده و دردسرساز

    گفتنی است که شرکت عظیم کارتن در سال ۱۳۸۵ تاسیس و در سال ۱۳۸۸ در زمینی به وسعت ۱۰ هکتار و با سالن‌هایی به مساحت ۵ هزار مترمربع در شهرک صنعتی اشتهارد به بهره‌برداری رسید. دفتر مرکزی این شرکت در تهران مستقر بوده و زمینه فعالیت آن، تولید انواع ورق کارتن سه لایه، ۵ لایه و انواع کارتن بسته‌بندی با چاپ تا چهار رنگ است. در این میان، یکی از مهمترین اهداف شرکت عظیم کارتن، تولید باکیفیت و سرعت عمل در ارائه محصول به بازار کار است.

    صنعت کارتن سازی

    مقاله قبلی«سامانه نظارت مردمی بر آثار منتشر شده» راه اندازی شد
    مقاله بعدیبورسیه دانشجویان رشته چاپ توسط چاپخانه داران

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.