در این مقاله نگاهی اجمالی به آخرین راهکارهای ROVEMA در بسته بندی قهوه و اینکه این راهکارها چگونه باعث حذف بسته بندی های غیرضروری بدون نیاز به کاهش کیفیت خواهد شد، انداختهایم.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از هنر بسته بندی، قهوه محصولی بسیار حساس است که باید در حین مراحل کشت، برداشت و فرآیندهای بعدی با آن بسیار ملایم برخورد شود. بسته بندی میتواند نقشی مهم در تضمین اینکه قهوه در بهترین شرایط به دست مشتری میرسد ایفا کند.
محافظت از محصول نکتهای کلیدی است. قهوه درون پاکتهای صددرصد غیرقابل نفوذ در برابر عبور گازها هستند تا بتوان عمر مفید آن را تا بیش از دو سال نیز تضمین کرد. به این ترتیب هیچ تبادل هوایی در بسته بندی قهوه نباید وجود داشته باشد و از اینرو قهوه با همراهی گازهای محافظتی، ترکیبی از نیتروژن و دیاکسیدکربن درون پاکت پر میشود. چنانچه اکسیژن بیش از حد پیشبینی شده به قهوه برسد، چربی یا روغن موجود در قهوه میتواند فاسد و ترش شود.
علاوه بر این پاکتهای بسته بندی قهوه باید دارای ویژگی نفوذناپذیری بالایی باشند تا اینکه چربی از میان آن به بیرون نشت نکند. از آنجایی که قهوه محصولی با درجه احساسی بسیار بالا است، ایجاد تصویر باکیفیت از ان (طراحی بستهبندی) نیز تاثیر بسیار زیادی در نقطه فروش دارد.
هنگامی که صحبت از بسته بندی قهوه میشود، نیاز تولیدکنندگان بزرگ و کوچک قهوه برای بو دادن آن متفاوت خواهد بود. در حالیکه تولیدکنندگان بزرگ بهطور کلی وابسته به سیستمهای توزین اختصاصی برای هر ماشینی در زمان تنظیمات و تجهیز ماشینآلات خود هستند، تولیدکنندگان کوچکتر گرایش به سیستمهای انعطافپذیرتری دارند که با آن بتوانند هر دو نوع قهوه را بر روی یک ماشین بستهبندی کنند.
شرکت های پیشرو متوجه نیاز روزافزون به سیستمهای توزین و دربندی ترکیبی و خلاقانهای شده اند که بتواند هم دانه قهوه و هم قهوه آسیاب شده را با هم در یک دستگاه وزن کند. این کار ورود به فرآیندهای بستهبندی خودکار را تسهیل میکند. تمام انواع قهوه در ماشینهای فرم- فیل- سیل بستهبندی میشوند و میتوان آنها را برای کاربردهای مختلف تنظیم کرد.
مواد اولیه پایدار برای بسته بندی قهوه
رشد بزرگی در گرایش مصرفکنندگان برای بسته بندی قهوه قابل بازیافت وجود دارد. از آنجایی که الزامات پایه برای مواداولیه بستهبندی در قهوه در حال حاضر نیز بالاست- از ضدنفوذ بودن تا داشتن ظاهر جذاب- تولیدکنندگان قهوه با چالشهایی در ترکیب این مواد جدید و فرآیندهای بسته بندی قهوه درگیر هستند.
تاکنون اغلب بسته بندی قهوه از مواد کامپوزیتی PET، ALU و PE تولید میشدهاند. این ترکیب بهترین نفوذناپذیری و قابلیت مکانیکی را داراست. نیاز برای مواداولیه پایدار بسته بندی قهوه منجر به ایجاد چالشیهای جدید در فرآیند بستهبندی خواهد شد. هدف ترکیب نیازهای مصرف کننده با پایداری و موجود بودن مواد اولیه پایدار از نقطهنظر اقتصادی است. حتی با وجود اینکه قهوه محصولی با قیمت به نسبت بالاست اما مصرفکننده تمایل چندانی به پذیرش هزینههای اضافی تحمیل شده به خاطر بستهبندی ندارد.
کامپوزیتهای بسته بندی تولید شده از PP/PE یا PE/PE با EVOH یا SiOx امبد شده لایههای محافظتی ساختهاند که در حال حاضر بهترین انتخاب بازار هستند چراکه بازیافتپذیرند. این کامپوزیتها در برخی مواقع حتی شامل ۷لایه مجزا نیز میشوند اما همه آنها از خانواده شیمیایی مشابهی از پلیالفین میآیند و به همین خاطر در اروپا به آنها لقب بازیافتپذیر دادهاند.
بیشتر بخوانید: اصلاح بسته بندی محصولات صنایع دستی ایران با تبیین سه سیاست کلی
مواد اولیه بسته بندی قهوه تولید شده از ترکیبهای پلاستیکی در برخی مواقع فرآیند سختتری نسبت به کامپوزیتهای آلومینیومی دارند. برخی شرکتهای پیشرو از PP همراه با لایه محافظتی در برابر اکسیژن (EVOH) برای دانههای قهوه استفاده میکنند. همچنین قهوه آسیابشده را در بستهبندی از جنس PP نازک، پودر قهوه را در PE تکلایه و نیز در کامپوزیت پلیالفین سیل شده با ۸۵% مواداولیه خام تجدیدپذیر عرضه میکنند. بهترین نوع بستهبندی برای دانههای قهوه در پاکتهای دارای سوپاپ انجام میشود.
در برخورد با محصولی به حساسیت قهوه، ضروری است که تمام فرآیند بستهبندی در سیستمهای کاملا بسته انجام شود. سیستمی که اطمینان و ایمنیبخش بینهایت بالایی داشته باشد.