حدود ۱۵ میلیون تن پلاستیک هر ساله وارد اقیانوسها میشود و تصمیم اجرای پروژه حذف تدریجی پلاستیک های یک بار مصرف در آمریکا میتواند در کاهش این آلودگی مفید باشد.
رئیسجمهور آمریکا، جمعه برنامههایش را برای حذف تدریجی پلاستیک های یک بار مصرف در تمام فعالیتهای فدرال تا سال ۲۰۳۵ اعلام کرد. این تصمیم بهعنوان بخشی از تلاش گستردهتر آمریکا برای مبارزه با بحران جهانی آلودگی محیطزیست اتخاذ شده است.
به گزارش Phys.org، آمریکا در حذف پلاستیک های یک بار مصرف مصمم به نظر میرسد و تصمیم دارد سال ۲۰۳۵ استفاده از این مواد را در سطح دولتی ممنوع کند. ازآنجاییکه دولت فدرال ایالات متحده بزرگترین خریدار کالاها و خدمات در جهان است، این تصمیم میتواند تاثیر قابلتوجهی بر بازارهای جهانی داشته باشد و صنایع را به توسعه محصولات جدید و کاهش انتشار گازهای گلخانهای مرتبط با تولید پلاستیک تشویق کند.
دولت آمریکا در بیانیهای گفت: «تولید پلاستیک و زبالهها در ۲۰ سال اخیر ۲ برابر شده است؛ این مواد اقیانوسهای ما را آلوده، هوای جوامع نزدیک به تأسیسات تولیدی را مسموم و سلامت عمومی را تهدید میکند.»
براساس این هدفگذاری جدید، دولت فدرال تا سال ۲۰۲۷ خرید پلاستیک های یک بار مصرف را از عملیات خدمات غذایی، رویدادها و بستهبندیها حذف میکند. علاوهبراین، تا سال ۲۰۳۵ این پلاستیکها از کلیه عملیاتهای فدرال کامل حذف خواهند شد.
طبق گزارش سازمان غیرانتفاعی Oceana، هرساله حدود ۱۵ میلیون تُن پلاستیک وارد اقیانوسها میشود که شامل اقلام یکبارمصرف، مانند بطری، ظروف غذاهای بیرونبر و کیسه، میشوند.
«کریستی لیویت»، مدیر کمپین کنترل پلاستیک Oceana، گفت: «ما دولت بایدن را بهخاطر تعهد به حذف تدریجی پلاستیکهای یکبارمصرف تحسین میکنیم.»
دولت آمریکا همچنین استراتژی جدیدی را که در سندی ۸۳ صفحهای مفصیل شرح داده است که هدف آن حذف کامل زبالههای پلاستیکی است.
بیشتر بخوانید: بازیافت ۱۵ درصدی پسماندهای پلاستیکی در تهران
خطر پلاستیک های یک بار مصرف در کمین محیطزیست است
قرار است پنجمین و آخرین دور مذاکرات جهانی برای کاهش آلودگی پلاستیکی نوامبر (آبان-آذر ۱۴۰۳) در شهر بوسان کره جنوبی برگزار شود.
صندوق جهانی حیاتوحش (World Wildlife Fund) هشدار داده است که اگر دولتها به توافقی بلندپروازانه همراه قوانین الزامآور دست پیدا نکنند، آلودگی پلاستیکی جهان تا ۲۰۴۰ سهبرابر میشود.
بااینحال، در ماههای آینده انتخابات آمریکا در پیش است و بایدن رقیبی جدی به نام «دونالد ترامپ» را مقابل خود میبیند؛ درصورت انتخاب ترامپ بهعنوان رئیسجمهور بعدی ایالات متحده، معلوم نیست او نیز در قبال مسائل محیطزیستی چنین استراتژیهایی را در پیش بگیرد.
حذف تدریجی پلاستیک های یک بار مصرف