۹۰درصد ازقوطی های مواد غذایی در آمریکا در واکنش به نیاز بازار برای ایمنی بیشتر در بستهبندی، آستریهای خود که حاوی (BPA) بودند را جایگزین کردهاند.
پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین رابرت بادوی مدیر انجمن سازندگان قوطی در ایالات متحده، میگوید: «تولیدکنندگان قوطی و آستری قوطی مسوولیت بزرگ تولید بستهبندیهای ایمن و باکیفیتی که مصرفکنندگان بتوانند به آنها اعتماد کنند را پذیرفتهاند. ایمنی اولویت نخست ماست و ما افتخار میکنیم که تامینکننده چرخه تامین موادغذایی به گونهای باشیم که ضایعات غذا را کاهش دهیم و همزمان به محیطزیست نیز احترام بگذاریم.»
آستریهای قوطی های مواد غذایی در حال حاضر عمدتا از آکریلیک و پلیاستر تهیه میشوند. تمام مواد اولیه جدید بهطور ویژه و بادقت آزمایش میشوند و توسط آژانسهای نظارتی قبل از فروش در بازار کنترل میشوند. آستریها باید از خوردگی قوطی های مواد غذایی جلوگیری کنند. مانعی برای نفوذ باکتری باشند و کیفیت غذا را نیز حفظ کنند.
مانند هر ماده اولیه بستهبندی، ممکن است بخشی از آن به مواد غذایی مهاجرت کنند و همین نگرانیهای مصرفکنندگان درخصوص BPA را شکل میدهد. با وجود تضمین مجدد ایمنی BPA از طرف سازمان غذا و دارو آمریکا، برخی تحقیقات نشان داده است که حتی مقادیر بسیار کم BPA ممکن است باعث بروز مشکلاتی در سیستم ایمنی، تولیدمثل و ناراحتیهای عصبی بدن در انسانها و حیوانات شود.
گزارشها حاکی از این است که سالانه سه هزار نفر بر اثر بیماریهای ناشی از غذا جان میبازند و ۴۰ هزار نفر هم راهی بیمارستان میشوند. هنوز گزارشی درخصوص ایجاد بیماری در مصرفکنندگانی که محصول غذایی خود را در بستهبندیهای فلزی خورده بودند در ۴۰ سال گذشته منتشر نشده است آن هم با مصرف میلیاردها عدد قوطی در این زمینه.
بادوی به سوالات مطرح شده درخصوص ارتقا آستریهای جدید در قوطیهای غذایی اینگونه پاسخ داده است که با هم میخوانیم.
– منبع خبر مبنی بر اینکه در ۹۰درصد قوطی های مواد غذایی فلزی از نسل جدید آستریها استفاده میشود، کجاست؟
CMI منبع تحقیق در این صنعت است که شامل تولیدکنندگان قوطی های مواد غذایی و آستری میشود. ما معتقدیم که این آمار شاید حتی بالاتر از ۹۰درصد هم باشد اما ما به همین میزان قناعت میکنیم.
– چرا این درصد در حال افزایش است؟
این درصد در حال افزایش است زیرا وقتی مصرفکنندگان به وضوح اولویت خود مبنی بر تغییر حرکت از BPA را ابراز میدارند، صنعت نیز باید واکنش مثبت و ناگریزی به آن داشته باشد و به دنبال جایگزین مطمئن آن بگردد. تحقیقات دنبالهداری برای نوآوری و یافتن گزینههای جدید در این بخش در جریان است.
– آیا تمام این آستریهای نسل جدید بدون BPA هستند؟
بله. تمام آستریهای جدید بدون BPA هستند.
– تخمین شما از میزان هزینهای که تولیدکنندگان برای ارتقا این آستریهای جدید کردهاند چقدر است؟ این هزینهها چگونه تامین میشود؟ آیا این هزینهها به مصرفکنندگان منتقل میشود، جذب میشوند، در هزینههای تحقیق و توسعه ادغام میشوند یا موارد دیگر؟
ارزیابی هزینه این موارد آسان نیست چراکه هر شرکت سرمایهگذاریهای متفاوتی در این زمینه کرده است. هزینهها بهعنوان بخشی از تجارتی که شرکتها باید در واکنش به نیاز مشتریان و تضمین ایمنی غذای آنان انجام میدهند، جذب شود.
– این آستریهای جدید چگونه به شرکتها در دستیابی به اهداف پایداریشان کمک میکند؟
غذاهای کنسرویقوطی های مواد غذایی به طرز موثری ضایعات غذا را کاهش میدهند که بخش اعظم واحدهای دفن زباله را به خود اختصاص دادهاند. تخمین زده میشود که آمریکاییها ۱۵ تا ۲۰درصد از میوههای تازه و سبزیجاتشان را در سال دور میریزند. غذاهای کنسروی نهتنها عمر طولانیتری دارند بلکه هسته و پوست میوهها نیز بدین طریق برای مصارفی همچون کمپوست برای تقویت خاک مورد استفاده قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: