سیستم رباتیک دانشگاه MIT بسته بندی مواد غذایی در فروشگاه ها را آسان تر می کند.
اولین سیستم صندوق خودکار در سال ۱۹۸۶ در یکی از فروشگاههای زنجیرهای کروگر در حومهی آتلانتا نصب شد. این فناوری چندین دهه طول کشید؛ اما سرانجام در سراسر ایالات متحده گسترش یافت. حال بهنظر میرسد در آیندهی نهچندان دور شاهد سیستم بسته بندی رباتیک باشیم.
بخش علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی (CSAIL) مؤسسهی فناوری ماساچوست (MIT) این هفته RoboGrocery را رونمایی کرد. این سیستم با ترکیب بینایی کامپیوتری با چنگزنندهی رباتیک، میتواند انواع اقلام سوپرمارکتی را در کیسه بستهبندی کند.
برای آزمایش RoboGrocery، محققان ۱۰ شیء ناشناخته برای ربات را روی نوار نقالهی مواد غذایی قرار دادند. این محصولات از اقلام ظریفی مانند انگور، نان، کلم پیچ، مافین و کراکر تا اقلام بسیار محکمتر مانند قوطی سوپ، بستههای غذا و ظرف بستنی را شامل میشد.
ابتدا سیستم بینایی وارد عمل میشود و اجسام را قبل از تعیین اندازه و جهت آنها، روی تسمه تشخیص میدهد. هنگامیکه چنگزننده با انگور تماس پیدا میکند، حسگرهای فشار موجود در انگشتان تشخیص میدهند که این میوهها درواقع ظریف هستند؛ بنابراین، نباید در ته کیسه قرار گیرند. در مرحلهی بعد، سیستم متوجه میشود که قوطی سوپ ساختار محکمتری دارد و آن را در ته کیسه قرار میدهد.
آنان ژانگ، یکی از نویسندگان اصلی این مطالعه گفت: «این گام مهمی بهسمت داشتن رباتهایی است که مواد غذایی و سایر اقلام را در محیطهای واقعی بستهبندی کنند. اگرچه هنوز کاملاً آمادهی شروع فاز تجاری نیستیم، تحقیقات ما نشاندهندهی قدرت ادغام چندین حسگر در سیستمهای رباتیک نرم است.»
بسته بندی مواد غذایی در فروشگاه ها
بیشتر بخوانید: بسته بندی مجدد چیست
با وجود پیشرفتهای سیستم رباتیک MIT، جای پیشرفت زیادی در قسمتهای بازوی چنگزننده و سیستم تصویربرداری و تعیین چگونگی و ترتیب بستهبندی اقلام این ربات وجود دارد. با گسترش فناوری این سیستم رباتیک ممکن است پای آن به سایر صنایع مانند کارخانههای بازیافت نیز باز شود.