مدیرعامل شرکت کارتن کارون گستر معتقد است که اهمیت جعبه سازی آنطور که باید و شاید مورد توجه مسئولان قرار نگرفته و ظرفیت های آن نادیده گرفته شده است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ علیرضا چیت ساز شوشتری مدیرعامل شرکت کارتن کارون گستر در گفتوگو با دنیای سرمایهگذاری درباره اصلیترین چالش و دغدغه در این صنف گفت: متاسفانه هیچ حمایتی از این صنعت نمی شود و اکثر حمایتها، معطوف به سایر بخش های صنعت چاپ و بستهبندی است. اهمیت جعبه سازی آنطور که باید و شاید مورد توجه مسئولان قرار نگرفته و ظرفیت های آن نادیده گرفته شده است. نکته قابل توجه دیگری که باید به آن اشاره کنم، مغفول ماندن این تخصص در فرآیندهای آموزشی است، بهطوری که بستهبندی هیچوقت بهعنوان یک رشته مستقل در مراکز آموزشی و دانشگاهها تدریس نشده است.
چیت ساز شوشتری ادامه داد: واقعا جای افسوس دارد که هیچ زمینه و ساختاری وجود ندارد تا آموخته ها و تجربیات خود را به نسلهای جوان، آموزش دهم و هیچ نهادی هم چنین دغدغهای را احساس نمیکند. در سایه همین بیتوجهیها است که شاهد رواج کپی کاری ها و تولید جعبه های بیکیفیت در بازار بستهبندی هستیم و خلاقیت خاصی در تولیدات اکثر واحدهای جعبهسازی نمیبینیم.
این پیشکسوت صنعت بستهبندی در کشور درباره اهمیت جعبه سازی، طراحی و ساخت متناسب آن توضیح داد: برای هر محصولی، از محصولات غذایی گرفته تا محصولات الکترونیک، بهداشتی، دارویی و… جعبه میسازم. مهمترین ویژگی کار بنده هم این است که طراحی تمام جعبه هایی را که تاکنون ساختهام، خودم انجام دادهام و هیچکدام از آنها، کپیبرداری نشده است.
چیت ساز ادامه داد: بنده در این کار فرمولها و تکنیکهای خاص خود را دارم و زاویهها و برشهایی که در طراحی هایم به کار می برم، منحصربهفرد است. در حالی که تقریبا تمام جعبهسازها از الگوهای تکراری استفاده میکنند و عمدتا تنها با وارد کردن طول، عرض و ارتفاع به برنامه کامپیوتری، نزدیکترین طرح را برای محصول انتخاب میکنند که کارشان را به هیچوجه قبول ندارم؛ چون ضعفهایی در آنها وجود دارد که از زیبایی و استحکام جعبه کم میکند.
وی اضافه کرد: برخلاف جعبه های موجود در بازار، ۹۹ درصد از جعبه هایی که میسازم، نیازی به چسب ندارند و بهگونهای آنها را طراحی میکنم که لبههای کار در هم چِفت می شوند. این مساله به دوام و زیبایی جعبه ها کمک میکند، به آنها قابلیت باز شدن و استفاده دوباره میدهد، بهداشتی و دوستدار محیطزیست هستند.
چیت ساز اظهار داشت: از آنجایی که چسب در دمای پایین، چسبندگی خود را از دست میدهد و باعث تخریب جعبه میشود، جعبههایی که طراحی میکنم، برای بستهبندی محصولات فریزری مثل فرآوردههای گوشتی مناسب است. با شرکت در نمایشگاه آینده چاپ ایران نیز یکی از بازدیدکنندگان، واردکننده گوشت منجمد به کشور بود و همین ویژگی، زمینهسازی همکاری و عقد قرارداد شد.
مدیرعامل شرکت کارتن کارون گستر که فعالیت در حوزه هنر و طراحی را از ۱۶ سالگی آغاز کرد و سابقه تحصیل در دانشگاه باوهاس مونیخ را در کارنامه خود دارد، همچنین درباره تمایزات جعبهسازی با کرافت توضیح داد: استفاده از کارتن برای ساخت جعبه، مزیتهای فراوانی دارد که در عین زیبایی و طرحپذیر بودن، استحکام بالایی به جعبه میدهد و به خوبی از هر محصولی محافظت میکند. اهمیت جعبه سازی
وی ادامه داد: به مشتریانی که به دنبال تهیه هارد باکس یا جعبه های سخت هستند، پیشنهاد میکنم که از جعبههای کارتنی استفاده کنند، زیرا کنگرههای موجود در لایه میانی، ضربهپذیری جعبه را به حداقل میرساند و لایههای کرافت که روی جعبه را میپوشانند، بسیار زیبا، طرحپذیر و قابل چاپ هستند. بسیاری از جعبههایی که ما میسازیم، برای بستهبندی اقلام صادراتی استفاده میشوند و با جعبههای مشابه خارجی رقابت میکنند.
چیت ساز تاکید کرد: بستهبندی نقش مهمی در عرضه و فروش محصولات دارد و حتی اگر بهترین محصول را بدون بستهبندی زیبا و استاندارد در بازارهای جهانی عرضه کنید، شانسی برای موفقیت و فروش نخواهید داشت. اگر دقت کرده باشید، کارتن در بستهبندی بسیاری از محصولات خارجی حرف اول را میزند و امروزه اقلام مختلفی نظیر لپتاپ نیز در این نوع پوشش، بستهبندی میشود.