بسته بندی های غذایی و جدیدترین استاندارد بین‌ المللی

    0
    85
    بسته بندی های غذایی

    هفتمین استاندارد بین المللی با مسئولیت جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری نانو با موضوع «بسته بندی های غذایی پلیمری» منتشر شد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری دانشجو، استاندارد بین ‌المللی تدوین شده به مسئولیت ایران در زمینه بسته بندی های غذایی پلیمری با عنوان «فناوری نانو – فیلم‌ های نانوکامپوزیتی پلیمری برای بسته بندی غذایی با خواص نفوذناپذیری – تعیین مشخصه‌ها و روش‌های اندازه گیری» منتشر شد. این استاندارد به عنوان هفتمین استاندارد بین ‌المللی تدوین شده به مسئولیت ایران در حوزه فناوری نانو، نتیجه ۴ سال تلاش مستمر گروه کاری تشکیل شده زیر نظر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو می‌باشد.

    این استاندارد با حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و کمک یک شرکت تولید کننده بسته بندی های غذایی نانوکامپوزیتی، در سال ۱۳۹۵ به سازمان بین ‌المللی استاندارد (ایزو) پیشنهاد شد. پس از تایید و تصویب پیشنهاد ایران از سوی کشور‌های عضو کمیته فنی استاندارد فناوری نانو ایزو، مطالعات مختلف و گسترده ‌ای انجام و جلسات متعدد کارشناسی با متخصصان داخلی و خارجی برگزار شد. این جلسات هم به صورت حضوری و هم از طریق وب، با هدف اقناع متخصصان بین ‌المللی به عنوان نمایندگان کشور‌های عضو ایزو تشکیل می ‌شد. سرانجام این استاندارد در ماه ژوئن سال ۲۰۲۰ منتشر و در سایت رسمی سازمان بین‌المللی استاندارد (www.iso.org) در معرض استفاده قرار گرفت.

    بسته بندی های غذایی و جدیدترین استاندارد بین‌ المللی

    استاندارد بین المللی مورد نظر، به ویژگی ‌های نفوذ ناپذیری در فیلم‌های پلیمری نانوکامپوزیتی می ‌پردازد که به منظور بهبود بسته بندی های غذایی اندازه گیری می‌شود. ویژگی نفوذناپذیری شامل انتقال بخار آب و گاز (اکسیژن) و گذردهی نور مرئی و ماورای بنفش می‌گردد. این استاندارد همچنین روش‌ های اندازه گیری مرتبط را توصیف می‌ کند.

    بسته بندی های غذایی مبتنی بر فناوری نانو به دلیل ویژگی‌ های بهبود یافته آن‌ها از قبیل افزایش ماندگاری مواد غذایی و در نتیجه کاهش ضایعات و دورریز آن‌ ها بازار رو به رشدی پیدا کرده اند که مزیت اصلی این نوع بسته بندی های غذایی، طولانی شدن عمر قفسه ‌ای مواد غذایی از طریق بهبود خواص است.

    حضور نانو ذرات در بستر پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پلی آمید و پلی استر در این بسته بندی های غذایی می ‌تواند ویژگی‌ های مختلفی را در فیلم‌ های پلیمری از قبیل: خواص نفوذ ناپذیری در برابر گاز و بخار آب، گذردهی نور مرئی و ماورای بنفش، خواص حرارتی و استحکام مکانیکی بهبود دهد.

    اساس تدوین استاندارد‌های بین ‌المللی در سازمان ایزو، اجماع جهانی توسط کشور‌های عضو است. کشور‌های عضو کمیته‌ های فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه می‌کنند. تدوین استاندارد‌های بین المللی معمولا ۳ تا ۴ سال زمان می‌برند. در کمیته فنی استاندارد‌های فناوری نانو ایزو، ۳۶ کشور عضو اصلی و ۱۸ کشور عضو ناظر هستند.

    بیشتر بخوانید: صنعت چاپ و بسته بندی مازندران بر مدار رونق

    مقاله قبلیامحای ۱۰۰ هزار تن ضایعات کاغذی از ابتدای سال
    مقاله بعدیساماندهی فعالیت چاپخانه ها با تشکیل شورای تخصصی چاپ و نشر

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.