تولید انبوه صنایع‌دستی و بسته بندی مناسب

    0
    47
    محصولات صنایع دستی

     به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از اقتصاد آنلاین، معاون صنایع‌دستی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تولید انبوه صنایع‌دستی در کشور خبر داد.

    پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در «سمینار تخصصی بسته‌بندی و تجاری‌سازی صنایع‌دستی» از خروج تولید صنایع‌دستی با تیراژ محدود و ورود این حوزه به تولید انبوه در کشور که توسط هنرمندان در روستاها و شهرهای مختلف انجام می‌شود، خبر داد و گفت: اغلب تولیدکنندگان بزرگ در حوزه‌های خودروسازی، صنایع غذایی و لوازم بهداشتی و آرایشی در یک سال اخیر مشتریان محصولات صنایع‌دستی شده و در همین مسیر موجب رونق بازار هنرمندان تولیدکننده صنایع‌دستی شده‌اند.

    تاکنون ۷۰ درصد از فروش صنایع‌دستی برای هدیه دادن توسط مشتریان خریداری می‌شد. در حالی که با توجه به سیاست‌هایی که وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در پیش گرفته است تعداد مشتریان خرید این تولیدات افزایش یافته و به همین دلیل این صنایع از تولید در تیراژ پایین به تولید انبوه رسیده‌اند و برای جذب مشتری بیشتر در حوزه صنایع‌دستی نیازمند تقویت بخش بسته‌بندی این محصولات هستند. از همین‌رو حوزه صنایع‌دستی نیازمند تحول در بسته‌بندی و برندسازی است که در بسته‌بندی باید چهار اصل مهم را مورد توجه قرار داد. در واقع می‌توان گفت وظیفه اصلی بسته‌بندی در پنج اصل حفاظت از محصول، شناسنامه‌دار کردن محصول، هویت بخشی به محصول، مناسب‌سازی محصول برای هدیه دادن و تسهیل در حمل‌و‌نقل کالا خلاصه شده است که باید تولیدکنندگان در زمان بسته‌بندی محصولات به آنها توجه ویژه‌ای کنند.

    برای بسته‌بندی محصولات صنایع‌دستی می‌توان آنها را به سه دسته تقسیم کرد؛ دسته اول شکستنی‌ها که شامل محصولاتی است که آسیب‌پذیرند مانند کاشی، آبگینه، سفال و… و صنایع چوبی، فلزی و خاتم نیز در گروه دوم جای گرفته‌اند و گروه سوم که آنها از آسیب‌پذیری بسیار کمتری نسبت به سایر صنایع‌دستی برخوردارند شامل محصولاتی همچون گلیم، گلدوزی، حوله‌بافی و… . بسته‌بندی شامل دو نوع صنعتی و دستی می‌شود که اغلب تولیدکنندگان به‌منظور کاهش قیمت تمام‌شده محصولات خود از نوع بسته‌بندی صنعتی استفاده می‌کنند؛ زیرا هر تولیدکننده‌ای باید حدود ۵ تا ۷ درصد قیمت تمام‌شده محصول را به هزینه بسته‌بندی اختصاص دهد. بسته‌بندی به‌صورت صنعتی دارای مشکلاتی همچون قبول نکردن سفارش‌ها با تیراژ پایین، نبود تنوع و طرح در یک سفارش با تعداد کم و بالا بودن هزینه‌های ثابت بسته‌بندی صنعتی است که جهت برطرف کردن این مشکلات باید به ایجاد کارگاهی با تیراژ پایین، تنوع‌سازی در طرح و حذف قالبسازی در کارگاه‌ها پرداخت.

    معاون صنایع‌دستی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی عنوان کرد: تجاری‌سازی فرایندی است که بخشی از آن تولید و بسته‌بندی را شامل می‌شود و در صورت دستیابی به نتیجه مطلوب به سمت برندینگ و شناسنامه‌دار کردن محصولات باید حرکت کرد که در آن باید به تاریخ باستانی، فرهنگ، شاخص‌های ملی‌مذهبی و شاخص‌های قومی نیز توجه کرد و همچنین به برگزاری نمایشگاه‌های داخلی مطابق با مناسبت‌ها و رویدادهای مختلف نیز پرداخت.‌ همچنین باید تولیدکنندگان ما نیز به ارائه گارانتی-خدمات پس از فروش نیز وارد شوند و برای محصولات خود خدمات پس از فروش در نظر بگیرند تا با این روش راه‌های ارتباطی با خریدار جنس برقرار کنند که این موضوع علاوه بر اینکه در بخش فروش تاثیرگذار است به تولید نیز کمک بسیاری می‌کند. یکی از راه‌های تجاری‌سازی محصولات استفاده از بسته‌بندی مناسب برای تولید انبوه  صنایع‌دستی کشور است که در آن امکان‌سنجی، بازار فنی، بازار مالی و اجرا نیز جایگاه ویژه‌ای دارد؛ بنابراین انتخاب ایده در فرایند تجاری‌سازی در واقع همان انتخاب مواد اولیه برای محصول است. زمانی که سهم صنایع‌دستی در اقتصادی افزایش یابد میزان رقابت‌ها در این حوزه نیز ارتقا پیدا می‌کند و برای استقبال از آنها باید در حال‌حاضر این تولیدات را به محصولاتی کاربردی که به آسانی در دسترس است، تبدیل کرد. تولید انبوه صنایع دستی با بسته بندی  اصولی گره خورده است.

    مقاله قبلیمحمود معیری‌ زاده؛ سال‌ های کار و ثواب
    مقاله بعدیکتاب فروشان و اجرای طرح های فصلی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.