بسته بندی پالپ قالب گیری دوستدار محیط زیست
دانشمندان از دانشگاه ایالت اورگان بسته بندی پالپ قالب گیری شدهای را تولید کرده اند که ماده اصلی آن تفاله سیب است و همزمان بر روی ویژگی های ضدآبی مواداولیه بسته بندی تولید شده از میوه و سبزی نیز کار می کنند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از هنر بسته بندی، از آنجایی که روزنامه بازیافت شده بهطور سنتی یکی از مواداولیه اصلی در بسته بندی پالپ قالب گیری شده به حساب میآید، تامین این ماده به خاطر افت درخواست مصرفکنندگان برای روزنامه با مشکل مواجه شده و تامین ضایعات پس از مصرف را دشوار کرده است. این به معنای این است که صنعت باید به دنبال مواد جایگزین برای تولید بسته بندی پالپ قالب گیری در ظروف بیرونبر غذایی و نوشیدنی باشد.
Yanyun Zhao پروفسور در دانشگاه ایالتی اورگان در این خصوص چنین میگوید: در حال حاضر تفاله سیب بهطور عام یا کمپوست می شود و یا برای غذای حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد. ما با خود فکر کردیم که چرا نباید آن را به محصولی دوستدار محیطزیست تبدیل کنیم که بتواند نیازهای صنعت را نیز پاسخگو باشد. علاوه بر این تفاله سیب از لحاظ جغرافیایی نیز برای ایالت ارگان مزیت نسبی دارد.
در حین تولید آبمیوه حدود ۷۰- ۷۵ درصد از سیب به آبمیوه تبدیل میشود در حالی که ۱۵ تا ۳۰ درصد بهعنوان تفاله باقی می ماند. مهمترین چالش در این میان خاصیت ضدآب بسته بندی بود مبنی بر اینکه باید بتواند درجات بالایی از رطوبت، غذای مایع و موارد غیر غذایی را تحمل کند. همچنین محصولاتی که در درجه بالای رطوبت هوا انبار میشوند. برای مقرون بهصرفه و قابل کمپوست کردن این ماده هم باید ترکیب پلیمرها و موردی همچون لیگنین، چیتوسان و گلیسرول را امتحان میکردند.
بیشتر بخوانید: طرح پایش بسته بندی محصولات در استان ایلام اجرا شد
Lignin پلیمری ارگانیک است که بافت و دیواره سلولی اغلب گیاهان را پشتیبانی میکند و به آنها سختی میدهد. Chitosan هم پلیمری زیستتخریبپذیر است که از Chitio به دست میآید و اغلب در صنایع کاغذ سازی مورد استفاده قرار میگیرد. Glycerol ترکیبی ارگانیک است که میتواند به مواد اضافه شود تا آنها را نرمتر و منعطف تر کند.