اختراع پلیمر جدید که با ضربه، سخت‌تر می‌شود

    0
    37
    پلیمر جدید

    محققان دانشگاه کالیفرنیا از اختراع پلیمر جدید، نرم و انعطاف‌پذیر با «دوام تطبیقی» خبر داده‌اند؛ این ماده خاصیت ویژه‌ای دارد و در هنگام ضربه یا کشش محکم‌تر و سخت‌تر می‌شود. این ماده همچنین رسانای الکتریسیته است و در ساخت گجت‌های پوشیدنی یا حسگر‌های پزشکی می‌تواند کاربرد داشته باشد.

    بر اساس ارائه محققان در نشست بهار ۲۰۲۴ انجمن شیمی آمریکا، ایده ساخت این پلیمر جدید در واقع از خاصیت ترکیب نشاسته ذرت و آب الهام گرفته شده است. وقتی نشاسته ذرت و آب را به آرامی هم می‌زنید، قاشق به راحتی در آن حرکت می‌کند. اما اگر قاشق را بیرون بیاورید و سپس مخلوط را بکوبید، قاشق به سختی وارد محلول می‌شود و مثل ضربه‌زدن به یک سطح سخت می‌ماند. درواقع این دوغاب دوام تطبیقی دارد و بسته به نیروی وارده از حالت شکل‌پذیری به حالت جامد و محکم تغییر می‌کند. محققان درواقع از همین خاصیت برای ساخت یک ماده رسانای جامد استفاده کرده‌اند.

     پلیمر جدید که در اثر ضربه مقاومتر می شود

    برای ساخت پلیمر جدید محققان از چند پلیمر با خواص مختلف استفاده کردند. این پلیمرها علاوه‌بر شکل‌پذیری و دوام تطبیقی باید رسانای جریان الکتریسیته نیز باشند. آن‌ها مولکول‌های بلند پلی(۲-اکریل‌آمیدو-۲-متیل‌پروپان سولفونیک اسید)، مولکول‌های کوتاه پلی‌آنیلین و یک ترکیب رسانای بسیار پربازده (PEDOT:PSS) را با هم مخلوط کردند.

    بیشتر بخوانید: نشست خبری اولین نمایشگاه بین المللی صنعت پلیمر برگزار شد

    ماده به‌دست‌آمده، علاوه‌بر آنکه در اثر ضربه شکل‌پذیری خود را تغییر می‌دهد، رسانای الکتریسیته‌ است. به‌گفته محققان، انتخاب پلیمرهایی با بار مثبت و منفی، ماده‌ای با ساختارهای فوق‌العاده کوچک ایجاد می‌کند. این ساختارها شوک ناشی از ضربه‌ را جذب می‌کنند، بدون اینکه کاملاً از هم جدا شوند؛ همچنین حالت مواد و رسانایی آن را نیز حفظ می‌کنند.

    اگر بتوان این ماده را در مقیاس بیشتر تولید کرد، می‌توان انتظار داشت در صنایع مختلف کاربردهای زیادی داشته باشد. برای مثال در ساخت ساعت و گجت‌های هوشمند و حسگرها می‌توان از آن استفاده کرد.

    مقاله قبلیسی و یکمین نمایشگاه صنعت آرایشی، بهداشتی و سلولزی افتتاح شد
    مقاله بعدیمعرفی کتاب عصر تاثیرگذاری: قدرت اینفلوئنسرها برای تعالی برند شما

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.