صنایع بسته بندی چای ترش در سیستان و بلوچستان

    0
    164
    صنایع بسته بندی چای ترش

    مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان گفت: این شهرستان صنایع تبدیلی برای بسته بندی محصول را ندارد و چای ترش تولیدی آن به صورت فله ای به مناطق دیگر صادر می شود.

    به گزارش چاپ و نشر به به نقل از عصرهامون، استان سیستان و بلوچستان به دلیل تنوع محصولات کشاورزی و همچنین محصولات عمده گرمسیری که در آن وجود دارد و اینکه قطب تولید برخی از محصولات کشاورزی است، از آن به هندوستان کوچک ایران یاد می کنند.

    دلگان یکی از شهرستان های غربی این استان قطب تولید محصولاتی نظیر حنا و چای ترش است، به طوری که این محصولات کشاورزی و دارویی نزد خاص و عام شناسنامه این شهرستان شده است.

    عبدالواحد هودیانی از کارشناسان بخش زراعت و کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: محصول چای ترش یا مکی از اوایل دهه ۶۰ توسط مهندسان جهاد سازندگی به صورت آزمایشی در مزارع کشاورزی این منطقه که در آن زمان یک روستا بود، کاشته شده است.

    این کارشناس کشاورزی ادامه داد: پس از موفقیت آمیز بودن کشت آزمایشی و سازگار بودن با آب و هوای دلگان، از اوایل دهه هفتاد به صورت گسترده در مزارع کشاورزی این شهرستان کاشته می شود.

    هودیانی عنوان کرد: اکنون پس از سال ها کاشت این محصول استراتژیک در این شهرستان، دلگان به قطب تولید چای ترش در استان سیستان و بلوچستان و حتی کشورمان تبدیل شده است.

    وی افزود: محصول چای ترش علاوه بر اینکه یک دمنوش است، خاصیت دارویی هم دارد به طوری که پزشکان به جای نوشیدن چای سیاه ، توصیه می کنند از این دمنوش استفاده کنند.

    وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برداشت و فرآوری این محصول به صورت دستی و سنتی و با دشواری انجام می شود، کمتر کشاورزان ترغیب می شوند تا سمت کاشت چای ترش بروند.

    غلام رضا سجادی، مدیر جهادی کشاورزی دلگان در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: برداشت چای ترش یا مکی از اواسط آبان ماه در شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان آغاز و تا اوایل آذرماه به پایان خواهد رسید.

    سجادی اضافه کرد: محصول چای ترش از اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت ماه به صورت دستی کاشته می شود و یکی از معایب آن هم این است که به صورت دستی و سنتی برداشت می شود.

    وی ادامه داد: سطح زیر کشت این محصول استراتژیک در مزارع کشاورزی شهرستان دلگان در حدود ۵۵۰ هکتار است و با توجه به قیمت پایین چای ترش در بازار، این مقدار سطح زیر کشت نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

    این مسئول عنوان کرد: در هر هکتار زیر کشت، ۶۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم چای ترش برداشت می شود که با توجه به ۵۵۰ هکتار سطح زیر کشت این رقم امسال در شهرستان دلگان تقریبا ۳۸۵ هزار کیلوگرم است.

    مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان افزود: بازار مصرف چای ترش این شهرستان استان های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، فارس، تهران، یزد و برخی از استان های دیگر کشور است.

    سجادی عنوان کرد: دلگان صنایع تبدیلی برای بسته بندی این محصول ندارد و چای ترش این شهرستان به صورت فله ای به مناطق دیگر صادر می شود که این خود به ضرر کشاورز است.

    این مسئول تصریح کرد: نیاز است که بخش خصوصی در خصوص بسته بندی و فرآوری چای ترش شهرستان دلگان که یک محصول استراتژیک برای استان سیستان و بلوچستان است اقدام کند.

    وی گفت: یکی از حسن های محصول چای ترش این است که کمتر پیش می آید دچار آفت زدگی شود و خیلی اندک به کود نیاز دارد، در واقع مناسب آب و هوای منطقه گرم شهرستان دلگان است.

    مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان ادامه داد: در ۱۲ روز یک بار موعد آب دهی چای ترش است، و در واقع این محصول استراتژیک به کم آبی مقاوم است.

    سجادی خاطرنشان کرد: چای ترش از سه یا چهار دهه قبل در شهرستان دلگان کاشته می شود و خاستگاه اصلی آن هندوستان است و برخی معتقدند بخاطر اسم دیگر آن (مکی) خاستگاه آن عربستان سعودی است. شهرستان دلگان در ۴۷۵ کیلومتری جنوب غرب شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.

    مقاله قبلیحضور در نمایشگاه چاپ و بسته بندی ، یک فرصت مغتنم
    مقاله بعدینظارت بر توزیع کاغذ ناشران زیر ذره‌ بین

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.