صنعت بسته بندی و چالش های پیش رو

    0
    5
    بسته بندی

    رئیس گمرگ خیام نیشابور گفت: همه ساله حجم عظیمی از خشکبار اعم از آلو، پسته، زعفران و… از این گمرک به کشورهای دیگر صادر می‌شود این در حالی است که در صنعت بسته بندی محصولات کشاورزی با چالش مواجهیم.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از پایگاه خبری تحلیلی صبح توس، امروزه از مهمترین عوامل ارائه محصول در بازارهای بین‌المللی توجه به هنر طراحی بسته بندی است. بسته بندی می‌تواند ارزش افزوده ویژه‌ای برای محصول ایجاد کند؛ ارزش افزوده از دو بعد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد این مهم از یک طرف سبب افزایش سطح درآمد ملی و از سویی دیگر موجب افزایش ارزش محصولات صادراتی گشته و اثر مثبتی بر تراز بازرگانی کشور می‌گذارد.

    شهرستان نیشابور یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات کشاورزی در استان خراسان رضوی به شمار می‌رود و همه ساله بخش عظیمی از این محصولات به سایر شهرهای کشور و حتی کشورهای همجوار صادر می‌شود. در این خصوص عدم وجود صنعت بسته بندی یکی از چالش‌هایی است که کشاورزان را با آن مواجه کرده است.

    واردات و صادرات شهرهای همجوار نیز از طریق گمرک خیام نیشابور انجام می‌شود

    مدیر گمرک خیام نیشابور در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، با اشاره به اینکه گمرک خیام نیشابور از زمان آغاز به کار تاکنون توانسته‌عملکرد مناسبی داشته باشد، اظهار داشت: گمرک خیام در بحث صادرات و واردت کالا فعالیت می‌کند. حجم واردات این گمرک نیز بسیار زیاد است و مواد اولیه شرکت‌های تولیدی نیشابور بزرگ و همچنین شهرهای همجوار از جمله سبزوار وکاشمر نیز از طریق این گمرک انجام می‌شود.

    مصیب برجی بیان داشت: بیشترین صادرات از این گمرک مربوط به لوازم صنعتی و غیرصنعتی مانند لوازم خانگی، لوازم الکتریکی، لبنیات، کاشی، سرامیک،  لوازم خانگی کاشی، سرامیک و اشکال دیگر مانند انواع پودرها اعم از جوش شیرین، بکینک پودر، پودر آلومینیوم که مربوط به شرکت‌های دانش بنیان و متالوژی می‌باشد.

    بیشتر بخوانید:واردات فویل و تاثیر آن بر قیمت بسته‌بندی

    مدیر گمرک خیام نیشابور خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد فوق، محصولات کشاورزی همچون آلو، پسته،  خشکبار، زعفران و… از این گمرک به کشورهای مقصد صادر می‌شود.

    وی مقصد کالاهای صادرشده از گمرک خیام نیشابور را کشورهای افغانستان، عراق، سوریه، روسیه، گرجستان، ارمنستان، سوریه و حتی کشورهای اروپایی و آسیایی همانند مالزی، هند، هنگ‌کنگ عنوان کرد.

    پیش‌بینی ۲۲۰ میلیون دلار صادرات از گمرک خیام نیشابور

    وی حجم صادرات کالا در سال گذشته از این گمرک را ۱۸۰ هزار میلیون دلار عنوان کرد، گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال حدود ۲۲۰ میلیون دلار کالا از این گمرک به کشورهای مقصد صادر شود که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش صادرات خواهیم داشت.

    برجی با بیان اینکه بیش از ۳۰ شرکت تولیدی محصولات خود را از طریق این گمرک به کشورهای دیگر صادر می‌کنند، یادآور شد: همچنین سال گذشته حدود ۳۰ هزار تُن واردات اعم از برخی مواد اولیه و یا قطعات مورد نیاز برای واحدهای تولیدی نیشابور و شهرهای همجوار از طریق این گمرک صورت گرفته است.

    مدیر گمرک خیام نیشابور با اشاره به اینکه صنعت بسته بندی، به عنوان یکی از بخش‌های حیاتی اقتصاد هر کشور، بیان داشت: یکی دیگر از چالش‌های صادرات در بخش کشاورزی است چرا که ما در خصوص فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی و خشکبار نیز وضعیت مطلوبی نداشته و ضعیف هستیم مثلا آلو از این گمرک به صورت فله‌ای در نایلون‌های ۱۰ یا ۲۰ کیلویی صادر می‌شود و در کشورهای مقصد به صورت شکیل و زیبا بسته بندی شده و به کشور خودمان وارد می‌گردد که البته این معضل نه تنها در نیشابور بلکه در سطح کشور نیز وجو دارد که امیدواریم با درایت و پیگیری مسئولان و صنعتگران این معضل برطرف گردد.

    برجی همچنین مهمترین چالش صادرکنندگان را رفع تعهد ارزی عنوان و ابراز امیدواری کرد: دولت بتوانند برای حل این مشکل راهکار مناسبی ارائه کند.

    بسته بندی

    مقاله قبلیخستگی از تبلیغات و روش های جلوگیری از آن
    مقاله بعدیمجمع عمومی شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.