پژوهشی تازه میگوید،بسته بندی پلاستیکی چای های کیسهای موجب آزادشدن مقادیر بالایی پلاستیک در آب داغ میشود.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از گروه اجتماعی یکتا پرس، تحقیقات جدید دانشگاه مکگیل نشان داده است، برخی از چایهای کیسهای که در تولید کیسههای توری و کوچک آنها از مواد اولیه پلاستیکی استفاده میشود ممکن است میلیاردها ذره میکرو پلاستیک را در فنجان شما بر جای بگذارند.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) میگوید، چنین ذراتِ موجود در آب آشامیدنی خطری به همراه ندارند اما به گفته همین سازمان این یافتهها مبتنی بر اطلاعات محدود بوده و به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.
در این مطالعه محققانِ کانادایی چهار نوع تیبگ با برندهای مختلف را تهیه کردند. بیشتر چایهای کیسهای از کیسههای کاغذی تهیه شدهاند. اما برخی از برندهای چای به تازگی به کیسههای پلاستیکی توری برای تهیه این چایها روی آوردهاند.
محققان نیز میگویند، بسیاری از کارخانههای تولید چای کیسهای برای بستن کیسهها از پلی پروپیلن استفاده میکنند. از آنجا که بسته بندی پلاستیکی در معرض آب جوش قرار دارد نه دمای اتاق، در نتیجه احتمال آزاد شدن ذرات ریز پلاستیکی در آنها بیشتر است.
نتایج نشان داد هر یک از کیسههای پلاستیکی خالی از چای به تنهایی ۱۱.۶ میلیارد ذره میکروپلاستیک و ۳.۱ میلیارد ذره نانو پلاستیک کوچکتر را درون آب داغ آزاد میکنند. این ذرات با چشم غیر مسلح کاملاً نامرئی هستند.
براساس مطالعه بر بسته بندی پلاستیکی چای، سطوح پلاستیک آزاد شده از بسته بندی پلاستیکی چای کیسهای چندین مرتبه بالاتر از میزان پلاستیک موجود در سایر مواد غذایی یا آبهای بطریهای پلاستیکی است.
ذرات میکروپلاستیک به طور گسترده در محیط، آبها و بعضی از غذاها یافت میشوند. اما محققان همچنین خواستار تحقیقات بیشتر در مورد اثرات سلامتی میکروپلاستیک ها شدهاند. این مواد بعنوان ذرات کوچک با طول کمتر از پنج میلیمتر از هر نوع مواد زاید پلاستیکی خارج میشوند.
بیشتر بخوانید:
توسعه صنایع بسته بندی صادراتی نیاز صنایع تولیدی
تضمین کارگروه کاغذ برای توزیع کاغذ
مضراتبسته بندی پلاستیکی چای
چایهای دارای اسانس با رنگهای شیمیایی وبسته بندی پلاستیکی چای میتوانند بدن انسان را با بیماریها و مشکلات گوناگون مانند زخم معده، تحریک ترشح اسید معده، یبوست، خستگی بیش از حد، ایجاد سردرد، تولید سموم خطرناک در بدن و بروز برخی سرطانها مواجه کنند. همه ما به خوبی میدانیم که در تولید چای کیسهای به هیچ عنوان از برگ کامل چای استفاده نمیشود و به جای آن خاک چای در کیسهها قرار داده میشود. بنابراین میتوان از این نوع چای با عنوان چای مانده و کهنه یاد کرد. این نکته را هم حتما به یاد داشته باشید که پر رنگ شدن چای کیسهای در آب جوش در کمتر از ۳۰ ثانیه به معنای نامرغوب بودن آن است.بسته بندی پلاستیکی چای در طول زمان آسیبی جبران ناپذیر بر بدن انسان دارد.