کاهش آلودگی پلاستیکی هدف دومین نشست سازمان ملل در پاریس

    0
    57
    آلودگی پلاستیکی بسته‌ بندی‌ های پلاستیکی

    وزرا و نمایندگان حدود ۶۰ کشور در نشستی در مقر سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو درباره راه حل‌ های بحران جهانی آلودگی پلاستیکی گفت و گو کردند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ به نقل از رویترز، پیش از مذاکراتی که (دوشنبه) در پاریس آغاز می‌ شود، بسیاری از کشورها گفته‌اند که هدف این معاهده باید «مدور بودن» باشد. اصطلاح مدور بودن یعنی تا زمانی که ممکن است اقلام پلاستیکی تولید شده قبلی را در گردش نگه دارند. برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP) که میزبان این مذاکرات است، طرحی را برای کاهش ۸۰ درصدی زباله های پلاستیکی تا سال ۲۰۴۰ میلادی منتشر کرده است.

    در این گزارش که اوایل ماه جاری میلادی منتشر شد، سه حوزه اصلی برای اقدام در این زمینه در نظر گرفته شد که عبارتند از: استفاده مجدد، بازیافت و تغییر جهت از بسته‌ بندی‌ های پلاستیکی به مواد جایگزین. برخی از گروه های زیست محیطی از این گزارش به دلیل تمرکز بر مدیریت پسماند انتقاد کردند که آن را امتیازی برای صنعت جهانی پلاستیک و پتروشیمی می دانستند.

    بیشتر بخوانید: استفاده از بسته‌بندی‌های پلاستیکی در فست‌فودهای فرانسه ممنوع شد

    یک کارشناس در این باره گفت: راه‌حل‌های واقعی برای بحران آلودگی پلاستیکی مستلزم کنترل جهانی استفاده از مواد شیمیایی در پلاستیک و کاهش قابل توجه تولید پلاستیک است.

    آلودگی پلاستیکیپایان دادن به آلودگی پلاستیکی

    در سال ۲۰۲۲ در نایروبی پایتخت کنیا ۱۷۵ کشور درباره اصل پایان دادن به آلودگی پلاستیکی و با هدف تدوین پیمان حقوقی الزام آور تحت نظارت برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد تا پایان سال ۲۰۲۴ به توافق رسیدند.

    بعد از بحث‌های فنی در پایان سال ۲۰۲۲ در اروگوئه، پاریس از روز دوشنبه تا جمعه میزبان دومین نشست گفت و گو‌ها درباره پنج محور پیش بینی شده است. این نشست قرار است زمینه را برای ترسیم جهت گیری‌های اصلی یا حتی پیش نویس توافق فراهم کند. در این نشست‌ها درباره راهکارهای مقابله با این معضل جهانی مثل کاهش تولید، کاهش مصرف و بازیافت گفت و گو می‌شود.

    قبل از دومین نشست، مذاکراتی روز شنبه بین وزرا و نمایندگان حدود ۶۰ کشور جهان در مقر یونسکو برگزار شد.

    برانژر کویار، وزیر مشاور دولت فرانسه در پایان روز در کنفرانسی خبری گفت: ما تولید پلاستیک ها، ترکیب آنها، مقابله با میکروپلاستیک‌ها و همچنین موضوع جمع آوری و بازیافت بهتر پلاستیک‌ها به وِیژه حمایت از کشور‌های در حال توسعه را بررسی کردیم که این کشور‌ها گاهی در جمع آوری آن‌ها با مشکلات متعدد رو به رو هستند.

    آلودگی پلاستیکینشست کمیته مقابله با آلودگی پلاستیکی سازمان ملل

    دومین نشست کمیته مذاکره درباره آلودگی پلاستیکی امروز (دوشنبه) در پاریس آغاز می‌ شود. این کمیته بین‌دولتی سازمان ملل قصد دارد در راه تحقق اهداف این سازمان، تا پایان سال آینده میلادی ۲۰۲۴ عهدنامه‌ای را برای کاهش آلودگی پلاستیکی آماده کند.

    صدها نماینده دولت‌، شرکت‌های خصوصی و فعالان محیط‌ زیستی برای این نشست پنج روزه در مقر یونسکو در پاریس گردهم می‌آیند.

    به گزارش بی بی سی، سالانه ۳۰۰ میلیون تن پلاستیک تولید و بیشتر آن نیز به محل های تلنبار یا دفن زباله یا دریاها و اقیانوس‌ ها ختم می‌شود که به محیط‌ زیست‌ لطمه و به زیست گیاهی و جانوری آسیب جدی می‌زند. تخمین زده‌اند تا سال ۲۰۴۰ بین ۲۳ تا ۳۷ میلیون تن زباله وارد سیستم‌ های آبی و دریایی دنیا شود.

     

    بازیافت جایگزین کاهش تولید پلاستیک نشود

    کریستف بشو Christophe Béchu وزیر انتقال محیط زیست فرانسه هم در آستانه برگزاری این نشست هشدار داد ما باید مراقب باشیم در این مذاکرات مسئله بازیافت جایگزین کاهش تولید پلاستیک نشود.این موضوع به عنوان محور کلیدی این مذاکرات به حساب می‌آید، چون تولید سالانه پلاستیک در مدت ۲۰ سال بیش از دو برابر شده و به ۴۶۰ میلیون تن رسیده است.

    وی گفت: در صورتی که اقدامی درباره آلودگی پلاستیکی صورت نگیرد، تولید پلاستیک احتمال دارد تا سال ۲۰۶۰ سه برابر شود. این در حالی است که دو سوم این تولید جهانی عمر کوتاهی دارد و بعد از دو سه بار استفاده تبدیل به زباله می‌شود. ۲۲ درصد زباله‌ های پلاستیکی در طبیعت رها می‌شوند و کمتر از ۱۰ درصد آن‌ها بازیافت می‌شود.

    این وزیر فرانسوی گفت: در صورتی که ما روند بازیافت خود را افزایش دهیم و به موازات آن تولید خود را نیز افزایش دهیم، در حل مسئله به عقب برگشتیم. بنابراین، اول تولید را کاهش می‌دهیم و دوم اینکه بازیافت می‌کنیم.

    مقاله قبلیافزایش ۲۵ درصدی قیمت کتب درسی در سال تحصیلی جدید
    مقاله بعدیمدیر چاپ مهیار: دولت‌مردان صنعت چاپ را رها کنند

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.