سرپرست معاونت صنایعدستی استان کردستان گفت: کردستان در تولید و فروش محصولات صنایعدستی با مشکل مواجه است چرا که عرضه در بازار مناسب اتفاق نیفتاده است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین، خسرو قاضیزاده، سرپرست معاونت صنایعدستی استان کردستان در بازدید از خبرگزاری ایسنا، اظهار کرد: رسانه از ارکان مهم دموکراسی بوده و اگر رسانه وجود نداشته باشد یکی از پایههای دموکراسی لنگ است.
سرپرست معاونت صنایعدستی استان کردستان با اشاره به حضور فعال رسانههای آزاد، افزود: رسانهها باید اطلاعات و آگاهی مناسب به عموم جامعه بدهند و مسئولان را به پاسخدهی منصفانه وادار کنند که گزارش و عملکرد دقیق داشته باشند در واقع این امر موجب شده که مسئولان هم بدون برنامه در عرصه مدیریت حضور پیدا نکنند.
سرپرست معاونت صنایعدستی استان کردستان بیان کرد: جامعه مشارکت در گرو شفافیت و پاسخدهی مسئولین است چراکه هر دو مکمل یکدیگرند، زمانی که ما خواستار حکمرانی در جامعه باشیم صفاتی برای مردم و دولت تعریف میشود که اگر یکی از این دو ناقض باشد با مشکل مواجه خواهیم شد.
قاضیزاده ذکر کرد: صنایعدستی در حوزه اشتغال پایدار ظرفیتی بسیار بزرگ برای استان کردستان است که با کمترین هزینه و حمایت میتوان شغلی را ایجاد کرد و در بازار درآمد داشت.
وی ایجاد بازار و نمایشگاه دائمی صنایعدستی در کردستان را ضروری دانست و عنوان کرد: به دلیل نبود بازار صنایعدستی در استان متأسفانه تولیدات هنرمندان به فروش نمیرسد و این موجب مخاطره در تولیدشده است.
سرپرست معاونت صنایعدستی استان کردستان افزود: کردستان در تولید و فروش محصولات صنایعدستی با مشکل مواجه است چراکه عرضه در بازار مناسب اتفاق نیفتاده است.
قاضیزاده بیان کرد: فراهم نکردن زیرساختهای مناسب دلیل اصلی به واقعیت نرسیدن صنایعدستی در استان کردستان است لذا باید فضای استاندارد کارگاهی و بازار استاندارد تعریف و برای عرضه محصولات صنایعدستی استانداردی مشخص شود.
وی به نارضایتی تولیدکنندگان اشاره و ذکر کرد: مطالبه گری تولیدکنندگان سالها است که انباشتهشده و باید امروز مسئولین پاسخگو باشند و بتوانند برخی از مشکلات این حوزه را برطرف و رضایتمندی آنها را به دست آورند که شاهد اتفاقات خوبی در حوزه صنایعدستی باشیم.
سرپرست معاونت صنایعدستی استان کردستان، با اشاره به فعالیت صنعت گران استان، عنوان کرد: حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر صنعتگر در حوزه صنایعدستی در استان کردستان حضور دارند که بالقوه بوده و هنوز بالفعل نشدهاند.
قاضیزاده گفت: تاکنون صنایعدستی استان به ۱۷۵ هزار نفر آموزش مقدماتی و آشنایی با رشته های صنایع دستی داده که در این راستا در تلاش هستیم با همکاری و همفکری جهاددانشگاهی، پارک علم و فناوری و بسیاری از نخبگان این حوزه پیوندی ایجاد کنیم که نتایج مثبتتری حاصل شود.
وی با اشاره به اینکه صنایعدستی استان دارای تنوع بسیار گسترده است، بیان کرد: تمام صنعت صنایعدستی کردستان کامل کاربردی بوده و بهندرت تزئینی و دکوری استفاده میشود.
سرپرست معاونت صنایعدستی استان کردستان افزود: سالانه به شکل مستمر یک هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار نفر آموزش مقدماتی و حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ نفر آموزش شاغلین صنایعدستی انجام میشود.
قاضیزاده با اشاره به تدوین اطلس صنایعدستی استان، ذکر کرد: با توجه به گسترده بودن تنوع صنایعدستی، تدوین این اطلس ضرورت دارد و میتواند بهعنوان یک مجموعه جامع و کامل از اطلاعات صنایعدستی استان مورد استفاده قرار گیرد.
وی با توجه به اینکه صنعت گران استان دارای سبک هستند، ادامه داد: در اطلس صنایعدستی پراکندگی صنایعدستی، اطلاعات هنرمندان و رشتههایی که در حال فراوری است، به همراه تصاویر درج خواهد شد.
آمار دقیق نیاز صنایعدستی استان کردستان
سرپرست معاونت صنایعدستی استان کردستان، افزود: یکی از نیازهای اطلس صنایعدستی وجود آماری دقیق است چراکه بیشتر صنایعدستی ها در روستاها شکلگرفته و همچنین صنایعدستی نیازمند به برنامهریزی خاص بوده در این راستا اطلس، رشتهها و ظرفیت صنایع را در تمام مناطق استان مورد رصد قرار میدهد.
قاضیزاده تأکید کرد: اطلس صنایعدستی نیازمند نیروهای متخصص است که تمام رشتههای صنایعدستی افراد را استان شناسایی کند.
وی با اشاره به ثبت جهانی کلاش، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که کلاش یکی از البسه محلی و فرهنگی منطقه کردستان است و نمیتوانیم چنین ادعایی داشته باشیم که نفوذ دامنه صادرات کلاش در تمام دنیا اتفاق بیفتد.
سرپرست معاونت صنایعدستی استان کردستان افزود: با توجه بااینکه کلاش از پنبه درستشده در مقابل آب ضعیف است در این راستا پیوند مناسب با پارک علم و فناوری ایجادشده که فکری اساسی در طراحی آن شکل بگیرد که مقاومت بیشتری داشته باشد.
قاضیزاده در پایان یادآور شد: صادرات کلاش به بازار جهانی نیازمند بستهبندی منحصربهفردی است که به حداقل استاندارد نزدیک باشد.